• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 22 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home Slider

Οι Χούθι θα κτυπήσουν Σουέζ, Ορμούζ και Άντεν – Το «τρίγωνο του θανάτου» για την διεθνή ναυτιλία γίνεται πράξη

Απόβαση χερσαίων δυνάμεων στην Υεμένη και βομβαρδισμό του Ιράν εισηγείται η CENTCOM στον Τ.Μπάιντεν

3 έτη ago
in Slider, ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Oι Χούθι θα κλείσουν τα τρία άκρα της αραβικής χερσονήσου για να εμποδίσουν την ροή πετρελαίου στο Ισράηλ από τα στενά του Ορμούζ, το στενό Μπαμπ αλ Μανταμπ και το κανάλι του Σουέζ, κλειδώνοντας το λεγόμενο τρίγωνο του Al-Aqsa με πυραυλικές επιθέσεις και αυτό , έγονε γνωστό μόλις διέρρευσαν τα σχέδια των ΗΠΑ για απόβαση στην Υεμένη και βομβαρδισμό στόχων στο Ιράν.

Στο οπλοστάσιο των Χούθι περιλαμβάνονται πύραυλοι Typhoon, μια τροποποιημένη εκδοχή των ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων Qadr, με βεληνεκές 1.600 με 1.900 χιλιόμετρα και αυξημένη ακρίβεια.

Το 2022 οι Χούθι υμενίτικοι οι Qods τους έπληξαν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο Αμπού Ντάμπι, πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, 1.126 χιλιόμετρα βόρεια της Υεμένης. Οι πύραυλοι αυτοί είχαν ήδη χρησιμοποιηθεί από τους Χούθι σε πλήγματα εναντίον εγκαταστάσεων στη Σαουδική Αραβία.

Η κατασκευή βαλλιστικών πυραύλων, επιθετικών drones, βλημάτων cruise κλπ. έχει ενταθεί και βρετανικές πηγές αναφέρουν ότι τα υπόγεια εργοστάσια στην αχανή έρημο της Υεμένης παράγουν πάνω από 30 τέτοιες όπλα την ημέρα.

BREAKING:

⚡ 🇾🇪🇮🇱Reports from Yemen that the Houthis plan to close all three waterways in the Middle East.

According to an exclusive Yemeni source, Ansarullah is considering implementing a plan they call the 'Al-Aqsa Triangle', by closing all three of the Middle East's major… pic.twitter.com/Nkk0iZ2mo0

— Megatron (@Megatron_ron) January 20, 2024

Kορυφαίοι επιτελείς της CENTCOM των ΗΠΑ, εισηγούνται στον Λευκό Οίκο να προχωρήσουν σε απόβαση-αεραπόβαση στην δυτική Υεμένη και να βομβαρδιστούν οι περιοχές του Ιράν οι οποίες αποτελούν τα σημεία από τα οποία οι Ιρανοί στέλνουν πάσης φύσεως εφόδια, από πυρομαχικά και ανταλλακτικά, μέχρι ιατροφαρμακευτικό προσωπικό στην πολιτοφυλακή των Χούθι.

Κατά την CENTCOM, μόνο έτσι θα κατασταλεί η δράση των Χούθι και θα υπάρξει ασφαλής διέλευση των πλοίων στη νότια Ερυθρά Θάλασσα και τον κόλπο του Άντεν.

Η εμπλοκή των χερσαίων δυνάμεων, αφορά αποβάσεις και έλεγχο λιμένων όπως η Χοντάιντα στην δυτική Υεμένη.

Η Κεντρική Διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών CENTCOM (AOR)  είναι ενοποιημένη διοίκηση μάχης του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ και η περιοχή ευθύνης περιλαμβάνει χώρες της Μέσης Ανατολής, τμήματα της βόρειας Αφρικής και της Κεντρικής Ασίας, κυρίως το Αφγανιστάν και το Ιράκ.

Η CENTCOM υπήρξε η κύρια αμερικανική παρουσία σε πολλές στρατιωτικές επιχειρήσεις, όπως ο Πόλεμος του Κόλπου (Επιχείρηση Καταιγίδα της Ερήμου, 1991), ο Πόλεμος στο Αφγανιστάν (Επιχείρηση Διαρκής Ελευθερία, 2001–2014) και ο Πόλεμος στο Ιράκ (Επιχείρηση Ιρακινή Ελευθερία, 2011).

Από το 2015, οι δυνάμεις της CENTCOM αναπτύσσονταν κυρίως στο Αφγανιστάν μέχρι που εκδιώχθηκαν από τους Ταλιμπάν το 2021, στο Ιράκ και στη Συρία.

Η κεντρική έδρα της CENTCOM βρίσκεται στην αεροπορική βάση Μακντίλ, στην Τάμπα της Φλόριντα.

Ένα κεντρικό γραφείο έδρας ιδρύθηκε το 2002 στο στρατόπεδο Ας Σαϊλίγια στη Ντόχα του Κατάρ, το οποίο το 2009 μεταφέρθηκε σε προωθημένο αρχηγείο στην αεροπορική βάση Αλ Ουντεΐντ στο Κατάρ.

Είναι γεγονός ότι η CENTCOM από το 2001 μέχρι σήμερα μετρά δύο ήττες και μία εμπέδωση ελέγχου, χάρη στους Κούρδους των πετρελαιοππών της Συρίας, της οποία Συρίας κλέβουν το πετρέλαιο και μετά και το πουλάνε στις διεθνείς αγορές οι αμερικανικές εταιρείες.

Μία ολοκληρωτική ήττα στο Αφγανιστάν και μία μερική στο Ιράκ, όπου πλέον οι βάσεις της αποτελούν στόχο των πυραύλων των σιιτικών πολιτοφυλακών σχεδόν καθημερινά, δεν είναι εντυπωσιακά αποτελέσματα της -πολύ ισχυρής- πάντως CENTCOM.

⚡️BREAKING

In an unprecedented move, Iraq has refused the entry of additional US forces into its territory.

The start of negotiations to remove US forces are imminent, says Iraqi army spokesman pic.twitter.com/XAp8iYxr88

— Iran Observer (@IranObserver0) January 20, 2024

Με 10.000 νεκρούς και άγνωστο αριθμό τραυματιών από το 1991, αποτελεί την πλέον «μπαρουτοκαπνισμένη» στρατιωτική διοίκηση των ΗΠΑ τα τελευταία 33 χρόνια.

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει καταλήξει ακόμα στο αν θα δώσει το «πράσινο φως» στις αμερικανικές χερσαίες δυνάμεις.

Προφανώς κάποιοι στην Φλόριντα θεωρούν ότι δεν κινδυνεύουν με μακελειό των στρατευμάτων τους από έναν εχθρικό πληθυσμό 37 εκατ. ανθρώπων στην Υεμένη που ορκίζονται «Θάνατο στους Αμερικανούς».

Η γνωστή απλοϊκή προσέγγιση των αμερικανικών υπηρεσιών τύπου CENTCOM, ειδικά μετά τα αποτελέσματα των τελευταίων 23 ετών δεν είναι εύκολο να εξηγηθεί…

pronews.gr
Tags: slide3
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Snyder: 43 Ημέρες Μέχρι την Κατάρρευση: Το Ενεργειακό Σοκ που Θα Ξυπνήσει τον Πλανήτη – Και η Ελλάδα στο Μάτι του Κυκλώνα
ΔΙΕΘΝΗ

Snyder: 43 Ημέρες Μέχρι την Κατάρρευση: Το Ενεργειακό Σοκ που Θα Ξυπνήσει τον Πλανήτη – Και η Ελλάδα στο Μάτι του Κυκλώνα

by admin
4 ώρες ago
ΞΕΚΙΝΗΣΕ: Έκοψε την Ντόρα – Μαζική αντίσταση για ταυτότητες!
Slider

ΞΕΚΙΝΗΣΕ: Έκοψε την Ντόρα – Μαζική αντίσταση για ταυτότητες!

by admin
4 ώρες ago
Ξεκίνησε – Οι Βρετανοί πρόβαραν επιδρομή χάους στην Αγ. Πετρούπολη με χιλιάδες drones – Ρωσικό μένος: Στάχτη το Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκίνησε – Οι Βρετανοί πρόβαραν επιδρομή χάους στην Αγ. Πετρούπολη με χιλιάδες drones – Ρωσικό μένος: Στάχτη το Λονδίνο

by admin
4 ώρες ago
Ο Πόλεμος των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν Κλιμακώνεται Επικίνδυνα – Οι Χούθοι μπαίνουν στο Πόλεμο μέχρι Εσχάτων
Slider

Ο Πόλεμος των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν Κλιμακώνεται Επικίνδυνα – Οι Χούθοι μπαίνουν στο Πόλεμο μέχρι Εσχάτων

by admin
4 ώρες ago
Next Post
Έχει την έγκριση της Βουλής η αποστολή της φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα; Χρήστος Καπούτσης

Έχει την έγκριση της Βουλής η αποστολή της φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα; Χρήστος Καπούτσης

Ανώτατο όριο 10.000 ευρώ στις πληρωμές με μετρητά εντός Ε.Ε.

Ανώτατο όριο 10.000 ευρώ στις πληρωμές με μετρητά εντός Ε.Ε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr