ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Οι υπερδυνάμεις στήνουν πυρηνικό πόλεμο για να επιτευχθεί το τελευταίο κομμάτι της Μεγάλης Επανεκκίνησης

ΔΙΕΘΝΗ. - 25 Απρ 2023 - 5:56
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Το ότι κατά καιρούς βάζουμε δημοσιεύσεις με πολεμικές ειδήσεις δεν σημαίνει πως δεν γνωρίζουμε πως παίζεται το παιχνίδι τους, αλλά ούτε και τασσόμαστε υπέρ κανενός στρατοπέδου, είναι όλοι ένα. 

Ρωσία, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Κίνα, Βόρεια Κορέα, Σαουδική Αραβία, Ιράν, Ισραήλ και άλλοι, πίσω από τις κλειστές πόρτες συζητούνται και λύνονται τα πάντα και ας εξαπατούνται οι λαοί με το να διαλέγουν στρατόπεδα να υποστηρίξουν. Το έχουμε ξαναπεί, χωρίς αντίπαλες ομάδες και φανατισμό δεν μπορεί να στηθεί το παιχνίδι.

Όλοι σήμερα εργάζονται για έναν και μοναδικό σκοπό. Να επέλθει το τελευταίο κομμάτι της μεγάλης επανεκκίνησης που όλοι οι λαοί θα ενωθούν κάτω από μια ηγεσία ενός ανθρώπου. Για να επέλθει αυτή η αλλαγή και να την δεχθεί ο κόσμος, πρέπει πρώτα να δημιουργηθεί ένα παγκόσμιο συνταρακτικό καταστροφικό γεγονός που δεν θα αφήσει καμία χώρα στον πλανήτη ανέγγιχτη.

Είτε το πιστεύει ο κόσμος, είτε όχι, η πορεία έχει χαραχτεί και δεν αλλάζει τίποτα!

Ας δούμε την προετοιμασία τους για τον επερχόμενο πυρηνικό πόλεμο από την σκοπιά των υποτιθέμενων αντιπάλων:

Οι ΗΠΑ ξαφνικά αντιμετωπίζουν μια νέα κούρσα εξοπλισμών που θα μπορούσε να είναι πιο επικίνδυνη από τον Ψυχρό Πόλεμο: Αυτή τη φορά θα υπάρχουν τρεις πυρηνικές υπερδυνάμεις.

Η μεγάλη εικόνα: Η Κίνα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να γίνει ομότιμος στα πυρηνικά με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία και η Μόσχα και το Πεκίνο έχουν δείξει σημάδια ότι θα μπορούσαν να ευθυγραμμιστούν ενάντια στην Ουάσιγκτον.

Η προφανής αποφασιστικότητα του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ να κλείσει το χάσμα με τους πυρηνικούς μεγαθήρια της εποχής του Ψυχρού Πολέμου και οι ολοένα και πιο στενές σχέσεις του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, σημαίνουν ότι η επόμενη κούρσα εξοπλισμών θα μπορούσε να είναι πιο απρόβλεπτη από την προηγούμενη.

Οδηγώντας τα νέα: Το οπλοστάσιο του Πεκίνου εξακολουθεί να είναι ένα κλάσμα του μεγέθους του αντιδραστήρα της Μόσχας ή της Ουάσιγκτον, αλλά ένας νέος αντιδραστήρας που αναμένεται να κυκλοφορήσει φέτος θα μπορούσε να επιτρέψει στην Κίνα να επιταχύνει την ήδη ταχεία συσσώρευσή του, αναφέρουν οι NYT.

Η Κίνα έχει συνεργαστεί με τη Ρωσία για την προετοιμασία του νέου αντιδραστήρα και ισχυρίζεται ότι είναι για πολιτικούς σκοπούς, αλλά το Πεντάγωνο έχει τις αμφιβολίες του, αναφέρουν οι Times.

Ο Liu Pengyu, εκπρόσωπος της κινεζικής πρεσβείας στο DC, είπε στον Axios ότι οι ΗΠΑ «κάθονται στο μεγαλύτερο και πιο προηγμένο πυρηνικό οπλοστάσιο στον κόσμο», ενώ η Κίνα είναι η μόνη μεγάλη πυρηνική δύναμη που δεσμεύεται σε μια καθαρά αμυντική πολιτική. Ο Λιου ισχυρίστηκε επίσης ότι οι ΗΠΑ ήταν «η μόνη μεγαλύτερη πηγή κινδύνων για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια».

Η Κίνα βρίσκεται ήδη σε καλό δρόμο για να τετραπλασιάσει περίπου το απόθεμα πυρηνικών κεφαλών της σε περίπου 1.500 έως το 2035, σύμφωνα με το Πεντάγωνο .

Διαλύοντάς το: Αν και αυτό είναι ακόμα λιγότερο από το μισό από όσα κατέχουν οι ΗΠΑ και η Ρωσία, η Κίνα φέρεται επίσης να κατασκευάζει νέα πυρηνικά σιλό, κινητούς εκτοξευτές πυραύλων και πιο προηγμένα πυρηνικά υποβρύχια.

Ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η συσσώρευση είναι σε μεγάλο βαθμό μια απάντηση στον συνεχιζόμενο πυρηνικό εκσυγχρονισμό της ίδιας της Ουάσιγκτον – που θα μπορούσε να κοστίσει 2 τρισεκατομμύρια δολάρια σε 30 χρόνια – με το Πεκίνο να προσπαθεί να διασφαλίσει ότι οι πυρηνικές του ικανότητες θα μπορούσαν να επιβιώσουν από ένα πρώτο χτύπημα των ΗΠΑ.

Η Ρωσία αναπτύσσει επίσης νέα συστήματα πυρηνικής παράδοσης.

Ο Πούτιν ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι η Ρωσία ανέστειλε τη συμμετοχή της στο New START, το τελευταίο σύμφωνο ελέγχου των όπλων ΗΠΑ-Ρωσίας. Τα ανώτατα όρια στο μέγεθος του οπλοστασίου των χωρών βάσει της συνθήκης λήγουν σε τρία χρόνια.

Η κυβέρνηση Τραμπ προσπάθησε να πιέσει την Κίνα σε τριμερείς συνομιλίες για τον έλεγχο των όπλων το 2020, αλλά απέτυχε. Ο ίδιος ο έλεγχος των όπλων πιθανότατα θα εκλείψει σύντομα, τουλάχιστον όπως ισχύει για τις μεγάλες δυνάμεις.

Η αμερικανική πυρηνική πολιτική βασίζεται πρώτα στην αποτροπή και μετά στην ιδέα ότι εάν ο πυρηνικός πόλεμος δεν μπορεί να αποφευχθεί, οι ΗΠΑ πρέπει να είναι σε θέση να καταστρέψουν όσο το δυνατόν περισσότερες από τις πυρηνικές δυνάμεις ενός εχθρού προτού χρησιμοποιηθούν εναντίον των ΗΠΑ ή των συμμάχους, λέει ο Jon Wolfsthal, ανώτερος σύμβουλος στο Global Zero και πρώην ανώτερος διευθυντής στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας υπό τον Μπαράκ Ομπάμα.

Τώρα, ορισμένοι στην αμερικανική κυβέρνηση και τον στρατό υποστηρίζουν ότι οι ΗΠΑ πρέπει να είναι εξοπλισμένες για να πολεμήσουν τη Ρωσία και την Κίνα ταυτόχρονα, λέει ο Τζέιμς Άκτον, διευθυντής του προγράμματος πυρηνικής πολιτικής του Ιδρύματος Κάρνεγκι.

Ο Άκτον ανησυχεί ότι μπαίνουμε σε μια σχεδόν ασταμάτητη κούρσα εξοπλισμών. «Τουλάχιστον στον Ψυχρό Πόλεμο, θα μπορούσαμε να πούμε «Εντάξει, θα δεχθούμε την ισοτιμία με τους Σοβιετικούς», λέει. Σε μια τριμερή κούρσα εξοπλισμών, οι ΗΠΑ δεν θα είναι πρόθυμες να αποδεχθούν ισοτιμία είτε με τη Ρωσία είτε με την Κίνα, αλλά καμία από αυτές δεν θα δεχτεί τίποτα άλλο εκτός από την ισοτιμία με τις ΗΠΑ

Στην πραγματικότητα, ο Acton πιστεύει ότι αρκετό από το κινεζικό ή το ρωσικό πυρηνικό πρόγραμμα σχεδόν σίγουρα θα επιζούσε από ένα πρώτο χτύπημα των ΗΠΑ για να προκαλέσουν σε αντάλλαγμα «ζημία που τελειώνει τον πολιτισμό». Αλλά το γεγονός ότι ο αγώνας εξοπλισμών «δεν θα μας κάνει πιο ασφαλείς» δεν σημαίνει ότι δεν θα συμβεί, λέει.

crime-study.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr