• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 25 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ο άνθρωπος δεν είναι σκουπίδι για να καίγεται στην αποτέφρωση, είναι δημιούργημα του Θεού

7 έτη ago
in ΕΚΚΛΗΣΙΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος για τη Romfea.gr

Σύμφωνα με την είδηση ιδιωτική εταιρία, πήρε τις νόμιμες άδειες και θα λειτουργήσει μέσα στον Οκτώβριο Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών στην Ριτσώνα της Εύβοιας.

Και προστίθεται ότι «θα κάνει «χρυσές δουλειές», ενώ το κόστος αποτέφρωσης υπολογίζεται στα 600 ευρώ»!

Όταν τα πάντα προσεγγίζονται από τη κοσμική τους σκοπιά, τότε χάνεται κάθε αξία, που απορρέει από την πίστη και είναι θεμελιακή για τη συγκρότηση και τη συγκράτηση σε στέρεες παραδοσιακές βάσεις της ελληνικής κοινωνίας, καθώς και κάθε αξιοπρέπεια ακόμη και απέναντι στους νεκρούς.

Είναι επιτρεπτό να βάλουμε στη ζυγαριά μια ηθική και πνευματική πράξη με μια βιομηχανική δραστηριότητα;

Δεν αποτελεί, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί, οπισθοδρόμηση η άρνηση της αποτέφρωσης. Άλλωστε ο καθένας μπορεί να πάρει τις αποφάσεις του. Έχει την ελευθερία και την ευθύνη συνάμα των επιλογών του. Καμία συζήτηση περί αυτού.

Ωστόσο στο ανθρώπινο σώμα είναι αδύνατο, αλλά και βάρβαρο να ακολουθείται η διαδικασία ανακύκλωσης των απορριμμάτων. Μετά την καύση της σορού σε κλίβανο, ο ανθρώπινος σκελετός ρίχνεται σε ηλεκτρικό σπαστήρα, θρυμματίζεται και μετατρέπεται σε σκόνη.

Ε, όχι, ο άνθρωπος δεν είναι σκουπίδι για να καίγεται στην αποτέφρωση, είναι δημιούργημα του Θεού.

Από τον Θεό πλάσθηκε στο Θεό καταλήγει.

Το ανθρώπινο σώμα δεν είναι απλά ένα σύνολο από κόκαλα, αλλά έχει και ψυχή.

Ο άνθρωπος δεν είναι μόνο σώμα, έχει πρωτευόντως ψυχική διάσταση, είναι δηλαδή μια ψυχοσωματική ενότητα.

Θα αναρωτηθούν κάποιοι ότι και μετά την ταφή δεν σαπίζει η σάρκα και δεν την τρώγουν τα σκουλήκια;

Πράγματι, έτσι συμβαίνει με φυσική εξέλιξη. Μένουν, όμως τα λείψανα, που θυμίζουν όχι μόνο την ύπαρξη του νεκρού, αλλά και το ότι η ψυχή δεν χάθηκε.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι γυμνά οστά και λείψανα αγίων εκβλύζουν ιάματα και θεραπεύουν κάθε ασθένεια.

Αν δεν υπήρχε η ελπίδα, που συνάμα είναι και βεβαιότητα για τους πιστούς, της ανάστασης, δεν θα διαφέραμε εντελώς σε τίποτε από τα ζώα, ούτε νόημα θα είχε αυτή η ζωή.

Το σώμα δεν εξαφανίζεται. Προσωρινά νεκρώνεται.

Ο θάνατός του είναι η γέννηση στην αιωνιότητα. Άλλωστε ιστορικά οι νεκροί ως επί το πλείστον θάβονταν.

Ο ενταφιασμός ήταν κανόνας και μόνο περιστασιακά εμφανίζονται φαινόμενα καύσης των νεκρών και πάντα για συγκεκριμμένους λόγους σε ειδικές συνθήκες.

Ας μη λησμονούμε και τον παιδαγωγικό ρόλο -κατά την πατερική παράδοση- στους πιστούς από τη θέα των κεκοιμημένων και των κοιμητηρίων και ευρύτερα από τη «μνήμη θανάτου».

Δεν πρόκειται για νευρωτική φοβία, αλλά για αποδοχή της πραγματικότητας ότι έχουμε ημερομηνία λήξης και δεν μας αξίζει στο μικρό χρόνο, που ζούμε, να υποβαθμίζουμε, να εξευτελίζουμε τον ίδιο μας τον εαυτό και να ροκανίζουμε την ευτυχία μας.

Η μελέτη των νόμων της φύσης, η ενατένιση και διαπίστωση του μεγαλείου της δημιουργίας, η προσοχή στην αρμονία και στη σκοπιμότητα του σύμπαντος, η διείσδυση στις αναζητήσεις της ανθρώπινης ψυχής, πείθουν κάθε καλοπροαίρετο και σοβαρό άνθρωπο περί της υπάρξεως του Παντοδύναμου Δημιουργού.

Η αποτέφρωση δεν είναι εκσυγχρονισμός, είναι μηδενισμός. Η ταφή είναι σεβασμός. Η επιλογή της αποτέφρωσης χρειάζεται πάρα πολλή πίστη σε απίθανα πράγματα.

Αλλά η πολύ πίστη σε απίθανα πράγματα δεν είναι φυσιολογική κατάσταση, κατευθύνει τη σκέψη σε φανταστικές έννοιες, σε αυθαίρετα, υπερφύαλα και υποκειμενικά συμπεράσματα, σε πρόχειρες διαδρομές και οδηγεί σε σκοτεινούς λαβυρίνθους.

romfea.gr
Tags: slide6
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΚΑΤΩ η ΧΟΥΝΤΑ του ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. – Νέα ΕΙΣΒΟΛΗ Αστυνομικών και ΣΥΛΛΗΨΗ πολύτεκνου ευλαβούς ιερέως.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

ΚΑΤΩ η ΧΟΥΝΤΑ του ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. – Νέα ΕΙΣΒΟΛΗ Αστυνομικών και ΣΥΛΛΗΨΗ πολύτεκνου ευλαβούς ιερέως.

by admin
1 ώρα ago
Ανακοίνωση Ιερών Μονών και Ησυχαστηρίων: Αρνούμαστε να δεχθούμε τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες και τον Προσωπικό Αριθμό του πολίτη.
Slider

Ανακοίνωση Ιερών Μονών και Ησυχαστηρίων: Αρνούμαστε να δεχθούμε τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες και τον Προσωπικό Αριθμό του πολίτη.

by admin
13 ώρες ago
ΑΓΙΟΣ ΝΕΟΜΑΡΤΥΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΕΚ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

ΑΓΙΟΣ ΝΕΟΜΑΡΤΥΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΕΚ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

by admin
1 ημέρα ago
ΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Η ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΣ
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

ΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Η ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΣ

by admin
1 ημέρα ago
Next Post
Θὰ παραιτηθῆ καὶ ὁ Ἀρχιεπίσκοπος;

Θὰ παραιτηθῆ καὶ ὁ Ἀρχιεπίσκοπος;

Χρήστος Μαντζιάρης : Ο ΟΗΕ παρακαλεί(!) τους μετανάστες να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες

Χρήστος Μαντζιάρης : Ο ΟΗΕ παρακαλεί(!) τους μετανάστες να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr