ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΟΙ ΕΚΟΥΣΙΑ ΤΥΦΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΩΝΙΑ ΤΥΦΛΩΜΕΝΟΙ… του Ι. Ευφρόσυνου Σαββαΐτη

ΕΚΚΛΗΣΙΑ. - 23 Ιαν 2022 - 9:54
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Το σημερινό Κυριακάτικο κήρυγμα του Ι. Ευφρόσυνου Σαββαΐτη

Το γνωστό μας Ευαγγέλιο της θεραπείας του τυφλού στην Ιεριχώ μας προβάλλει σήμερα η αγία μας Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού, σεβαστοί πατέρες και αγαπητοί μας αδελφοί. 

Και μας το προβάλλει σε μια πρωτόγνωρα αντίχριστη εποχή, σε ημέρες και ώρες κατά τις οποίες οι θεωρούμενοι πιστοί, όλες οι Μητροπόλεις, τα Πατριαρχεία και τα Μοναστήρια, σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν υποταχθεί στη νέα Εκκλησία του ερμαφρόδιτου Αντιχρίστου, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο, ενώ το σκοτάδι της πλάνης βασιλεύει παντού. Μέσα λοιπόν σε αυτό το κλίμα θα προσπαθήσουμε να αντλήσουμε απλά, επίκαιρα και πρακτικάδιδάγματα από τον θείο λόγο των Γραφών, που σκορπούν φως σε όσους καλοπροαίρετα αναζητούν την αλήθεια ενάντια στο ρεύμα του εφησυχασμού, της σιωπής και του ομολογιακού βολέματος του απολλυμένου πλήθους των ορθοδόξων, που δυστυχώς ακολουθούν τυφλά ή συμπορεύονται αδιάφορα με όντως τυφλούς, δειλούς, ανάξιους, αιρετικούς και πραγματικά σατανάδες, δηλ. διαβόλους πνευματικούς ποιμένες και οδηγούς. Ας δούμε όμως πρώτα κατάματα την εκκλησιαστική επικαιρότητα, την μόνη που συντελεί, είτε το θέλουμε, είτε όχι, στη σωτηρία ή στην κόλαση της αιώνιας ψυχής μας. 

Α. ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ, ΚΡΥΦΟΙ ΣΥΝΑΚΟΛΟΥΘΟΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ! 

Ας μη ξεχνούμε πως βιώνουμε τα πολύ έσχατα χρόνια, όπου το ιερατείο έχει ήδη καταστεί ολοφάνερα ασεβέστερο πάντων των ανθρώπων. Γι’ αυτό εδώ δεν τίθεται θέμα ιεροκατάκρισης, αλλά είναι θέμα σοβαρότατο πίστεως και σωτηρίας η πιθανή συμπόρευσή μας, έστω και κατ’ ελάχιστον, με την κρατική διοικούσα Σύνοδο του Διαβόλου. Από τη μιαλοιπόν έχουμε την επίσημη Παναίρεση, άρα την απώλεια, κι απ’ την άλλη τις ελάχιστες και κρυμμένες κατακόμβες, ξεκάθαρα πράγματα, ενώ δεν παύουν να υπάρχουν και πολλών ειδών ύπουλοι ψευδοπροφήτες και ψευτοομολογητές, λεγόμενοι προφητολόγοι, άλλοι πάλι γνωστοί σχισματικοί και φανατικοί ημερολάτρες, άλλοι τέλος, ευγενείς και μορφωμένοι καθηγητές, που όμως λοιδωρούν το χάραγμα του Αντιχρίστου και σέβονται ακόμη τα μυστήρια των σφραγισμένων Οικουμενιστών! Αυτοί βέβαια οι τελευταίοι είναι και οι πιο επικίνδυνοι, διότι τελικά λειτουργούν με τη συνεχή μετριοπάθεια και διψυχία τους,υπέρ τωνολοφάνερααμετανόητων πια Αιρετικών, για τους οποίους συνεχώς εύχονται δημόσια!, τους σέβονται! και τους προβάλλουν, επειδή κάποτε ίσως είπαν ή έπραξαν κάτι καλό!Δεν βλέπουν οι ταλαίπωροι χρόνια τώρα τον ενεργούμενο δόλο στην πρόθεσή τους, την αμετανοησία τους, την εμμονή τους στην κοινωνία με τον σατανά, την καταραμένη δειλία τους ως προς την εκπλήρωση του χρέους;Και όμως, καθόλου δεν τους ελέγχουν σκληρά, όπως όφειλαν! 

Κάποιους άλλους, τους θεωρούν διαδόχους άξιους των Αγίων, τί κι αν από κάτω αυτοίθυμιατίζουν μασκοφορεμένους και χαραγμένους!!! Τί κι αν στο ιερό ή σε λιτανείες τους περιτριγυρίζουν μασκοφόροι, τι κι αν συλλειτουργούν με καννίβαλους ιερείς; Αυτά δεν τα βλέπουν, δεν τους συμφέρει να τα δουν, προτιμούν φαίνεται να υπηρετούν το άγιο βόλεμα! Και δεν φτάνει αυτό, λοιδωρούν και φιμώνουν όσους θέλουν να μιλήσουν αυστηρά, αγιοπατερικά, να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου! Δεν κατανοούν ότι έτσι διώκουν την ίδια την Εκκλησία, ότι περιφρονούν τους αγώνες των Αγίων για τηνακρίβειατης Πίστεως, ότι συμβάλλουν στην απώλεια πολλών,με το να μεταθέτουν πλανεμένα τον μεγάλο κίνδυνο στα χρόνια μόνο του “τελικού” γι’ αυτούς χαράγματος, του τελικού και δήθεν πιο επικίνδυνου Αντιχρίστου; 

Η επίσημα πάλι βλάσφημη και κρατική Εκκλησία, σύσσωμη, μηδενός εξαιρουμένου, η διαρκής τα τελευταία χρόνια στην προδοσία και την καταδίωξη της αλήθειας, όντως ασκεί μεγάλη επιρροή στο κοιμώμενο ποίμνιο, διότι κατέχει το πλήθος των πρώην ιερών ναών και προσκυνημάτων της Πίστεώς μας, εκεί όπου φυλάσσονται τα ιερά Λείψανα και τα σεβάσματα του Γένους μας. Έχει με το μέρος της την διαφήμιση, την προβολή, τον ωραίο λόγο, το διαδίκτυο, όλα σχεδόν τα ιστολόγια, τις όμορφες ομιλίες και εικόνες, τα πιο ορθόδοξα τυπικά, τις προσευχές, τα δήθεν Πατερικά, όλα όμως σαν επικαλύμματα ευσέβειας, που έχουν αρνηθεί τελείως την ουσία της Πίστεως, την Αλήθεια, την Ορθοδοξία, την Εκκλησία μας, δηλ. τον Χριστό. 

Είναι φοβερό να μη μπορεί κανείς πουθενά να ακούσει ή πολύ περισσότερο να συναντήσει πρακτικά, (κάτι που είναι και το πιο βασικό), ένα ανόθευτο Πατερικό λόγο και ένα γνήσιο βίωμα θυσιαστικής ομολογίας και μαρτυρίου. Όλα κινούνται στο επίπεδο της επιφάνειας, της χλιαρότητας και της μονομέρειας, δηλ. του Αντιχρίστου, όπως τόνιζε ο άγιος Θεοφάνης ο Εγκλειστος. Όλα λοιπόν τα δήθεν ορθόδοξα κανάλια, όλοι οι δήθεν αντισυστημικοί δημοσιογραφίσκοι, στην καλύτερη περίπτωση,αναλίσκονται σε ωραιολογίες κατά του εμβολίου και της υποχρεωτικότητας, κατά της ομοφυλοφιλίαςορισμένων μόνοεκκλησιαστικών προσώπων,ποτέ όμως δεν στρέφονται κατά τηςσύσσωμηςΑιρετικήςΣυνόδου. “Βλέπουν” ακόμα παντού καλούς ιερείς, κήρυκες, Αρχιερείς αγίους!, γεροντάδες φωτισμένους!, οι οποίοι όμωςόλοι τους δυστυχώς υπηρετούν την Αίρεση, κοινωνούν δηλ. με Αρνησίχριστους σφραγισμένους, με απροκάλυπτους κήρυκες του σοδομισμού, μνημονεύουν τους Παναιρετικούς και Πανθρησκειαστές! 

Πόσο λυπηρό! Πιστεύουν πάλι 

ότι αυτή η κρατική Σύνοδος είναι και η Εκκλησία του Χριστού με θεία Χάρη!Τί κι αν οι Άγιοι μας έχουν χιλιοεξηγήσει ότιη Εκκλησία δεν είναι οι Σύνοδοι, ούτε οι διοικούντες, ούτε οι ναοί, αλλά η Αλήθεια και η σωτήρια ομολογία της Πίστεως;Αυτοί επιμένουν να προβάλλουν ως αγωνιστές ιερείς, που υπηρετούν ακόμη μετά από τόσες προδοσίες τη σατανική Ιεραρχία!Υπάρχει μεγαλύτερη πλάνη απ’ αυτή, όταν μάλιστα γίνεται για χρηματικό κέρδος και με φίμωση της άλλης μεριάς ως φανατικής;Δηλ. οι Άγιοι που δεν κοινωνούσαν ούτε μνημόνευαν, ούτε συνυπέγραφαν με Αιρετικούς ήταν φανατικοί και επικίνδυνοι; Μία δεν είναι η Εκκλησία κύριοι; Ή λοιπόν είναι η κρατική ή οι κατακόμβες οι ελάχιστες, τις οποίες και κάνετε πως δεν ξέρετε! Δεν γίνεται να υπάρχουν δύο Εκκλησίες! Και φυσικά είναι οι κατακόμβες, αφού η πρώτη πρόδωσε την αποστολή της συνοδικά και με επισημότητα. Άρα λοιπόν έχετε μεγάλοπρόβλημα, όταν προβάλλετε ιερείς κρατικούς, είστε στυγνοί απατεώνες και ψεύτες και υποκριτές! Ανήκετε στην κάλπικη, τη νέα Εκκλησία του Αντιχρίστου, επιβοηθώντας την με το επικάλυμμα της ομολογίας και της παραδοσιακότητάς σας! 

Προδότες,αλλοίμονό σας, που τόσο καιρό εσκεμμένα και με μανία αποκρύπτετε τον ένα και μόνο δρόμο, τον υποχρεωτικό, της διακοπής κοινωνίας με όλους αναιξεραίτως τους Αρχιερείς! Με όλους! Το καταλάβατε; Όλοι συγκοινωνούν με την Αίρεση!Κύπριοι και Ελλαδίτες και Ουκρανοί και Ρώσοι και Σέρβοι καί Ρουμάνοι και Βούλγαροι και Γεωργιανοί και όλοι οι διοικούντες επίσκοποι όλων των Πατριαρχείων, Οικουμενιστές και μη, όλοι συγκοινωνούν και αλληλομνημονεύονται! Όλοι υπέγραψαν τα νέα παγκόσμια βλάσφημα μέτρα, όλοι! Τί ψάχνετε λοιπόν με το ζόρι Αγίους μέσα στη δυσωδία; 

Τον Θεό εμπαίζετε ή τους εαυτούς σας κοροϊδεύετε; 

Αυτά δεν έγιναν και στη Ρωσία τον περασμένο αιώνα; Αυτά δεν γίνονταν πάντοτε όταν με ψευδοΣυνόδους προδιδόταν η Πίστη; 

Εσείς λοιπόν, γιατί την κρατική προδοτική Εκκλησία την θεωρείτε ακομα φορέα Χάριτος; Εδώ χορεύει ο Αντίχριστος συρτάκι σε όλους τους ναούς και σεις στέλνετε τον κόσμο να κοινωνήσει εκεί; Εκεί που μολύνθηκαν τα πάντα; Εκεί που βλασφημείται το Άγιο Πνεύμα; Εκεί θα λάβει Άγιο Πνεύμα ο κάθε πιστός; Τόσο πια έχετε μωρανθεί; Τόσο τυφλοί είστε; Δυστυχώς αδελφοί, όλοι αυτοί 

δεν θέλουν να δουν κατάματα την πλήρη κατάπτωση των πάντων και την προδοσία τους! Μα, λένε, ο τάδε έχει το χάρισμα της νοεράς προσευχής χρόνια τώρα, είναι δυνατόν να πλανιέται; Ήταν μαθητής του γέροντος Εφραίμ! Για τον τάδε πάλι, είχε πει ο άγιος Παΐσιος ότι είναι ο πιο άγιος ηγούμενος πριν 40 χρόνια, άρα είναι αξιόπιστος! Ο τάδε γέροντας μια ζωή διώκεται, είναι αγιασμένη μορφή, έχουμε ζήσει θαύματα γύρω του, άρα σίγουρα αυτόν τώρα να ακούσουμε! Ο τάδε είναι αναμφισβήτητα ο μεγαλύτερος πατρολόγος καθηγητής και ομολογητής, ό,τι λέει έχει απόλυτο κύρος, καθώς γνωρίζει όσο κανείς τους Πατέρες, άρα μόνο αυτός έχει την καθαρή ορθόδοξη γραμμή! Και η σύγχυση όλο επιτείνεται και καλά κρατεί! 

Εν τω μεταξύ όλοι αυτοί προβάλλονται συνήθως από το διαδίκτυομε το αζημίωτο βέβαια για όσους τους προωθούν!Ω της υποκρισίας και αθλιότητας! Ω του σκοτισμού και της πλάνης των λογικών προβάτων! Ακολουθούν ό,τι φαίνεται επίσημο, ό,τι πιστεύουν οι πολλοί, ό,τι βολεύει τη λογική τους, ό,τι ακούγεται ευγενικό!, ό, τι μιλάει για ενότητα!Δεν εξετάζουν αν αυτό είναι και το αληθινά ορθόδοξο και ορθοπρακτικό, αν αυτό συμφωνεί με το μαρτυρικό φρόνημα του Ευαγγελίου και των Αγίων μας σε περιόδους διωγμών!Αυτή είναι δυστυχώς, αδελφοί, η πλήρης σκοτισμού περίοδος των τυφλών Χριστιανών, που αρνούνται ή έχουν αρνηθεί ήδη ανεπίστροφα την Πίστη τους! Έχει όμως ο Θεός το σχέδιό του, έχει γυρίσματα ο καιρός και δεν θα αργήσει να φανεί η Αλήθεια, δεν θα αργήσει να έρθει θεία επέμβαση, η κάθαρση και το ξεκαθάρισμα, με τιμωρία και αίμα στους προδότες, μα αλλοίμονο τότε σε όσουςψευτοευγενείςπροαναφέραμε, πουμε εμπάθειανόθευσαν τον Ευαγγελικό λόγο και συμπορεύτηκανστρατευμένα,μνημονεύοντας ή σεβόμενοι επίμονα τουςεν γνώσειαντίχριστους Αρχιερείς!Αυτός είναι πατέρες προφητικός λόγος; Έτσι χάιδευαν οι Άγιοι Πατέρες τα αυτιά των πιστών; Έχετε καταλάβει ότι ζούμε σε κατοχή Αντιχρίστου, στα πιο φρικτά χρόνια της ιστορίας; Ακόμα μένετε εθελούσια τυφλοί; Τί άλλο θέλετε να δείτε; Γιατί συντάσσεσθε λοιπόν με μειοδοτικούς στην Πίστη Αρχιερείς και γεροντάδες και προϊσταμένους ενοριών; Έπρεπε να ντρέπεστε με την υποκρισία σας, την αναντιστοιχία έργων και λόγων! Ουαί υμίν! Μετανοείτε!!!! 

Β. ΟΙ ΕΚΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑΤΥΦΛΟΙ. 

Ο τυφλός του σημερινού Ευαγγελίου αδελφοί, επέδειξε πολλές αρετές, θερμή πίστη, προθυμία και μεγάλη καρτερία, (ενώ γύρω του όλα τον εμπόδιζαν), δημόσια ομολογία και τέλος έμπρακτη ευγνωμοσύνη, με το να ακολουθήσει τον Ευεργέτη δοξάζοντάς τον. 

Οπωσδήποτε όλοι μας γεννηθήκαμε πνευματικά τυφλοί, εν αμαρτίαις, φέροντες τον προπατορικό ρύπο. Ο φωτοδότης όμως Σωτήρας μας, μας αξίωσε του θείου φωτός με το άγιο βάπτισμα, ανοίγοντας για μας την ουράνια βασιλεία και γράφοντας το όνομά μας στα κατάστιχα του Παραδείσου. Όλοι λοιπόν οι ορθόδοξα βαπτισμένοι, είμαστε θεραπευμένοι τυφλοί. Το θέμα όμως δεν είναι, όπως πολλοί “ιεροκήρυκες” διαλαλούν, αν λέμε το όνομα του Ιησού, αν κάνουμε θερμή προσευχή ή αν έχουμε νοερά προσευχή στη ζωή μας. Το θέμα είναι αν ακολουθούμε πιστά τον Χριστό μετά τον φωτισμό μας, δοξάζοντάς τον με τα έργα και τα λόγια μας, με όλο μας το σώμα και την ψυχή, αν φυλάττουμε δηλ. ακέραιη την Ορθόδοξη Πίστη, τη βάση της σωτηρίας μας. Αυτό είναι το επίκαιρο μήνυμα της θείας περικοπής για όλους. 

Δεν έχει λοιπόν καμία αξία, σεβαστοί μας αναγνώστες, αν έχουμε νοερά προσευχή, ή αν διαβάζουμε πολύ Ψαλτήρι, ή αν κάνουμε όλες τις νηστείες και αν τηρούμε αγνότητα σώματος, έχοντας όμως προδώσει τον Χριστό πηγαίνοντας με την Αίρεση, εκκλησιαζόμενοι εκεί που μνημονεύονται Αιρετικοί ή Σχισματικοί επίσκοποι, συγκοινωνώντας με τη μασκοφορία και με το αντίχριστο σκεύασμα-σφράγισμα. 

Προφανώς και η κάθε ενεργουμένη νοερά και κυκλική ευχή του Ιησού, είναι πλάνη όταν δεν τηρείται η Πίστη! 

  Ο Θεός δεν θα μας ζητήσει αν φτάσαμε σε κατάσταση νοεράς προσευχής, ή θεολογίας ή θαυματουργίας. Θα μας ζητήσει όμως λόγο, αν μείναμε ως τέλους πιστοί και εν μετανοία Ορθόδοξοι! 

Πώς είναι δυνατόν όμως να μένει κάποιος π.χ ηγούμενος και πνευματικός, αληθινά πιστός, τη στιγμή που ενώ ξέρει ότι η μνημόνευση των Παναιρετικών μολύνει την Πίστη, εκείνος επιμένει να τους μνημονεύει; Πώς δεν θα κατακριθεί όταν αποδέχεται και συμφύρεται μυστηριακά με σφραγισμένους από τον διάβολο, δηλ. όταν ενώνεται με τον ίδιο τον σατανά σε κοινό ποτήριο δαιμονίων; Τί να την κάνει την νοερά προσευχή, τις μετάνοιες και τις νηστείες, αφού μόλυνε και προσέβαλε τον ίδιο τον Χριστό, αφού πόρνευσε πνευματικά, αφού παρέδωσε εκούσια μάλιστα την ψυχή του σε φόνο κατά τον Μέγα Βασίλειο; 

Δεν είναι εκούσια τυφλοί όσοι γεροντάδες, θεολόγοι και απλοί λαϊκοί, μετά από τόσα χρόνια, με τόσα φρικτά σημεία των καιρών και συνεχείς Ψευδοσυνόδους και Σχίσματα και επίσημες βλασφημίες και γενική αποστασία, συνεχίζουν να συμπορεύονται με τους ασεβείς και να υπηρετούν τις Μητροπόλεις και τους Πατριάρχες του Αντιχρίστου; Σε τί άραγε τους ωφελεί η νοερά προσευχή και τα ονόματα των θεωρουμένων “αγίων” γερόντων τους, εφόσον οι ίδιοι και οι γέροντές τους έθεσαν τους εαυτούς τους εκτός Εκκλησίας, εκτός δηλ. της Αλήθειας και της σωτήριας ομολογίας, με το να μην ακολουθούν τους ιερούς Κανόνες των Αγίων Πατέρων σε καιρό επικράτησης των Αιρετικών; 

Η προαίρεση, αγαπητοί μας φίλοι, είναι το παν. Ολοι αυτοί δεν θέλουν ταπεινά να δουν και να ακολουθήσουν την αλήθεια. 

Προτιμούν πάνω από τον Χριστό τη συντήρηση της Μονής τους, το να μη χάσουν την θέση, την πνευματική πατρότητα. Θυσιάζουν την Πίστη νομίζοντας ότι θα περισώσουν ό,τι μπορούν μυστικά. 

Όμως, αυτό, να με συγχωρείτε, δείχνει πνεύμα δειλίας και υποκρισίας, όταν μάλιστα αποδέχονται και τους επαίνους και επιβάλλουν και κάποιοι την γραμμή αυτή ως τη μόνη διακριτική και ομολογιακή οδό!!!, το να αγωνίζονται δηλ. μέσα στην κατ’ αυτούς Εκκλησία, δηλ. την Αίρεση. Τί να σχολιάσουμε; 

Ντρεπόμαστε μόνο, όχι τόσο για τους κατά τα άλλα αγαπητούς και σεβαστούς ηλικιωμένους και ασφράγιστους γέροντες, αλλά κυρίως για όσους τους προωθούν με σχέδιο και για κάποιους από τους δήθεν αυτούς πνευματικούς, που θεωρούν με πείσμα ότι πράττουν ορθόδοξα, εμμένουν με κηρύγματα και οργανώνονται στο διαδίκτυο, προωθώντας μάλισταγνωστούς “επισκόπους” και γέροντες της κακής υπακοής, της διπλωματικής ομολογίας και της περίσσειας υποκρισίας. Τουλάχιστον, να είχαν την ταπείνωση να παραδεχτούν ότι είναι δειλοί και προδίδουν κατ’ ανάγκη…θα ήταν κάτι, θα μπορούσε αυτό να τους σώσει και να τους συγχωρέσει αργότερα. 

Δυστυχώς όμως μόνοι τους, εκούσια τυφλώθηκαν και οδηγούν στην απώλεια τους χιλιάδες τυφλούς ακολούθους τους. Τί κρίμα! 

Εδώ στ’ αλήθεια δίνεται έτοιμη η εξήγηση της εκούσιας τύφλωσής τους από το ίδιο το στόμα του Χριστού: 

(Ματθ.13, 14-15) 

“Καί συνεπῶς δέν μετανοοῦν ὥστε νά ἐπιστρέψουν κάποτε. Κι ἔτσι ἐπαληθεύεται πλήρως σ’ αὐτούς ἡ προφητεία τοῦ Ἡσαΐα, πού λέει: Θ’ ἀκούσετε μέ τά σωματικά σας αὐτιά τό κήρυγμα τῆς ἀλήθειας καί δέν θά τό καταλάβετε. Καί βλέποντας μέ τά σωματικά σας μάτια θά δεῖτε, ἀλλά δέν θά δοῦν καί οἱ ψυχές σας γιά νά φωτισθοῦν, ἀλλά θά παραμείνετε πνευματικῶς τυφλοί. Καί θά τούς συμβεῖ αὐτό, διότι ἐξαιτίας τῆς κακῆς τους διαθέσεως ὁ νοῦς τοῦ λαοῦ αὐτοῦ σκληρύνθηκε καί σκοτίστηκε, καί μέ τά πνευματικά τους αὐτιά βαριάκουσαν καί ἔκλεισαν τά μάτια τῆς ψυχῆς τους· μή θέλοντας νά δοῦν κάποια φορά μέ τά πνευματικά τους μάτια καί νά ἀκούσουν μέ τά ἐσωτερικά τους αὐτιά καί νά κατανοήσουν μέ τήν καρδιά τή σωτηριώδη ἀλήθεια καί μέ τή μετάνοια νά ἐπιστρέψουν, ὁπότε καί θά τούς θεραπεύσω. 

(Μετάφραση Π.Τρεμπέλα). 

Βλέπετε, αδελφοί, ότι το να ασπαστείς την αλήθεια είναι θέμα καθαρά ταπεινής προαίρεσης; 

Ας ευχηθούμε, όσο και ΑΝ προλαβαίνουν, πράγμα που δεν διαφαίνεται ότι το θέλουν, να μετανοήσουν, σταματώντας τα πνευματικά τους παιδιά από την κατρακύλα στη χαράδρα της Αίρεσης, που τώρα τόσο ασυνείδητα τα στέλνουν, αν και καυχώνται ότι είναι ασφράγιστοι από το δηλητηριώδες σκεύασμα. 

Όταν όμως σφραγίζεσαι από την Αίρεση πνευματικά, τι να σου κάνει ο δήθεν αγώνας σου κατά των εμβολίων; Δεν είναι αλήθεια τραγικό να νομίζεις ότι αγωνίζεσαι, αλλά να είσαι εκτός Εκκλησίας, σφραγισμένος με σφραγίδα συμμετοχής σε Αίρεση, η οποία είναι φόνος της ψυχής; 

Γ. ΟΙ ΑΙΩΝΙΑ ΤΥΦΛΩΜΕΝΟΙ. 

Εκτός από τους εκούσια ή ακούσια τυφλούς, που προαναφέραμε, έχουμε για πρώτη φορά στην ιστορία τόσο επίσημα και μια άλλη κατηγορία: τους αιώνια ήδη τυφλωμένους!, τους ήδη κολασμένους οριστικά!, αυτούς που χαράχτηκαν και έχασαν τον φωτισμό της ψυχής, αρνήθηκαν δηλ. τη σφραγίδα του Αγίου Πνεύματος, που πήραν στο Βάπτισμα. Όσο καλοί άνθρωποι και να είναι, όσο ευγενικοί, όσο ευεργετικοί και να θέλουν να φαίνονται, έχασαν οριστικά το εισιτήριο συμμετοχής τους στην ουράνια βασιλεία, εκεί που είχαν πολιτογραφηθεί, πώς; Αλλοίμονο, με ένα επιπόλαιο τσίμπημα, με μια ένεση του πονηρού! 

Ότι αυτό είναι αλήθεια και δεν μπορούν πια να επανέλθουν στην προηγούμενη πνευματική κατάσταση, όσο κι αν φαίνεται πως μεταμελήθηκαν, μας το λένε τα χιλιάδες παραδείγματα ανθρώπων, “κληρικών” και λαϊκών, που οι ίδιοι εξομολογούνται δημόσια αυτά που ζουν μετά το σφράγισμά τους. 

Είναι ακριβώς όπως μας τα τόνιζε ο Άγιος Παΐσιος, ο άγιος Πορφύριος, ο άγιος Γαβριήλ της Γεωργίας, ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός βέβαια, ο π. Σάββας Αχιλλέως και πολλοί ακόμα Άγιοι, ότι αν σφραγιστεί κάποιος,μετά δεν γίνεται τίποτα!Έχασε πια οριστικά τη δυνατότητα επιστροφής, ο μόνος του αγώνας είναι να ελαφρύνει πια την αιώνια θέση της ψυχής τουμε ελεημοσύνες, δάκρυα και αποχή από κάθε ιερό μυστήριο μέχρι τέλους της ζωής του. Από εκεί και πέρα ανήκει στην Κρίση του Θεού, ανθρωπίνως όμως δεν σώζεται, όπως κάθε αβάπτιστος άνθρωπος. 

Αιώνια λοιπόν τυφλωμένοι από τώρα! Πρόγευση της κολάσεως! Τί πιο φρικτό υπάρχει αδελφοί απ’ αυτό που ζούμε γύρω μας; 

Εμείς άραγε ανήκουμε στους βλέποντες, στους εκούσια τυφλούς πνευματικά, ή μήπως στους ακούσια τυφλούς ακολούθους τους, οι οποίοι ακόμα έχουν δυνατότητα μετανοίας;Μήπως όμως, αλλοίμονο, γίναμε ήδη αιώνια τυφλωμένοι; 

Ω, ελεήμων Κύριε, λύτρωσέ μας από το αιώνιο σκοτάδι του αντιχρίστου χαράγματος και από την κολάσιμη σφραγίδα της ψυχοκτόνου Αιρέσεως και πλάνης, για να σε δοξάζουμε ταπεινά ως ευγνώμονες θεραπευμένοι τυφλοί με όλο το σώμα και όλη μας την ψυχή, ομολογώντας σε δημόσια, θυσιαστικά και μένοντας ενωμένοι μαζί σου και με τους Αγίους σου, στη μία, αγία, καθολική και Αποστολική Εκκλησία, την Ορθοδοξία μας, την πάντοτε και νυν διωκόμενη, αλλά πάντοτε θριαμβεύουσα, νικώσα και φωτίζουσα τον κόσμον σου, αμήν! 

Δ. Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙΣΥΧΡΟΝΟΙ ΔΙΩΚΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. 

Στο σημερινό Αποστολικό Ανάγνωσμα από την Α’ προς Τιμόθεον Επιστολή του, ο Απόστολος Παύλος εξηγεί πως, αν και ήταν ο μεγαλύτερος αμαρτωλός και διώκτης της Εκκλησίας, ελεήθηκε υπερβαλλόντως από τον Χριστό, ώστε να γίνει πρότυπο μετανοίας γιαόλους τους μεταγενέστερους πιστούς. 

Σήμερα δυστυχώς κάποιοι κηρύττουν αποκλειστικάτην απέραντη μακροθυμία του Κυρίου. 

Πουθενά δεν ομιλούν για τη δικαιοσύνη του, για την φοβερή ώρα της Κρίσεως. Είναι κι αυτή μια απ’ τις πολλές αιρέσεις και βλασφημίες του Αγίου Πνεύματος κατά τον άγιο Νεκτάριο. 

Νομίζουν οι άνθρωποι αυτοί σήμερα, ότι έχουν όλοι την προαίρεση του Απ. Παύλου ή του Απ.Πέτρου, ότι θα μετανοήσουν ειλικρινά, όμως τί κρίμα! Ο Απόστολος των Εθνών, που εν αγνοία του δίωκε τους Χριστιανούς, όταν βαπτίσθηκε, όχι μόνο δεν γύρισε στα παλιά του έργα, αλλά υπέμεινε όσο κανείς άλλος Απόστολος λιθοβολισμούς, φυλακίσεις, πληγές, κόπους και διάφορους κινδύνους, φωτίζοντας τους απίστους και οδηγώντας τους στον Χριστό. 

Εμείς σήμερα εξομολογούμαστε και κάνουμε πάλι τα ίδια ή και χειρότερα ακόμη! Πόση όντως η διαφορά της μετανοίας μας με αυτήν του Αποστόλου; 

Κάποιοι θεωρούν ότι δεν διώκουν την Εκκλησία, ούτε βρίζουν ή δέρνουν τους Αγίους, ούτε φυλακίζουν πιστούς. Ξεχνούν όμως ότι όταν κάποιος δεν φυλάττει τους αιώνιους εκκλησιαστικούς νόμους και κανόνες, τί άλλο κάνει από το να διώκει την Πίστη; Όταν άλλοι λένε πως δεν χρειάζονται οι νηστείες και οι προσευχές, παρά μόνο στους μοναχούς, δεν περιφρονούν το Ευαγγέλιο και τους Αγίους; 

Όταν κατακρίνουν τους καλούς αγωνιστές της Πίστεως, όταν τους συκοφαντούν σήμερα σαν πλανεμένους, σχισματικούς και καθηρημένους, δεν τους λιθοβολούν χειρότερα από ό,τι ο Παύλος τον Πρωτομάρτυρα Στέφανο; 

Εσείς όλα αυτά κύριοι, τα κάνετε εν γνώσει και εν αμετανοησία, γι’ αυτό μήν ελπίζετε στο έλεος του Θεού και μη συγχέετε τα άμικτα. 

Αν θέλετε να έχετε ελπίδα σωτηρίας, κλάψτε πικρά και εξομολογηθείτε σε ορθόδοξο πνευματικό που διώκεται θυσιαστικά, αν βέβαια δεν είσαστε σφραγισμένοι, διότι τότε ούτε να εξομολογηθείτε μπορείτε, αφού δεν γίνεται τίποτα πια μετά το χάραγμα, δεν επανέρχεται ποτέ η σφραγίδα του Αγίου Πνεύματος στην ψυχή σας, που την ανταλλάξατε με αιώνια σφραγίδα του Διαβόλου! 

Δεν ξέρατε; 

Για τον Χριστιανό δεν υπάρχει άγνοια σε θέματα σωτηρίας, υπάρχει μόνο αμέλεια και αδιαφορία για τον νόμο του Θεού!Οι Άγιοι Μάρτυρεςπου γιορτάζουμε καθημερινά, όπως ο σημερινός μεγαλομάρτυς και ιερομάρτυς Κλήμης, επίσκοπος Αγκύρας, που σφαγιάστηκε πάνω στην αγία τράπεζα, θυσίασαν τα πάντα και την ίδια τη ζωή τους για τον Χριστό, εσείς όμως θυσιάζετε τον Χριστό, την θεία σφραγίδα του, το θείο του όνομα και πηγαίνετε με τον κόσμο της αμαρτίας, για να έχετε πρόσκαιρες ελευθερίες και απολαύσεις, υγεία, μισθό, ταξίδια ..και θέλετε να λέγεστε Χριστιανοί; Εσείς βλέπετε αδελφούς σας να στερούνται της εργασίας και των αναγκαίων και όχι απλώς αδιαφορείτε, αλλά στηρίζετε τους Αιρετικούς, στηρίζετε την αιρετική ιεραποστολή και συγκοινωνείτε με αυτούς που τάσσονται υπέρ των μέτρων, δηλ. με τους διώκτες, προδότες και χρηματισθέντες Αρχιερείς. Είστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί; Σίγουρα όχι! 

Εσείς στέλνετε τον κόσμο να κοινωνήσει εκεί που βλασφημείται το Άγιο Πνεύμα και θέλετε να λέγεστε Χριστιανοί; Όχι βέβαια, αποστάτες χειρίστου είδους ονομάζεσθε οι τοιούτοι. 

Ω, αδελφοί και φίλοι μας αγαπημένοι, πόσος ο σκοτισμός, πόση η υποκρισία, πόση η πλάνη και στους εκλεκτούς, πόση η διαστροφή του Ευαγγελίου και των Αγίων μας, πόση η δαιμονική ομολογία των λόγων, πόση κόλαση αλήθεια περιμένει αυτούς που εμποδίζουν τον πλησίον από το να τρέξει προς τον Χριστό, δηλ. σήμερα προς τις άγιες κατακόμβες της σωτηρίας; Το ξέρετε, ότι αυτό είναι το μόνο αμάρτημα που σε ομοιάζει με τον διάβολο; Δεν το λέμε εμείς, ο ίδιος ο Χριστός αποκάλεσε σατανά τον Πέτρο, όταν πήγε να τον αποτρέψει από το Πάθος και ο Απ.Παύλος υιόν διαβόλου τον μάγο Ελύμα, όταν προσπάθησε να εμποδίσει τον ανθύπατο Σέργιο Παύλο από την γνώση της αληθινής Πίστεως. 

Αλήθεια έχουμε σκεφτεί ότι γινόμαστε δαίμονες οι γονείς ή οι σύζυγοι ή οι ιερωμένοι, όταν αποτρέπουμε το παιδί μας ή τον σύζυγο ή τον πιστό από το έργο του Θεού, της αρετής και τώρα της θυσιαστικής ομολογίας; Γίνεσαι δαίμονας αδελφέ μου, όταν επίσης φιμώνεις την μόνηαλήθεια, που την εκφράζουν οι Άγιοι και κάποιοι αδελφοί σου, εσύ όμως την διαστρέφεις και την λοιδωρείς! 

Αγαπητοί, έχουμε γεμίσει γύρω μας με δαίμονες αόρατους και ορατούς, με δαίμονες ρασοφόρους και θεολόγους, με δαίμονες ομολογητές και δήθεν αντιεμβολιαστές, τους πιο ύπουλους και επικίνδυνους και δυσδιάκριτους! 

Όταν λοιπόν όλοι αυτοί σας λένε μην ακούτε τον τάδε, είναι φανατικός, ενώ αυτός ακολουθεί τους Αγίους μας κατά δύναμιν στα της Πίστεως και κατά του σφραγίσματος, θυμηθείτε ότι πρέπει κατά τον λόγο του Θεού να τους αποκόψετε σαν μέλη που σας σκανδαλίζουν. Είναι δαίμονες, εχθροί της σωτηρίας σας, όργανα του σατανά, κι ας μιλάνε ευγενικά και με θεολογίες. 

Τον Ιώβ η γυναίκα και οι φίλοι του δεν τον πείραξαν πιο ύπουλα, αυτοί δεν τον προέτρεψαν να βλασφημήσει; Τί πιο φυσικό και μεις να ζούμε τα ίδια από τους οικιακούς της Πίστεως; 

Λοιπόν, όσο περισσότερο μας εμποδίζουν οι άνθρωποι της πλάνης, τόσο περισσότερο εμείς να επιμένουμε με ταπείνωση και θάρρος στην εργασία της καλής ομολογίας, της θυσιαστικής και ολοκληρωμένης, μιμούμενοι τον τυφλό της Ιεριχούς που έκραζε σε πείσμα όλων, Ιησού, υιέ Δαυΐδ, ελέησον με” ( Λουκ.18, 38-39). 

Και να θυμάστε, η ευχή δεν σώζει όταν έχει προδοθεί η Πίστη, η νοερά προσευχή είναι πλάνη, όταν 

συγκοινωνείς με μασκοφόρους και εμβολιασμένους. Πρώτα λοιπόν προηγείται το φως της Πίστεως, να κρατηθεί αμόλυντηη σφραγίδα του Αγίου Βαπτίσματος και κατόπιν έρχεται η εργασία της προσευχής. Όσοι μιλάνε για την ευχή και πηγαίνουν σε κρατικούς ναούς ή εμπιστεύονται Αγιορείτικα μοναστήρια του βολέματος, είναι δαίμονες, κάνουν βλάσφημη προσευχή! 

Καλή φώτιση να έχουμε και καλή ομολογία με ταπείνωση ως το τέλος, Αμήν! 

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr