ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Οι Τούρκοι θα ”μολύνουν” ξανά την Αγιά Σοφιά – Θα τελεστεί η προσευχή Tarawih μετά από 88 χρόνια!

ΔΙΕΘΝΗ. - 30 Μαρ 2022 - 20:31
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Αποκλειστικό – Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Νέα πρόκληση έχουμε από την Τουρκία. Το τουρκικό καθεστώς για άλλη μία φορά θα ”μολύνει” την Αγιά Σοφιά, το σύμβολο του Ελληνορθόδοξου κόσμου!

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ”Anadolu”, θα τελεστεί η προσευχή Tarawih στην Αγία Σοφία για πρώτη φορά μετά από 88 χρόνια!

Όταν αρχίζει ο μήνας του Ραμαζανιού , οι μουσουλμάνοι εισέρχονται σε μια περίοδο πειθαρχίας και λατρείας, νηστείας κατά τη διάρκεια της ημέρας και προσεύχονται καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού διεξάγονται ειδικές βραδινές προσευχές κατά τις οποίες απαριθμούνται μεγάλα τμήματα του Κορανίου. Αυτές οι ειδικές προσευχές είναι γνωστές ως Tarawih.

Η προσευχή μπορεί να είναι πολύ μεγάλη (πάνω από μία ώρα), κατά τη διάρκεια της οποίας κάποιος στέκεται όρθιος για να διαβάσει από το Κοράνι και εκτελεί πολλούς κύκλους κίνησης (στέκεται, κλίνει, προστριβεί, κάθονται). Μετά από κάθε έναν από τους τέσσερις κύκλους, κάποιος κάθεται για μια σύντομη περίοδο ανάπαυσης προτού συνεχίσει – εδώ προέρχεται το όνομα Tarawih (” ησυχία προσευχής”).

Κατά τη διάρκεια των σταθερών μερών της προσευχής, διαβάζονται μεγάλα τμήματα του Κορανίου. Το Κοράνι χωρίζεται σε ίσα μέρη (ονομάζεται juz ) με σκοπό την ανάγνωση τμημάτων ίσου μήκους κατά τη διάρκεια κάθε νύχτας του Ραμαζανιού.

Τι αναφέρουν οι Τούρκοι:

”Η προσευχή Tarawih θα τελεστεί για πρώτη φορά μετά από 88 χρόνια στο τζαμί της Αγίας Σοφίας.

Το Ραμαζάνι είναι μεγάλης σημασίας για τους μουσουλμάνους, τα τζαμιά παρέμειναν κλειστά για προσευχές tarawih στο πλαίσιο των μέτρων για τον COVID-19.

Σειρά εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν σε όλη την χώραλόγω του Ραμαζανιού. Στο πλαίσιο αυτό, κηρύγματα θα γίνονται από τον αναπληρωτή μουφτή της επαρχίας και τους μουφτήδες της περιοχής πριν από τη μεσημεριανή προσευχή κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, το temjid θα διαβάζεται πριν από την πρωινή προσευχή την Παρασκευή και η sala θα διαβάζεται τις υπόλοιπες ημέρες.

Ο ιεροκήρυκας ιμάμη Bünyamin Topçuoğlu και ο μουεζίνης Şükrü Asleren θα συμμετέχουν στην πρωινή προσευχή στην Αγία Σοφί, ο ιμάμης Ferruh Mustuer και ο μουεζίνης İbrahim Çoban πριν από την προσευχή της Παρασκευής και μετά τη μεσημεριανή προσευχή. Μετά την απογευματινή προσευχή, οι μουεζίνοι Rıdvan Akbaş και Mehmet Hadi Duran, θα απαγγείλουν τον σερίφη άσρα”, αναφέρουν οι Τούρκοι.

directus.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr