ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Οι New York Times γκρεμίζουν κατά λάθος τη Δυτική προπαγάνδα σχετικά με τη Βενεζουέλα

ΔΙΕΘΝΗ. - 14 Μαρ 2019 - 12:07
Loading...

globinfo freexchange

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο, η άθλια Δυτική προπαγάνδα σχετικά με τη Βενεζουέλα δεν έχει προηγούμενο και τα Ελληνικά ΜΜΕ την αναπαράγουν χωρίς κανένα ενδοιασμό.

Παραδόξως, σε μια σπάνια κρίση αληθινής δημοσιογραφίας, μια από τις ναυαρχίδες της Δυτικής προπαγάνδας, οι New York Times, αποφάσισε να αποκαλύψει την αλήθεια για το περιστατικό με τη φωτιά στα φορτηγά της δήθεν ανθρωπιστικής βοήθειας που δήθεν έβαλαν οι δυνάμεις του Μαδούρο.

Όπως ανάφερε η ΕΡΤ στην ιστοσελίδα της, “Βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι New York Times δείχνουν ότι δεν πυρπόλησαν δυνάμεις του Μαδούρο φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια στα σύνορα Βενεζουέλας-Κολομβίας, στις 23 Φεβρουαρίου, αλλά μολότοφ που έριξε διαδηλωτής της αντιπολίτευσης.”

Πρόκειται για άλλη μια είδηση που μάλλον θα περάσει στα «ψιλά» των Ελληνικών ΜΜΕ, αφού το αφήγημα του «κακού καθεστώτος Μαδούρο» δεν πρέπει να απαξιωθεί.

Η αποκάλυψη έγινε το περασμένο Σάββατο, όπως ανέφερε η ιστοσελίδα Τhe Ιntercept, και το βίντεο των New York Times συνοδεύτηκε από ανάλογο άρθρο.

Τόσο στο άρθρο, όσο και στο βίντεο, οι New York Times τονίζουν την ταχύτητα με την οποία πολλοί αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ και μεγάλα Αμερικανικά δίκτυα βιάστηκαν να διαδώσουν την – ψεύτικη τελικά – είδηση, ότι οι δυνάμεις του Μαδούρο έβαλαν φωτιά στα φορτηγά. Αναφέρουν επίσης ότι η ψεύτικη αυτή είδηση έδωσε την απαραίτητη δικαιολογία στην Αμερικανική κυβέρνηση να επιβάλει νέες κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας.

Παρόλα αυτά, το κλασσικό αφήγημα «αλλαγής καθεστώτος» που διαδίδουν οι ναυαρχίδες της Δυτικής προπαγάνδας κάθε φορά που θέλουν να απαλλαγούν από κάποια «ενοχλητική» κυβέρνηση, δεν λείπει από το βίντεο.

Υπάρχουν πολλές υποθέσεις που μπορούμε να κάνουμε γι’αυτή τη σύντομη κρίση αληθινής δημοσιογραφίας των New York Times. Η πιθανότερη εξήγηση έχει να κάνει με την παταγώδη αποτυχία της μάλλον «άτσαλης» προπαγάνδας.

Από την πρώτη στιγμή, ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι (ανάμεσά τους και Αμερικανοί), αλλά και δίκτυα που αποτελούν αντίβαρο στη Δυτική προπαγάνδα, επεσήμαναν το πιο πιθανό σενάριο: ότι δηλαδή, η φωτιά στα φορτηγά αποτελεί άλλη μια τυπική επιχείρηση προβοκάτσιας προκειμένου να δικαιολογήσει μια Αμερικανική επέμβαση εναντίον της Βενεζουέλας.

Αφού λοιπόν είδαν ότι δεν κατάφεραν να πείσουν την κοινή γνώμη, οι New York Times (γνωστοί για την υποστήριξη αλλαγής καθεστώτων από τον Αμερικανικό ιμπεριαλισμό), αποφάσισαν να παίξουν το χαρτί της αληθινής δημοσιογραφίας.

Έτσι, αφενός μεν επιχείρησαν να περισώσουν ότι είναι δυνατό από την προ πολλού χαμένη αξιοπιστία τους, αφετέρου, να δώσουν την εντύπωση ότι ο διαδηλωτής της αντιπολίτευσης που έριξε μολότοφ στα φορτηγά έδρασε με δική του πρωτοβουλία και άρα δεν πρόκειται για επιχείρηση προβοκάτσιας.

Ότι και να ισχύει, υπάρχει ένα στιγμιότυπο στο βίντεο που ουσιαστικά γκρεμίζει (μάλλον κατά λάθος) το Δυτικό αφήγημα του «δικτάτορα Μαδούρο». Στην αρχή του βίντεο, οι δυνάμεις ασφαλείας πλησιάζουν τους διαδηλωτές με τα όπλα κατεβασμένα και τα χέρια υψωμένα, παρακινώντας τους να ηρεμήσουν ώστε να μπορέσουν να επέμβουν και να σβήσουν τη φωτιά στα φορτηγά. Συγκρίνετε τώρα αυτό το στιγμιότυπο με τη συμπεριφορά των δυνάμεων καταστολής εναντίον των «Κίτρινων Γιλέκων» στη Γαλλία και αποφασίστε μόνοι σας που υπάρχει περισσότερη δημοκρατία και που δικτατορία.

failedevolution

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter