ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Οι ΗΠΑ να πάνε να γ…αργαληθούν.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ. - 23 Ιαν 2018 - 11:50
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Γράφει η Χριστίνα

Οι ίδιοι έτσι όπως πάνε θα μετατρέψουν την περιοχή σε ναρκοπέδιο μπροστά στο οποίο, η Ουκρανία και η Μέση Ανατολή θα ωχριούν. Γιατί θα πρέπει εμείς να κάνουμε πίσω σε ότι αφορά την ονομασία των Σκοπίων;Ας τους τραβήξουμε ένα εμπορικό αποκλεισμό, ας

καλέσουμε όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις πίσω που έχουν την έδρα τους εκεί, δίνοντας τους εδώ φορολογικά ανταλλάγματα (όσο περίεργο κι αν ακούγεται αυτό).

Και στο κάτω κάτω της γραφής, δεν είμαστε εμείς που έχουμε ανάγκη της λύση στο θέμα της ονομασίας, οι γείτονες μας είναι σε ανάγκη.Αυτοί έχουν το πρόβλημα Αξίζει λοιπόν να μην βιαζόμαστε και να τους παίξουμε μπάλα στο δικό μας γήπεδο.Και ίσως η πίεση αυτή να φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και κάποια πιο ρεαλιστικά, ανώδυνα και αποδεκτά ονόματα, όπως πχ Κεντρική δημοκρατία των Σκοπίων.Γιατί θα πρέπει να τους κάνουμε ως δώρο εμείς την εκχώρηση της ονομασίας “Μακεδονία”;

Εδώ έχουμε ένα ωμό εκβιασμό, και διεθνή εμμονή δημιουργίας από τους Αμερικανούς, «συνεταιρικών κρατών» ανάμεσα σε εθνικά κράτη, όπου πληθυσμοί που έχουν διαφορετική εθνοτική συνείδηση και «αλληθωρίζουν» σε γειτονικές «μητέρες πατρίδες», υποχρεώνονται να ζουν μαζί, και να είναι έρμαια γεωπολιτικών σχεδιασμών, υποκινήσεων και εκβιασμών, από μεγάλες δυνάμεις ή από μικρότερα κράτη, γειτονικά και μη.

Και το Σκοπιανό είναι η επιτομή αυτής της διεθνούς εμμονής. Όταν διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία ζήτησε να αναγνωριστεί ως «Εθνικό κράτος Μακεδόνων». Με συνταγματικά διακηρυγμένη την πρόθεσή τους να …απελευθερώσει (και να ενωθεί με) τις γειτονικές «Μακεδονίες»: του Αιγαίου (στην Ελλάδα) και του Πιρίν (στη Βουλγαρία).Βλέπουμε λοιπόν απ΄την πλευρά τους έναν αλυτρωτισμό καραμπινάτο, όσο δεν πάει! Η Βουλγαρία τους αναγνώρισε με το συνταγματικό όνομα «Μακεδονία» γιατί ήθελε να αποσπάσει ένα τμήμα των Σκοπίων μελλοντικά, αφού η «μακεδονική γλώσσα που μιλάνε είναι βουλγαρική, κι αφού μέρος του πληθυσμού τους είναι βουλγαρόφωνοι. Η Αλβανία τους αναγνώρισε επίσης με το συνταγματικό τους όνομα «Μακεδονία», για τον ίδιο λόγο: Γιατί κι εδώ υπάρχει μια μειονότητα στα Σκόπια, που αποτελείται από πληθυσμό αλβανικής καταγωγής – κι επιδίωκε επίσης μελλοντικά να τους απορροφήσει. Τώρα πια το διακηρύσσει δημόσια.

Η Ελλάδα μας ήταν και είναι η μόνη χώρα που δεν είχε αλλά και δεν έχει επεκτατικές βλέψεις σε βάρος των Σκοπίων και δρα σταθεροποιητικά στο χώρο! Γι’ αυτό δεν μπορούσε να αναγνωρίσει και να νομιμοποιήσει ένα ψέμα που θα οδηγούσε σε νέα ανάφλεξη – καθώς θα νομιμοποιούσε εξωφρενικούς αλυτρωτισμούς πάντων κατά πάντων – κι όλων κατά της Ελλάδος! Το παιχνίδι που παίζεται εις βάρος μας είναι χοντροειδέστατο από πλευράς Εξωτερικών δυνάμεων ΟΗΕ, ΗΠΑ κτλ.

Το συμφέρον της σταθερότητας είναι να μετατραπούν τα Σκόπια σε ομόσπονδο κράτος, ή να χωριστούν όπως η Ελβετία σε καντόνια με σεβαστές τις χωριστές – και διαφορετικές – εθνοτικές τους ταυτότητες.
Χωρίς οι ίδιοι να καλλιεργούν αλυτρωτισμούς σε βάρος των γειτόνων τους και χωρίς οι γείτονές τους να έχουν περιθώρια να υποδαυλίζουν αποσχιστικά κινήματα ανάμεσά τους, και σε καμία περίπτωση δεν θα γίνεται αναφορά στην ονομασία που να εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…