ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΟΤΑΝ Η ΘΡΑΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΕ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕ

ΕΛΛΑΔΑ. - 11 Δεκ 2022 - 19:39

Πανηγυρικός ο εορτασμός των 50 χρόνων από το Συμπόσιο Εργασίας που έβαλε τις βάσεις για την ίδρυση του ΔΠΘ Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη: «Θα έπρεπε σε αυτή την περιοχή να δίνεται το καλύτερο που έχει η χώρα»

Άρης Μανούδης: «Η ιστορία πρέπει να ενισχύεται και να διατηρείται, αυτός είναι ο σκοπός» Οδηγός για το μέλλον του ΔΠΘ τα επόμενα 50 χρόνια, είναι οι μνήμες της προσπάθειας χρόνων για την ίδρυση Πανεπιστημίου στη Θράκη, που τελικά κορυφώθηκαν με το Συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε, στη Λέσχη Κομοτηναίων, τον Δεκέμβριο του 1972, που οδήγησε στην ίδρυση, ένα χρόνο μετά, του Πανεπιστημίου, και των πρώτων σχολών του, Νομικής και Πολυτεχνικής, το 1974.

Όπως λοιπόν πριν από 50 χρόνια, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου συγκεντρώθηκαν στη Λέσχη Κομοτηναίων πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες για να θυμηθούν εκείνες τις προσπάθειες, και να τιμήσουν όλους εκείνους που εργάστηκαν ακούραστα για να δημιουργηθεί αυτό το Πανεπιστήμιο, τη μεγαλύτερη, όπως σημείωσε και ο Πρύτανης κ. Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, αναπτυξιακή επένδυση στη Θράκη.

Η εκδήλωση αυτή είχε σαν σκοπό την απότιση τιμής σε πανεπιστημιακούς και παράγοντες της τοπικής κοινωνίας που συνδέονται με τη διεκδίκηση ίδρυσης Πανεπιστημίου στην ακριτική Θράκη, με χρονικό ορόσημο το Συμπόσιο που διοργάνωσε το Θρακικό Πνευματικό Κέντρο Κομοτηνής, στις 2-3 Δεκεμβρίου 1972, αμέσως μετά την υιοθέτηση του αιτήματος από τη Σύγκλητο του Α.Π.Θ. στις 2/11/1972 και την προώθησή του προς το Υπουργείο Παιδείας. Αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών ήταν η ίδρυση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου με το ΦΕΚ159 Α/ 27 Ιουλίου 1973.

Η συνέχεια στο https://www.paratiritis-news.gr/duth-corner/otan-i-thraki-diekdikouse-kai-petychaine/?fbclid=IwAR3oa9kK1VzfW4RRTWJF6uimqs3sbwv2F_wixj0OAaMqmQiGWOu_TNZmuek

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr