ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Οι… νηστείες εμπόδιο για έρευνα κατά Μόρφου.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ. - 11 Αυγ 2019 - 14:45

Για μετά τον Δεκαπενταύγουστο θα οριστεί το ραντεβού ανακριτών με τον μητροπολίτη Μόρφου σε σχέση με την επίμαχη ομιλία του στην οποία αναφέρθηκε στους ομοφυλόφιλους. Οι έρευνες του ΤΑΕ Αρχηγείου Αστυνομίας έχουν στην ουσία ολοκληρωθεί και το μόνο που αναμένεται είναι η κατάθεση του Μόρφου Νεόφυτου. Ο τελευταίος προσεγγίστηκε από τους αστυνομικούς για να δώσει κατάθεση και ν’ απαντήσει σε κάποιες ερωτήσεις τους σε σχέση με αναφορές του για τους ομοφυλόφιλους, ωστόσο τους παρέπεμψε για μετά τον Δεκαπενταύγουστο «αφού τώρα είναι νηστείες».

Ο μητροπολίτης Μόρφου ανέφερε στους ανακριτές ότι πριν τις 15 Αυγούστου να μην ενοχληθεί γιατί είναι νηστείες και δεν θέλει να πει οτιδήποτε προηγουμένως. Έτσι οι όποιες εξελίξεις στην υπόθεση τοποθετούνται για τη μεθεπόμενη εβδομάδα.
Η ανακριτική ομάδα έπιασε δουλειά μετά τις οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα, ύστερα και από επιστολή που πήρε από τον αμισθί σύμβουλο του Προέδρου της Δημοκρατίας για την Πολυπολιτισμικότητα, Αποδοχή και Σεβασμό στη Διαφορετικότητα, Κώστα Γαβριηλίδη, ο οποίος κατάγγελλε ως απαράδεκτες τις δηλώσεις Μόρφου και ζητούσε να ερευνηθεί κατά πόσον αυτές συνιστούν δημόσια ομοφοβική ρητορική μίσους, «αφού με κατασκευασμένα επιχειρήματα υποκινεί και προωθεί τη μισαλλοδοξία προς τη ΛΟΑΤΙ κοινότητα, ενώ παράλληλα προσβάλλει γονείς ομοφυλόφιλων ατόμων και στοχοποιεί κυρίως τις μητέρες αυτών».
Οι ανακριτές πήραν από την πρώτη στιγμή που τους διαβιβάστηκε η επιστολή Γαβριηλίδη την ομιλία του μητροπολίτη και σχετικό βίντεο το οποίο είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο με τις αναφορές αυτές. Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, η Αστυνομία θα μεταβιβάσει τον φάκελο με το μαρτυρικό υλικό που θα συγκεντρωθεί προς τη Νομική Υπηρεσία για μελέτη και περαιτέρω οδηγίες.
Υπενθυμίζεται ότι στις αναφορές του μητροπολίτη Μόρφου παρέμβαση έκανε η Επίτροπος Διοικήσεως, η οποία με ανακοίνωσή της για το θέμα ανέφερε ότι οι δηλώσεις του αποτελούν ρατσιστικό λόγο, τονίζοντας ότι συγκεκριμένες απόψεις έφεραν το στοιχείο της υποτίµησης και της απόρριψης.

  Μιχάλης Χατζηβασίλης 
philenews.com  

orthodoxathemata

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Συνέλληνας έχει ανάγκη τη βοήθειά μας μέρες που έρχονται !
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter