• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 30 Μαΐου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι «παρενέργειες» αλκοτέστ και σκληρών αστυνομικών μέτρων στην κοινωνία και στην ελληνική Οικονομία

Οι δρακόντειοι νόμοι έχουν αντίθετα αποτελέσματα όταν οι πολίτες τους απορρίπτουν και αποδεικνύονται ανεφάρμοστοι

8 μήνες ago
in ΚΟΙΝΩΝΙΑ
0
Οι «παρενέργειες» αλκοτέστ και σκληρών αστυνομικών μέτρων στην κοινωνία και στην ελληνική Οικονομία
8
SHARES
417
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Σάλος έχει προκληθεί από το νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση και πλέον εφαρμόζεται στους ελληνικούς δρόμους καθώς πρόκειται για μία σειρά δρακόντειων νόμων που προκαλούν σοβαρές παρενέργειες στην κοινωνία και την ελληνική οικονομία.

Σκληροί νόμοι που θα έχουν αντίθετα αποτελέσματα καθώς στην πράξη είναι ανεφάρμοστοι και οι πολίτες δεν θα τους αποδεχτούν όταν κατανοήσουν τις συνέπειες που θα έχουν για αυτούς.

Λόγω λοιπόν των συνεχών αλκοτέστ η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, έχει μειωθεί σε ποσοστό 50%!

Για να αντισταθμιστούν οι απώλειες αυτές οι επιχειρήσεις στην εστίαση έχουν αυξήσει κατά πολύ τις τιμές στο φαγητό!

Άλλα μαγαζιά σερβίρουν πολύ κακές «μπόμπες». Όταν λέμε «μπόμπες» εννοούμε ότι πρόκειται για ποτά που προκαλούν μεγάλο κακό στην ανθρώπινη υγεία.

Εξαιρούνται τα ξενοδοχεία και τα πολύ ακριβά μαγαζιά τα οποία πωλούν πλέον μία δόση βότκας ακόμα και 18 €.

Παρομοίως έχουν αυξηθεί οι τιμές και στα υπόλοιπα (τεκίλες, κρασιά κ.λ.π).

Σε ότι αφορά το φαγητό πλέον σε beach restaurant στην Βουλιαγμένη σερβίρεται κατεψυγμένο καλαμαράκι στην τιμή των 18 ευρώ.

Και βέβαια άλλο πράγμα είναι να τρώει κάποιος τηγανισμένο καλαμαράκι στο «Nammos» και άλλο στο «μαύρο χάλι».

Όλα αυτά οφείλονται στα χαμηλά όρια κατανάλωσης αλκοόλ, στα αλκοτέστ και τις βαρύτατες ποινές για όποιον έχει καταναλώσει λίγο παραπάνω από όσο προβλέπει ο νυν νόμος.

Φυσικά οι οικονομικές παρενέργειες είναι πολύ μεγάλες καθώς τα μαγαζιά της εστίασης κυρίως ζουν από την πώληση αλκοολούχων ποτών.

Αυτό τι σημαίνει με απλά λόγια; Πολλά μαγαζιά θα κλείσουν και δεν θα ξανανοίξουν, είτε θα μειώσουν το προσωπικό τους.

Αυτό σημαίνει σημαντική αύξηση της ανεργίας καθώς σε αυτή τη χώρα οι μόνοι κλάδοι που πραγματικά ευημερούν είναι η εστίαση και ο τουρισμός και μάλιστα αλληλοσυνδέονται.

Πολλά ερωτήματα δημιουργούνται και για την προβλεπόμενη πλέον αφαίρεση διπλώματος με ισόβια ισχύει για όποιον πραγματοποιήσει την ίδια παράβαση δύο φορές στην οδηγική του καριέρα!

Δηλαδή αν σε έναν δρόμο το όριο ταχύτητας είναι 70 km/h και κάποιος τρέχει με 72 km/h τότε φυσικά κάνει παράβαση, η οποία του καταλογίζεται από τις κάμερες!

Γιατί η κάμερα λειτουργεί «ψυχρά» και δεν σκέπτεται αν κάποιος πέρασε για λίγο το όριο ή αν βιάζεται για επείγουσα εργασία ή αν δεν το κατάλαβε ότι το πέρασε.

Αν λοιπόν επαναλάβει (που είναι πολύ εύκολο να συμβεί) το ίδιο σφάλμα την επόμενη ημέρα θα του αφαιρεθεί το δίπλωμα διαπαντός!

Και ποιος ορίζει ότι τα όρια αυτά στην ταχύτητα όπως και στα αλκοτέστ είναι τα σωστά και τα δέοντα;

Γιατί όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν τους νόμους στην Ελλάδα τους δημιουργούν άνθρωποι με πολλές χιλιάδες ευρώ το μήνα εισόδημα και οι οποίοι συνήθως έχουν σοφέρ για τις μετακινήσεις τους.

Με λίγα λόγια πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για το πως ζουν οι πολίτες οι οποίοι και τους ψηφίζουν.

Όπως και να έχει πρέπει να αυξηθεί το όριο των αλκοτέστ όπως και το όριο ταχύτητας. Δεν μπορεί να κάνει κάποιος το δίπλωμα επειδή ήπια ένα ουίσκι παραπάνω.

Εννοείται ότι πρέπει να υπάρχει αλκοτέστ, όπως πρέπει και να υπάρχει τιμωρία αλλά όχι σε αυτά τα επίπεδα.

Ο νέος νόμος δείχνει ότι αυτοί που τον έφτιαξαν δεν ενδιαφέρονται για την οικονομική ευημερία των Ελλήνων.

Δηλαδή πως περιμένουν έναν πολίτη να πάει σε έναν γάμο που είναι καλεσμένος; Με ταξί;

Ακόμα και τα όρια στο αλκοτέστ δεν μπορούν να είναι ίδια για όλους καθώς δεν είναι και όλοι οι πολίτες ίδιοι.

Το αλκοτέστ πρέπει να λαμβάνει υπόψη παραμέτρους όπως το ύψος και ο όγκος του κάθε πολίτη.

Στο τέλος θα έχουμε αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκει ο νέος ΚΟΚ γιατί οι πολίτες θα αντιδράσουν και θα οργανωθούν για να τον ακυρώσουν στην πράξη.

Ήδη δημιουργούν εφαρμογές που να ενημερώνουν τους πολίτες που βρίσκονται τα αστυνομικά μπλόκα και πως να τα αποφεύγουν.

Στο τέλος κάποιος θα καταναλώνει ένα μπουκάλι ουίσκι, θα είναι όντως δημόσιος κίνδυνος και απλώς θα προσαρμόζει την διαδρομή του για να αποφεύγει την αστυνομία.

Τι θα πετύχει η κυβέρνηση με το νέο ΚΟΚ;

Θα κλείσουν επιχειρήσεις, θα απολυθεί κόσμος και θα υπάρξει μεγάλη απώλεια φορολογικών εσόδων χωρίς να προκύψει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Και αυτό γιατί τα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα θα συνεχιστούν γιατί δεν είναι θέμα αλκοόλ, κυρίως είναι θέμα κάκιστων δρόμων και αυτή είναι η ευθύνη που θέλει να αποφύγει η κυβέρνηση.

Πρώτα φτιάχνουμε τους δρόμους και μετά τους πολίτες.

Και δεν αναφερόμαστε μόνο στους αυτοκινητόδρομους που επιτέλους ας πούμε φτιάχτηκαν μετά από τέσσερις δεκαετίες και οκτώ ΕΣΠΑ!

Όσο για το νέο ΚΟΚ καλό είναι να γνωρίζουν οι πολίτες ότι δημιουργήθηκε υπό την πίεση των ασφαλιστικών εταιρειών.

Πάντα υπάρχει κάποιος λόγος για ό,τι συμβαίνει…

Υπάρχει σκέψη ακόμα και για κατάσχεση του αυτοκινήτου του παραβάτη στο μέλλον…

Κάποιοι πιστεύουν πως είμαστε Ελβετία ή Σουηδία. Ας μας κάνουν πρώτα όπως αυτές οι χώρες σε ό,τι αφορά την οικονομία και το κοινωνικό σύστημα και μετά ας κάνουν και τα υπόλοιπα.

pronews.gr

Tags: slide4
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τον Αντώνη Γεωργίου
Slider

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τον Αντώνη Γεωργίου

by admin
2 εβδομάδες ago
Πάμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε τον Αντώνη από την Θεσσαλονίκη
Slider

Πάμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε τον Αντώνη από την Θεσσαλονίκη

by admin
2 εβδομάδες ago
Κοινωνικά ζητήματα στην Ελλάδα σήμερα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινωνικά ζητήματα στην Ελλάδα σήμερα

by Aris
2 εβδομάδες ago
Καρκινοπαθής χρειάζεται τη βοήθειά μας!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καρκινοπαθής χρειάζεται τη βοήθειά μας!

by admin
3 εβδομάδες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Γωγώ Μαστροκώστα: Μια αδειανή θέση μάνας – Ένας γεμάτος παράδεισος από καρκινοπαθείς – Αιωνία η μνήμη!

Γωγώ Μαστροκώστα: Μια αδειανή θέση μάνας – Ένας γεμάτος παράδεισος από καρκινοπαθείς – Αιωνία η μνήμη!

4 ημέρες ago
Στη μαύρη τελετουργία των Iron Maiden και του 666 χθες στο ΟΑΚΑ οι λάτρεις του 666 έφεραν μπλουζάκια με στάμπες εκκλησίες να καίγονται.. και ΘΑ ΚΑΟΥΝ..!!!

Στη μαύρη τελετουργία των Iron Maiden και του 666 χθες στο ΟΑΚΑ οι λάτρεις του 666 έφεραν μπλουζάκια με στάμπες εκκλησίες να καίγονται.. και ΘΑ ΚΑΟΥΝ..!!!

5 ημέρες ago
Το Ιράν διαψεύδει Τραμπ: “Τα Στενά του Ορμούζ παραμένουν υπό ιρανική διαχείριση – Καμία ελεύθερη διέλευση

Το Ιράν διαψεύδει Τραμπ: “Τα Στενά του Ορμούζ παραμένουν υπό ιρανική διαχείριση – Καμία ελεύθερη διέλευση

6 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Γέρων Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης: Οι Τούρκοι θα χτυπήσουν αυτά τα τρία νησιά…

    Γέρων Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης: Οι Τούρκοι θα χτυπήσουν αυτά τα τρία νησιά…

    46 shares
    Share 18 Tweet 12
  • ΠΑΙΡΝΕΙ ΦΩΤΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ! ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ

    23 shares
    Share 9 Tweet 6
  • Σκωτσέζος πρόσκοπος αρνήθηκε να γονατίσει σε τζαμί – Στάθηκε όρθιος ενώ όλοι προσκύνησαν τον Αλλάχ: Το βίντεο που έγινε viral και η δύναμη της πίστης

    21 shares
    Share 8 Tweet 5
  • Ηλίας Καλλιώρας: 29 Μαΐου 1453: «Εάλω η Πόλις»! – 29 Μαΐου 2026: «Πάλι δικά μας θά’ ναι»!

    18 shares
    Share 7 Tweet 5
  • ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (29/5/2026)

    18 shares
    Share 7 Tweet 5

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr