ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Οριστικό! Θα ελέγχουν και τον τουρισμό – Κάνουν λόγο για «απειλή»

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. - 2 Δεκ 2017 - 7:00
Loading...

Την ανάγκη διαχείρισης των ιδιαίτερα αυξημένων τουριστικών ροών

που αναμένονται στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια, επισημαίνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τουρισμού, ΕΤΟΑ, Tom Jenkins, σύμφωνα με τα πρότυπα της Ατζέντας 2030.

Μιλώντας στο γερμανικό fvw, ο Jenkins είπε ότι τα μέλη της ΕΤΟΑ έχουν μεγάλη ανάπτυξη και πολύ καλές προοπτικές για το 2018, και αναμένουν αύξηση 15% στον αριθμό των διεθνών επισκεπτών.

Ωστόσο, συνέχισε, πολλά από τα μέλη της ΕΤΟΑ, θεωρούν το φαινόμενο του υπερ-τουρισμού ως απειλή, λες και σε κάθε περιοχή έρχεται κάθε φορά ο στρατός των Περσών.

Ως εκ τούτου, πλέον θα ελέγχεται ο αριθμός των τουριστών που θα επισκέπτονται κάθε περιοχή.

«Υπάρχει ανάγκη διαχείρισης των ιδιαίτερα αυξημένων τουριστικών ροών», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τους… ειδικούς», η «απειλή» του υπερ-τουρισμού είναι ορατή καθώς ήδη κατά το πρώτο 8μηνο του 2017 η αύξηση των διεθνών τουριστικών αφίξεων στους ευρωπαϊκούς προορισμούς κυμάνθηκε στο +8, καταγράφοντας ιστορικό ρεκόρ.

Η εταιρία βιώσιμου τουρισμού Responsible Travel προειδοποιεί τους ταξιδιώτες να μην εγκαταλείψουν τη συνήθεια να επιλέγουν προορισμό βάσει των επιθυμιών τους για την απόλυτη ταξιδιωτική εμπειρία και να αναζητούν «εναλλακτικές περιπέτειες στα ταξίδια».

«Εναπόκειται σε εμάς, ως ταξιδιώτες, ταξιδιωτικές επιχειρήσεις, διαχειριστές προορισμού, συντάκτες και λάτρεις των ταξιδίων σε όλο τον κόσμο να χαράξουμε μια νέα προοπτική για τον τουρισμό, αφουγκραζόμενοι τους κατοίκους, τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας», υπογραμμίζει διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ο Justin Francis.

Στην πραγματικότητα επιδιώκεται μείωση της τουριστικής κίνησης, προκειμένου να μειωθούν κι άλλο οι θέσεις εργασίας και να χτυπηθεί το ελεύθερο εισόδημα των επιχειρήσεων, εν προκειμένω των τουριστικών!

Τελικός στόχος να κλείσουν τα πάντα και ακόμα και τον τουρισμό να αναλάβουν πολυεθνικές.

el.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter