ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Οι τελευταίοι Ασσύριοι ανησυχούν για την τουρκική προέλαση. voltairenet: O ρωσικός στρατός προστατεύει τους χριστιανικούς πληθυσμούς στη Συρία.

ΔΙΕΘΝΗ. - 20 Νοέ 2019 - 16:15
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

O ρωσικός στρατός προστατεύει τους χριστιανικούς πληθυσμούς στη Συρία. O ρωσικός στρατός αναπτύχθηκε στο Tal Tamr, στη Β Συρία, για να προστατεύσει το πληθυσμό από τις βιιοπραγίες του τουρκικού στρατού και των Κούρδων του PKK-YPG.

Η πόλη του Tal Tamr είχε προσαρτηθεί από το PKK-YPG στη « Rojava », αυτό το κράτος που φαντασιώθηκε το Πεντάγωνο το 2013 στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της διευρυμένης Μ Ανατολής. Το PKK-YPG είχε τότε εκτοπίσει πολυάριθμους κατοίκους Ασσύριους χριστιανούς, που τότε πλειοψηφούσαν, για τον « εκ-κουρδισμό » της πόλης.

Από την πλευρά του ο τούρκικος στρατός κατέστρεψε στο πέρασμά του μνημεία μη μουσουλμανικά εκ των οποίων τα ίχνη της χριστιανικής παρουσίας.voltairenet 19/11/19

Παρά τις 2 συμφωνίες εκεχειρίας οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύριοι supplétifs πήραν τον έλεγχο δεκάδων οικισμών, συμπεριλαμβανομένης μιας χούφτας χωριών που κυριαρχούσε το ασσυριακό στοιχείο σύμφωνα με την ΜΚΟ μ΄εδρα το Λονδίνο φιλο-αντιπολιτευόμενη πηγή OSDH.

«Υπάρχουν τουρκικές απειλές ότι θα επιτεθούν στα χωριά μας και πολλοί φεύγουν», δηλώνει στο AFP ο Aisho Nissan, ένας 48χρονος Ασσύριος από το Tal Tamr. «Η τύχη της περιοχής παραμένει άγνωστη, φοβόμαστε για τα παιδιά μας και τις οικογένειές μας».

Πριν την αρχή του πολέμου στη Συρία το 2011 οι Ασσύριοι μειονότητα εθνοθρησεκυτική απαριθμούσαν περί τους 30.000 από τους 1,2 εκατομμύρια χριστιανούς της Συρίας.

Από τους 20.000 κατοίκους που είχε το Khabour η κύρια εστία τους πριν την εισβολή της ISIS μόνο 1000 ζουν ακόμη εκεί σύμφωνα με τον M. Wardé. Οι υπόλοιποι μετανάστευσαν.

dimpenews.com

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…