ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για σύγκρουση με τη Ρωσία στο διάστημα

ΔΙΕΘΝΗ. - 7 Φεβ 2023 - 6:40

© @SpaceX/Twitter

Στιγμιότυπο από το βίντεο της εκτόξευσης του εκτοξεύματος Falcon 9 με τους δωρυφόρους Starlink Internet. Αρχειοθετημένη φωτογραφία

Βικτόρια Νικηφόροβα

Η Σοβιετική Ένωση μόλις που πρόλαβε να καταρρεύσει και το Πεντάγωνο έχει ήδη ξεκινήσει να σχεδιάζει μελλοντικούς πολέμους κατά της Ρωσίας. Το πρόσχημα, φυσικά, ήταν η ρωσική “επιθετικότητα” – τώρα εναντίον της Ουκρανίας, μετά εναντίον κάποιας Λιθουανίας.

Σε όλα τα σενάρια της ρωσοαμερικανικής αντιπαράθεσης, ένας τεράστιος ρόλος ανατέθηκε στους Αμερικανούς δορυφόρους. Τη δεκαετία του ’90 ο Elon Musk έπαιζε ακόμα ροκ στα νυχτερινά κέντρα και το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ υπολόγιζε ήδη ότι οι δωρυφόροι δεν ήταν αρκετοί και ότι η Ρωσία πιθανότατα ήταν σε θέση να τους καταρρίψει και, ως εκ τούτου, ήταν απαραίτητο να εκτοξευθεί. όσο το δυνατόν περισσότεροι για να ελαχιστοποιηθεί η απειλή. Σήμερα, όπως βλέπουμε, το Starlink στη Μασκόβα έχει αναπτυχθεί σε αυτό το έδαφος, το οποίο παρέχει πληροφορίες στον ουκρανικό στρατό.

Η ραγδαία ανάπτυξη της βιομηχανίας τοποθετήθηκε στο infospace ως καθαρά αμυντική. Τώρα, όμως, οι «εταίροι» των ΗΠΑ προχωρούν στην κατασκευή επιθετικών όπλων σε τροχιά γύρω από τη Γη. Η απόκρυψη του πραγματικού του σκοπού είναι απλά αδύνατη.

Ήδη φέτος, ένας πύραυλος της SpaceX πρόκειται να θέσει σε τροχιά τους δορυφόρους κυνηγών Jackal (Τσακάλι). Μια νεοσύστατη επιχείρηση που ονομάζεται True Anomaly τα παράγει. Καταχωρήθηκε μόλις πριν από ένα χρόνο από τον πρώην ταγματάρχη της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, Evan Rogers, και τώρα έχει ήδη ένα ολόκληρο εργοστάσιο στο Κολοράντο.

Οι δορυφόροι Jolly Rogers – όπως είναι το παρατσούκλι του συνταξιούχου ταγματάρχη από τους συναδέλφους του – θα «επιλύσουν τα πιο δύσκολα προβλήματα του τροχιακού πολέμου για λογαριασμό της Διαστημικής Δύναμης των ΗΠΑ». Αυτό αναφέρεται ρητά σε ένα tweet του οικοδεσπότη της True Anomaly. Το περιοδικό Wired, αφιερωμένο στην τεχνολογία αιχμής, ανέλυσε πώς ακριβώς είναι αυτοί οι δορυφόροι στον πόλεμο.

Τα κατευθυνόμενα τσακάλια θα πλησιάζουν όσο το δυνατόν πιο κοντά, σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων, σε άλλους δορυφόρους σε τροχιά, που τους παρακολουθούν και θα υποκρύπτουν τις πληροφορίες που εκπέμπουν και λαμβάνουν. Τελικά, χιλιάδες από αυτά τα τσακάλια θα σταλούν στο διάστημα.

Ωστόσο, ο εντοπισμός και η καταδίωξη είναι μόνο η πρώτη φάση των δραστηριοτήτων τους. Αυτό που χρειαζόμαστε από εδώ και πέρα ​​είναι ενεργή άμυνα», λέει ο Rogers σε συνέντευξή του στο Wired.

Ο ηγέτης της Αληθινής Ανωμαλίας συνεχίζει αυτό το σκεπτικό στο tweet του: “Από άποψη τακτικής, η εξουδετέρωση ενός εχθρικού διαστημικού σκάφους μπορεί να επηρεάσει την απώλεια ή την επιβίωση μιας ολόκληρης ομάδας αεροπλανοφόρων. <…> Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καταστραφεί ένα διαστημόπλοιο. που δεν θα βλάψουν το περιβάλλον».

Δηλαδή, λέει ευθέως ότι τα Τσακάλια έχουν σχεδιαστεί για να καταστρέφουν εχθρικούς δορυφόρους. Αυτό <…> θα μπορούσε να προκαλέσει σε μια ακούσια κλιμάκωση”, λέει η Caitlin Johnson, αναπληρώτρια διευθύντρια του Aerospace Security Project στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών. – Δεδομένου του ιστορικού των ιδρυτών της True Anomaly, οι αντίπαλοί μας μπορούν να νομίζουν ότι έχουν τους μια εταιρεία που διοικείται από τον αμερικανικό στρατό και αρχίζει να αναπτύσσεται διαστημικά όπλα.

Το ιστορικό εκεί είναι πράγματι χαρακτηριστικό. Οι σύντροφοι του ταγματάρχη Rogers, αφού υπηρέτησαν στην Πολεμική Αεροπορία και στις Διαστημικές Δυνάμεις, εργάστηκαν για τη Διαστημική Διοίκηση των ΗΠΑ, όπου ήταν υπεύθυνοι για επιθετικά και αμυντικά συστήματα στο διάστημα. Ωστόσο, αντιπαθούσαν την κυβερνητική γραφειοκρατία και την οκνηρία και τη βραδινή της. Αποφάσισαν ότι θα μπορούσαν να υπηρετήσουν καλύτερα την πατρίδα τους δημιουργώντας μια νέα στρατιωτική επιχείρηση.

Η πατρίδα τους το ανταπέδωσε γενναιόδωρα. Μέχρι σήμερα, οι φίλοι έχουν συγκεντρώσει 23 δολάρια σε επενδύσεις. Είναι πολύ τυπική πρακτική του Πενταγώνου να αναθέτει αμυντικά έργα σε ιδιώτες. Δεν υπάρχουν κίνδυνοι φήμης. Κάποιες ιδιωτικές εταιρείες καρφώνουν κάτι στα εργοστάσιά τους, ενώ η Ουάσινγκτον προσποιείται ότι αγωνίζεται ενεργά για την ειρήνη στο διάστημα.

Το εγχείρημα του κοροναϊού έμοιαζε πολύ. Κάποιοι επιστήμονες τροποποιούν ιδιωτικά έναν ιό σε εργαστήρια, και το Πεντάγωνο δεν φαίνεται να εμπλέκεται – απλώς τους δίνει χρήματα για βιοεργαστήρια. Και τότε, όταν ξεσπά η πανδημία, οι Αμερικανοί ηγούνται της παγκόσμιας μάχης εναντίον της.

Όμως, ανεξαρτήτως από το πόσο εκλεπτυσμένος είναι ο Λευκός Οίκος στην ειρηνευτική ρητορική, το Πεντάγωνο θεωρούσε πάντα το διάστημα ως ένα ακόμη θέατρο στρατιωτικών επιχειρήσεων. Αυτή είναι η παράδοση από τον περιβόητο Πόλεμο των Άστρων.

Να γίνουν “κυρίαρχοι του διαστήματος” – ο αμερικανικός στρατός διατύπωσε τον στόχο του στα της δεκαετίας του ’90 χωρίς καμία φασαρία. Το επίσημο δόγμα για την ανάπτυξη των Διαστημικών Δυνάμεων πρότεινε την «κυριαρχία των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο διάστημα για την προστασία των συμφερόντων και των επενδύσεων των ΗΠΑ», καθώς και την «ενσωμάτωση των Διαστημικών Δυνάμεων σε συστήματα μάχης ικανά να επιχειρήσουν σε όλο το φάσμα μιας σύγκρουσης. “. Θεωρούνταν ότι ο στρατός των ΗΠΑ θα έπαιρνε τον πλήρη έλεγχο του διαστήματος μέχρι το 2020.

Ωστόσο, κάτι πήγε στραβά και η πλήρης κυριαρχία δεν έχει ακόμη επιτύχει. Τόσο η Ρωσία όσο και η Ινδία και η Κίνα συνέχισαν να ενισχύουν με επιτυχία την παρουσία τους σε τροχιά.

Στην αρχή τα αμερικανικά «γεράκια» ανέπτυσσαν ενεργά το θέμα της «κινεζικής απειλής», τρομοκρατώντας τους συμπατριώτες τους ότι οι Κινέζοι πρόκειται να οργανώσουν γι’ αυτούς ένα «διαστημικό Περλ Χάρμπορ». Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, η Ρωσία έχει χαρακτηριστεί ως ο κύριος εχθρός στο διάστημα.

Ο στρατηγός Chance Saltzman, επικεφαλής του Γραφείου Διαστημικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ, μόλις ανέφερε ότι, υπό το πρίσμα της ειδικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία (SVO), οι Αμερικανοί θα πρέπει να προετοιμαστούν για μια σύγκρουση “στην οποία οι διαστημικοί δορυφόροι μπορούν να γίνουν στρατιωτικοί. στόχος». Προανήγγειλε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ασκήσεων και εκπαίδευση της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας που θα εφαρμοστεί “προτού εμπλουτίσουμε σε μια πραγματική σύγκρουση”.

Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, οι αμερικανοί χειριστές δορυφόρων και οι αμερικανοί του ηλεκτρονικού πολέμου θα πρέπει να «ελέγχουν το διάστημα, ώστε να μπορούμε να κάνουμε τα πάντα με τα διαστημόπλοιά μας, να πετύχουμε όλους τους στόχους που χρειαζόμαστε και να εμποδίσουμε τον εχθρό. χρησιμοποιήσει τις δυνατότητές του στο διάστημα». «Θέλω να βεβαιωθώ», συνέχισε ο Σάλτζμαν, «ότι θα είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι για την πρώτη ημέρα της σύγκρουσης.

Τι άλλο είναι αυτό παρά προετοιμασία για επιθετικότητα;

Το θέμα της “ρωσικής απειλής” ταλανίζει τους Αμερικανούς εμπειρογνώμονες εδώ και μήνες. Τον Νοέμβριο, στρατιωτικοί αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ και τον Καναδά συζήτησαν στην Αυστραλία τους «κινδύνους» που θέτουν στο διάστημα της Ρωσίας και της Κίνας.

Το παράδοξο είναι ότι η Ρωσία και η Κίνα είναι αυτές που πιέζουν ανεπιτυχώς από το 2008 για μια συνθήκη που θα αποτρέψει την οπλοποίηση του διαστήματος. Οι Αμερικανοί αρνούνται κατηγορηματικά να την υπογράψουν. Πράγματι, γιατί χρειάζονται; Στοχεύουν σε πόλεμο. Οι κραυγές τους για τη “ρωσική απειλή” είναι η κλασική υστερία των πρώην ηγεμόνων πριν από την επόμενη επίθεση.Οι

ΗΠΑ προετοιμάζονται για σύγκρουση με τη Ρωσία στο διάστημα

https://ria.ru/20230206/kosmos-1849883241.html

https://www.tokoutsavaki.net/post/the-us-prepares-for-conflict-with-russia-in-space

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr