ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Οι μαϊμούδες που χάθηκαν σε σύγκρουση φορτηγού στην Πενσυλβάνια ήταν ΑΣΘΕΝΕΙΣ- Μεταφέρονται σε καραντίνα εγκεκριμένη από το CDC.BINTEO.

ΔΙΕΘΝΗ. ΚΛΟΙΟΣ. - 25 Ιαν 2022 - 12:49

Ένα δυστύχημα με φορτηγό στην Πενσυλβάνια την περασμένη εβδομάδα έγινε νέο, όταν μέρος του φορτίου του – μαϊμούδες – απελευθερώθηκε μετά τη σύγκρουση. Τώρα μαθαίνουμε ότι οι μαϊμούδες ήταν ΑΣΘΕΝΕΙΣ και μεταφέρθηκαν σε εγκεκριμένη από το CDC εγκατάσταση καραντίνας όταν ελευθερώθηκαν.

Οι τελευταίες από τις μαϊμούδες που διέφυγαν από το δυστύχημα ενός φορτηγού που ρυμουλκούσε ένα ρυμουλκούμενο φορτίο με 100 από τα ζώα εντοπίστηκαν μέχρι αργά το Σάββατο, μία ημέρα μετά τη σύγκρουση του φορτηγού με ένα φορτηγό ανατρεπόμενο σε αυτοκινητόδρομο της Πενσυλβάνια, δήλωσαν οι αρχές.

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει την κομητεία και τον Rt. 80:

Αρκετές μαϊμούδες είχαν διαφύγει μετά τη σύγκρουση της Παρασκευής, ανέφερε η αστυνομία της Πενσυλβάνια. Όμως μόνο ένας παρέμενε ασύλληπτος μέχρι το πρωί του Σαββάτου, γεγονός που ώθησε την Επιτροπή Θηραμάτων της Πενσυλβάνια και άλλες υπηρεσίες να ξεκινήσουν την αναζήτησή του εν μέσω ψυχρού καιρού.

Η Kristen Nordlund, εκπρόσωπος των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ανέφερε σε ηλεκτρονικό μήνυμα το βράδυ του Σαββάτου ότι και οι 100 πίθηκοι μακάκοι cynomolgus έχουν πλέον καταγραφεί. Τρεις ήταν νεκροί μετά την ευθανασία τους.

Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν ανέφερε λεπτομερώς γιατί οι τρεις υποβλήθηκαν σε ευθανασία ή πώς κατέληξαν να καταγραφούν όλοι. Αλλά ο Nordlund δήλωσε ότι όσοι υποβλήθηκαν σε ευθανασία έγιναν με ανθρωπιστικό τρόπο σύμφωνα με τις οδηγίες του Αμερικανικού Κτηνιατρικού Ιατρικού Συλλόγου.

Το φορτίο των πιθήκων βρισκόταν καθ’ οδόν προς μια εγκεκριμένη από το CDC εγκατάσταση καραντίνας αφού έφτασε το πρωί της Παρασκευής στο αεροδρόμιο Κένεντι της Νέας Υόρκης από τον Μαυρίκιο, ένα νησιωτικό κράτος του Ινδικού Ωκεανού, ανέφερε η αστυνομία. Το CDC με έδρα την Ατλάντα δήλωσε ότι ο οργανισμός παρέχει “τεχνική βοήθεια” στην πολιτειακή αστυνομία της Πενσυλβάνια.

Η σύγκρουση σημειώθηκε την Παρασκευή σε κρατικό αυτοκινητόδρομο κοντά σε έξοδο του Interstate 80 στην κομητεία Μοντούρ της Πενσιλβάνια, δήλωσε η τροχονόμος Andrea Pelachick στην εφημερίδα The Daily Item του Σάνμπερι.

Η τοποθεσία της εγκατάστασης καραντίνας και το είδος της έρευνας για την οποία προφανώς προορίζονταν οι πίθηκοι δεν ήταν σαφές, αλλά οι πίθηκοι cynomolgus χρησιμοποιούνται συχνά σε ιατρικές μελέτες. Ένα έγγραφο του 2015 που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Εθνικού Κέντρου Βιοτεχνολογικών Πληροφοριών αναφερόταν σε αυτές ως το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο πρωτεύον θηλαστικό σε προκλινικές τοξικολογικές μελέτες.

Σχόλιο του Hal Turner

 

Και τώρα τι;   Με ποια άλλα ζώα αλληλεπιδρούσαν αυτές οι μαϊμούδες όσο ήταν ελεύθερες;  Για ποια ασθένεια ή ασθένειες βρίσκονταν σε καραντίνα και τι μετέδωσαν όσο ήταν έξω;

Μήπως αυτή είναι η αρχή μιας νέας επιδημίας μιας ακόμα ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ασθένειας που θα πρέπει να πολεμήσει ο κόσμος;   Δεν έκαναν μια κίνηση τρόμου “12 μαϊμούδες” για κάτι παρόμοιο;

Αν αρχίσετε να ακούτε για ένα ξέσπασμα κάποιας νέας ασθένειας στην Πενσυλβάνια που έχει φέρει τους επιστήμονες και τους γιατρούς “σε αμηχανία”, θα ξέρετε από πού προήλθε.  Αυτό που κανείς μας δεν ξέρει – ακόμα – είναι τι ασθένειες είχαν αυτές οι μαϊμούδες που θα έμπαιναν σε καραντίνα.  Ο Θεός να μας βοηθήσει όλους αν ήταν κάτι σαν τον Έμπολα.

halturnerradioshow.com

ΑΠΟΔΟΣΗ :Corfiatiko.blogspot.com

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr