ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΟΥΡΑΝΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ Ν.32 – ΜΟΝΑΧΟΣ Β.Δ. ΕΛΛΑΔΟΣ

ΜΟΝΑΧΟΣ ΒΟΡ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. - 28 Νοέ 2019 - 21:18

Παιδιά μου, μην μπερδεύεσθε. Η γη αυτή που εσείς ζείτε και την καταστρέφετε, είναι παράδειγμα παραδείσου. 

Τι σας λείπει στην γη, από μορφή φύσεως; Τίποτε! Τι θα σας λείπει στον παράδεισο; Επίσης τίποτε! Στην γη όμως που είσθε, είναι για να τελέσετε έργο Θεού, με ελεύθερη βούληση. Τελώντας έργο Θεού, διορθώνετε, παιδιά μου, τις επιθυμίες της ύλης. Διορθώνοντας δε, τις επιθυμίες της ύλης, τελειοποιείτε την ψυχήν σας, την αγιοποιείτε, όταν είσθε πολύ κοντά με το Θείον Φώς, που είναι ο Ουράνιος Πατέρας, το Άγιον Πνεύμα και ο Υιός Του, που στα δεξιά Του μένει. Οι τρεις δε Εκείνοι, δημιουργούν την Αγία Τριάδα! 

Πως φαίνεται (εφαρμόζεται) σε εσάς η Αγία Τριάς εν όψει; Εφαρμόζεται, μέσω νοός, ψυχής και σώματος. 

Το σώμα είναι ο ναός. 

Η ψυχή είναι η Θεϊκή ουσία ή ο Θεός. 

Ο νους, είναι η πύλη ελεύσεως του Αγίου Πνεύματος προς την ψυχήνΓι΄αυτό εσείς έχετε το προνόμιον της Αγίας Τριάδος. 

Τα ζωντανά όμως, έχουν το προνόμιον της ψυχής και του σώματος, αλλά δεν έχουν τον νουν, ο οποίος είναι η πύλη της ελεύσεως του Αγίου Πνεύματος.  

Γι΄αυτό τα ζωντανά, έχουν μόνον τα αισθήματα και το ένστικτον του σώματος. Όμως, παιδιά μου, λείπει από τα ζώα η Αγία Τριάς! 

Όταν έλθη η ώρα της μεγάλης κρίσεως, εσείς οι ίδιοι θα θέλετε να κριθείτε ξανά και ξανά. Το θέλει αυτό η ψυχή! 

Κάποτε εκπαίδευσαν ένα λεοντάρι. Το εκπαίδευσαν για να βγάλουν οβολόν από εκείνο. Όμως το χρήμα φέρνει μόνον μίσος, όπως καλά, γνωρίζετε. Το εκπαίδευσαν με βία, για να κάνει το θέλημα τους, ώστε να βγάλουν όσο περισσότερα χρήματα μπορούσαν από το κουφάρι του ζώου αυτού. 

Κάποια όμως στιγμή, το λεοντάρι γύρισε και κατάπιε το χέρι που το έδερνε. Τότε το λεοντάρι έγινε κακό και όλοι το εμίσησαν και κάποιοι άλλοι το εφόνευσαν, ως ζώον χωρίς ψυχή! Και είπαν ότι εάν είχε ψυχή, δεν θα έτρωγε τον αφέντην του. 

Κάποιος άλλος άνθρωπος όμως, βρήκε ένα άλλο λεονταράκι μωρό και παρατημένο. Το έθρεψε με την δικήν του μπουκιά, το μεγάλωσε με αγάπη όπως μια ψυχή απέναντι σε μια άλλη ψυχή και δεν το είδε ως αντίτιμον χρήματος, αλλά απλώς θέλησε να σώση αυτήν την ζωήν! 

Το λεοντάρι αυτό, τον ευγνωμονούσε κάθε ημέρα με την ματιά του. Και όταν γέρασε εκείνος ο άνθρωπος και έπεσε κάτω στις ώρες τις τελευταίες μόνος του και μόνον με το λεοντάρι, ω! του θαύματος, το λεοντάρι δεν τον έφαγε, αλλά βουτούσε τις πατούσες του στο νερό και του έβρεχε τα χείλη του, που έβραζαν. Διότι και το λεοντάρι τον είδε ως ψυχή και όχι ως σώμα! 

Αυτή είναι μια παραβολή, για να καταλάβετε το μέγεθος του λάθους που κάνετε απέναντι στα ζωντανά! 

Θα σας πάω και λίγο πιο πέρα.  

Διαβάστε με πολλή προσοχή την αρχή τη Αποκαλύψεως. Δεν τα κλώτσησε ο Θεός τα ζωντανά, αλλά τα είχε μπροστά στα πόδια Του, για να πάρουν τις εντολές Του. Γιατί άραγε στα πόδια Του; Μας και σε εσάς στα πόδια σας δεν κάθονται τα ζώα; Εντολές δικές σας δεν εκτελούν; 

Έδωσε λοιπόν ο Θεός, εντολές αγάπης σε αυτά και εντολές έργου ταυτοχρόνως. Εσείς τώρα σκεφθείτε τι πρέπει να κάνετε με αυτά τα ζωντανά, που έχετε στα πόδια σας. Η κρίση και η βούληση είναι δική σας. 

Ως προς το φίδι θα σας απαντήσω.  

Πως αλλιώς το ονομάζετε στην αρχαία γλώσσα; Όφι! Ποιος είναι ο όφις; Ε! ποιον έβγαλα και κατέβασα από τον Ουρανόν ως όφι; Τον Σατανά! Με λίγα λογια όφις=δηλητήριον=Σατανάς που δεν έχει ούτε το ένστικτον της αγάπης επάνω του. Όταν το φίδι το κρατάς και το θρέφεις, πάντα πρέπει να του έχεις βγάλει το δηλητήριο. Διότι αυτό το χέρι που το ταΐζει πάντοτε το δαγκώνει, (όπως ο Σατανάς). 

Εάν θα δείτε αυτήν την παρομοίωσιν του ονόματος του όφι στα αρχαία με το όνομα του Σατανά, που δεν είναι καθόλου παρομοίωσις, αλλά είναι ταύτισης, διότι στην γενιά του εντολή να έρπεται στην γην έχει, τότε θα καταλάβετε, γιατί δεν σας μίλησα για τα ερπετά.  

Όταν του έδωσα αυτήν την ονομασία, του έδωσα όνομα και πράξιν 

Τον είπα (ονόμασα) όφιν για να έρπεται. Για να μην μπορέσει ποτέ να αγγίξη τα ουράνια.  

Σε όλα τα σύμβολα της ιατρικής έχετε τον σταυρόν και τον όφιν τυλιγμένον γύρω του! 

Δεν σας λέει κάτι αυτό; Γιατί επάνω στο σταυρό να είναι το φίδι; Που θέλει να ρίξη το δηλητήριό του και ποιον δαγκώνει; (Αυτό δείχνει τον πόλεμον ενάντια στον Θεόν). 

Γι΄αυτό δεν μιλώ για τα ερπετά. Γι΄αυτό ως βατράχια τους παρομοιάζω στην Αποκάλυψην 

Για τα πτηνά, λίγα θα σας πω, διότι ως εκεί πρέπει να γνωρίζετε! 

Τα πτηνά συμβολίζουν την έλευσιν της ψυχής προς τον ουρανόν, διότι η ψυχή δεν έρπεται, αλλά πετάει. Αυτά παιδιά μου τα διαβάζετε στην Κ.Διαθήκη. Όμως πρέπει να τα διαβάζετε με ανοιχτό μυαλό, για να καταλαβαίνετε τι λέει. 

Σε ένα σημείον γράφουν τα Ευαγγέλια για τα πουλιά. Τι εννοούν; Εννοούν την ψυχή, που όπως το πουλί τρέφεται με λαχτάρα από μια ψίχα ψωμιού και ξανά πετάει στον ουρανόν, έτσι και η ψυχή σας, αρπάζει τον λόγον του Θεού και πετάει στον Ουρανόν! 

Τα πτηνά του Ουρανού, ομοιάζουν με τις ψυχές σας, που πετούν στον ουρανό. Αν το γνωρίζατε αυτό όχι μόνο δεν θα τα τουφεκίζατε, αλλά ούτε τα μάτια δεν θα σηκώνατε να τα βλέπατε με επιθυμία.  

Επειδή κάτι τέτοιο θα ήταν, σαν να ρίχνατε κάτω έναν πρέσβυ δικό σας. 

Γιατί το περιστέρι λέτε, ότι είναι πουλί της ειρήνης; Γιατί στην καθέδρα, που ακουμπά ο Ιερεύς το Ευαγγέλιο έχει επάνω το περιστέρι; Διότι το παρομοιάζει με αγγελική ψυχή. Είναι άραγε πρέσβυς για εσάς, η δεν είναι; 

Επίσης στην ράβδο των Αρχιερέων γιατί απεικονίζεται το περιστέρι; Την Αγία Τριάδα, γιατί την απεικονίζετε επίσης με περιστέρι ή με πτηνό αν θέλετε; 

Κάποιος μπορεί να ρωτήσει, αν και ο Γύπας είναι όπως το περιστέρι. Εσείς τι λέτε; Σαν σώμα όχι! Σαν πτηνό όμως ναι! Διότι πετάει. Πάλι μπορεί να με ρωτήσετε, η νυχτερίδα, που και αυτή πετάει, ομοιάζει με το περιστέρι; Όχι! Η νυχτερίδα είναι του σκότους. Το περιστέρι είναι του ουρανού! 

Παιδιά μου, μην υποτιμάτε τα πτηνά.  

Στην πράξη, ως δημιουργήματα του Θεού, αναπλάθουν την φύσιν με τους σπόρους. Εσείς στην πράξη, τα τρώτε επίσης. Αλλά στην ουσία, πρεσβεύουν για εσάς, σε όλους τους τομείς της γης και του ουρανού.  

Εσείς οι ίδιοι δεν λέτε, ότι είναι αμαρτία, να φάη κάποιος περιστέρι; Όμως, ούτε ο Γύπας τρώγεται. Τρώγοντας τα πτηνά, τρώτε την σάρκα και πτωχεύετε την ψυχήν σας. Βγάζετε από την ψυχήν σας, έναν πρέσβη ακόμα! 

Όταν κάνει πολύ κρύο, εσείς ντύνεστε με τα πιο βαριά ενδύματα για να μην κρυώσετε και να μην φύγετε από αυτήν την ζωή. Τα πτηνά όμως και χωρίς ενδύματα, αντέχουν και στο πολικό κρύο. Ποιος άραγε τα προστατεύει; 

Όταν εσείς ρίχνετε με όπλο προς εκείνα, είναι σαν να σημαδεύετε Εμένα, γιατί σκοτώνετε τα έργα τα δικά Μου. 

Αυτά που είναι για να φάτε εσείς, τα έχω αναδείξει, δηλαδή, τα κοτόπουλα κ.λ.π Δεν πρέπει λοιπόν να σκοτώνετε τα δικά μου έργα. 

Τα χελιδόνια είναι ο καλύτερος ταχυδρόμος που σας θυμίζει, πότε έχετε την άνοιξη και πότε τον χειμώνα. Εκτός όμως από αυτό σας δείχνουν και με πόση στοργή μεγαλώνουν τα μωρά τους. Σας δείχνουν στην πράξη, την στοργή την δική Μου προς εσάς. Δεν είναι λοιπόν πρέσβεις; Δεν πρεσβεύουν; Δεν δείχνουν; 

Θα σας πω τώρα για τους γλάρους. Οι ψαράδες, όταν θέλουν να δουν, αν υπάρξουν φουρτούνες ή όχι, παρακολουθούν τους γλάρους και όταν θέλουν να έχουν καλή ψαριά, παρακολουθούν πάλι τους γλάρους για να δουν που μαζεύονται. 

Όμως και ο γλάρος δεν τρώγεται, όπως ο γύπας και το περιστέρι. Άρα πρεσβεύουν για εσάς.  

Γι΄αυτό παιδιά μου, ποτέ μην σηκώσετε όπλο εναντίον Μου, δηλαδή προς τα δημιουργήματά Μου.  

Σας έχω αφήσει όλο το βασίλειο για να φάτε. Στο βασίλειο το δικό Μου, δεν θα αφήσετε κάτι για Εμένα; Μην αμαρτάνετε προς την αθωότητα! Μην λερώνετε τον μανδύα  Μου, γιατί είναι λευκός, όπως τα πτηνά που είναι λευκά και αθώα! 

Όταν πήγα προς τον Πατέρα Μου πήγα με τα πόδια ή πετώντας; Στις εικόνες εσείς απεικονίζετε στην Ανάστασιν Μου, ότι, έχω δύο Αγγέλους με φτερά! Άρα πρεσβεύσανε αυτά τα πτηνά για Εμένα, διότι ολόσωμος πήγα επάνω.  

Εάν με βλέπατε τότε, θα με χτυπούσατε με το όπλο σας αφού και Εγώ πέταξα; 

Όσες φορές σημαδεύετε τα πτηνά, θυμηθείτε ότι σκοτώνετε την ψυχήν σας (αμαρτάνετε). Όσες δε, φορές τα θρέφετε, τόσες φορές θρέφετε και την ψυχήν σας. 

Η ψυχή του ανθρώπου, θρέφεται και αυξάνεται. Θρέφεται με την θεϊκήν ουσία, με το Άγιο Πνεύμα και αυξάνεται με την αγάπη και την πίστην προς τον Θεόν Πατέρα.  

Θα σας πω και ένα τελευταίο, επειδή είμαι ο Θεός και εσείς δεν καταλαβαίνετε ποιος είναι ο Θεός! 

Εγώ ως Θεός, στέλνω σε εσάς, όταν αποβιώνετε, επειδή κρατήσατε μέσα στο σώμα σας την ψυχήν Μου και την ψυχήν σας, στέλνω λοιπόν γι΄αυτό στην ύλην σας που μένει στην γην, ως φόρο τιμής, το κυπαρίσσι!! 

Επειδή στέκεται μ΄αυτόν τον τρόπον. Βλέπετε πόσο αληθής και εύσπλαχνος και δίκαιος Είμαι; Γιατί δεσπόζουν μόνον κυπαρίσσια στα κοιμητήρια;  

Δεσπόζουν, επειδή είναι δείγμα σεβασμού και σιωπής. Δείγμα σεβασμού είναι λόγω της στάσης του (στέκεται προσοχή). Και δείγμα σιωπής, διότι όταν φυσάει δυνατός αέρας, το κυπαρίσσι με πολύ σεβασμό βγάζει μόνον ολίγον θόρυβον! 

Δεν καταλαβαίνετε επίσης, γιατί εσείς οι άλλοι, τιμάτε το σώμα που θάφτηκε ενός δικού σας ανθρώπου. Διότι εκτός της τιμής που του κάνετε, σας θυμίζει, ότι είναι ζωντανή η ψυχή του που έφυγε. 

Όταν όμως εσείς παιδιά μου, θα το κάψετε το σώμα αυτό, ολίγον θα θυμόσαστε, ότι υπάρχει αυτή η ψυχή. Όλα λοιπόν αυτά, είναι μία αλυσίδα. Διότι η μεγαλύτερη φωτογραφία για να θυμηθείτε κάποιον που ήτο δίπλα σας και έφυγε από αυτή την ζωήν και πήγε στην άλλην, ως φωτογραφία και πράξη, είναι το σημείον που εκοιμήθη. 

Είναι η εικόνα της ψυχής που ζει. Βλέπετε παιδιά μου, οι ψυχές ζουν; Αλλά δεν επανέρχονται. Διότι εάν επανέρχοντο, θα ζητούσαν το ίδιο σώμα στο οποίον έμεναν πριν, διότι είχαν βολευτεί σε αυτό (απόρριψη της θεωρίας της μετεμψύχωσης). 

Εσείς, εάν θα πηγαίνατε διακοπές και θα γυρίζατε πίσω και είχατε το σπίτι σας, θα πηγαίνατε στον γείτονα ή στο σπίτι σας; Εάν όμως όταν θα πηγαίνατε σε άλλο μέρος με σκοπό να μην γυρίσετε πίσω, φεύγοντας, θα έμεναν στο σπίτι που αφήσατε μόνον τα θεμέλια. Τότε εκεί που θα πηγαίνατε, θα φτιάχνατε ένα άλλο σπίτι ωραιότατο και δεν θα γυρίζατε πίσω, διότι πλέον εκεί (πίσω), δεν θα είχατε τι να κάνετε!  

Αυτές είναι οι περιπτώσεις με την ψυχή!  

Αμήν! 

ΜΟΝΑΧΟΣ ΒΟΡ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr