Αεροσκάφος κλίνοντος στροφείου τύπου MV-22 Osprey του Σώματος των Πεζοναυτών που συμμετείχε σε αποστολή των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων των Αμερικανών στο έδαφος της Υεμένης, κατά δυνάμεων της Αλ Κάιντα, στο αρχηγείο της τρομοκρατικής οργάνωσης, πραγματοποίησε βαριά προσγείωση και υπέστη σημαντικές ζημιές, με αποτέλεσμα να μην μπορεί στη συνέχεια να απογειωθεί.
Το Osprey είχε σταλεί να απομακρύνει από την περιοχή στρατιώτες που συμμετείχαν στην επιχείρηση και είχαν τραυματιστεί… τρεις τραυματίες και ένας νεκρός σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής Κεντρικής Διοίκησης CENTCOM (Central Command), ενώ πρέπει να υπήρχαν και 16 πολίτες που έχασαν τη ζωή τους στην επιχείρηση, ενώ σκοτώθηκαν 14 μαχητές.
Οι στρατιωτικές διοικητές που παρακολουθούσαν την εξέλιξη της επιχείρησης διέταξαν τον άμεσο βομβαρδισμό του MV-22 από μαχητικά αεροσκάφη για να μην πέσει σε «λάθος χέρια». Στη βαριά προσγείωση φέρονται να τραυματίστηκαν δύο μέλη του πληρώματος, τα οποία προφανώς απαγκιστρώθηκαν από την περιοχή με την παρέμβαση εφεδρικού εναέριου μέσου.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το MV-22 Osprey είχε ως έδρα τη βάση «Camp Lemonnier» στο Τζιμπουτί, όπου εδρεύουν σημαντικές αμερικανικές δυνάμεις με αρμοδιότητα τον αντιτρομοκρατικό αγώνα στην περιοχή της Αφρικής αλλά και της Μέσης Ανατολής.
Για τους… προληπτικούς βέβαια, το επεισόδιο αυτό δεν είναι ό,τι το καλύτερο, αφού το να «στραβώσει» η πρώτη – εξ όσων γνωρίζουμε – επιχείρηση στην περίοδο Τραμπ θα το θεωρήσουν… «γρουσουζιά»!







