ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο άνθρωπος που γύρισε από το κρύο .

ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. - 16 Σεπ 2022 - 20:15
Χαίρεται
Ματθ. 24,12       καὶ διὰ τὸ πληθυνθῆναι τὴν ἀνομίαν ψυγήσεται ἡ ἀγάπη τῶν πολλῶν.
 
Η αμαρτίες μου  είναι  ο λόγος που  γίνομαι σκληρός ,ψυχρός ,πονηρός ,κακός .
Η αμαρτία ,η υπερηφάνεια  σκληραίνει  και παγώνει την καρδία μου και δεν νοιώθω ,δεν νοιάζομαι  ,αδιαφορώ  βαθιά  για τον πλησίον μου   ,δεν μπορώ να αγαπήσω αληθινά .
Υποκρίνομαι ,πλανώμαι  ότι αγαπώ ,συμπαθώ ,συμπονώ , δεν μπορώ και δεν δέχομαι ότι δεν νοιώθω τίποτα παρά μόνο αδιαφορία στον πόνο του άλλου .
Αλλάζω συντρόφους συνεχώς ,αλλά λείπει η  αληθινή αγάπη και διαλύονται οι σχέσεις ,δεν μπορώ ν αγαπήσω και δεν το δέχομαι πάγωσα .
Αυτό σημαίνει ΘΑΝΑΤΟΣ μια αδιάφορη ,παγωμένη ,ψυχρή ,σκληρή καρδιά που δεν έχει φως, δεν έχει  θερμότητα πλέον μέσα της ,αλλά παγωνιά .
Με το ενδιαφέρον για την οικογένεια ,για τους άστεγους ,για τα ζώα ,μπορεί να γίνει η αρχή ,αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να θερμάνει την καρδιά ,να σπάσει την πώρωση την πέτρα ,την σκληροκαρδία .
Όσο προχώρα η ιστορία αυτό θα μεγαλώνει ,μέσα σε κάθε καρδιά θα υπάρχει παγωνιά και θα λείπει η αγάπη ,η θερμότητα.
Ιω. 1,1  Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος
 
Στο κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο το τελευταίο  από τα τέσσερα ,το πιο λιτό σε λεξιλόγιο ,αλλά το πιο πνευματικό 
Στο πρώτο κεφάλαιο  ,γενικά ξεκινά με την περιγραφή της Θείας φύσης του   Λόγου ,του Χριστού και περιγράφει τον σκοπό της ενανθρώπισης του .
Την αποστολή να προετοιμάσει τον Ισραήλ πνευματικά ,αναλαμβάνει ο Τίμιος Πρόδρομος ,όπως περιγράφεται επίσης στο πρώτο κεφάλαιο .
Για την έλευση του πυρός στην γη ,του Υιού και Λόγου του Θεού ,της  Αρχής ,εξουσίας και Λόγο έναρξης των πάντων .
Με σκοπό να ξεπαγώνει τις καρδιές μας, εως συντελείας του κόσμου να μας  τραβά από τον Θάνατο.
 
Ιω. 1,12  ὅσοι δὲ ἔλαβον αὐτόν, ἔδωκεν αὐτοῖς ἐξουσίαν τέκνα Θεοῦ γενέσθαι, τοῖς πιστεύουσιν εἰς τὸ ὄνομα αὐτοῦ
 
…ὅσοι δὲ ἔλαβον αὐτόν.
 
Όταν κατά χιλιάδες βαπτίστηκαν από τον Ιωάννη τον βαπτιστή ,πήραν άφεση αμαρτιών  και μετά  τον ακολουθούσαν , έβλεπαν τα θαύματα του ,χόρτασαν  από  τους άρτους  ,αρχικά πίστεψαν σε αυτόν .
Αυτή ή αρχική πίστη  όμως δεν ήταν αρκετή ,ενώ έλαβαν ἐξουσίαν τέκνα Θεοῦ γενέσθαι την αρνήθηκαν και τον σταύρωσαν ,δεν θερμάνθηκε η καρδιά τους .δεν έσπασε η πώρωση .
‘Όπως και πολλοί από εμάς   τον λαμβάνουμε  στην βάπτιση , συνεχίζουμε να  τον πιστεύουμε  ως Θεό ,έχουμε πάρει την εξουσία να αγιάσουμε , άλλος λίγο άλλος πολύ , τέκνα Θεοῦ γενέσθαι  
 αλλά μετά παγώνουμε ,σκληραίνουμε και πεθαίνουμε έτσι , ζούμε νεκροί ανάμεσα σε νεκρούς .
…τοῖς πιστεύουσιν εἰς τὸ ὄνομα αὐτοῦ
 
Όταν μετά  βλέποντας  τα γεγονότα που ακολούθησαν την σταύρωση , τους νεκρούς να εγείρονται ,τα καιρικά φαινόμενα  που επακολούθησαν ,κάποιοι  ήλθαν στην επίγνωση της ΑΛΗΘΕΙΑΣ .
Έσπασε η πώρωση στην καρδιά τους  , θερμάνθηκε η κρύα καρδιά ,μπήκε ο ήλιος στην καρδιά τους ,επέστρεψαν από τον θάνατο .
 
Μετά  τα γεγονότα στην Πεντηκοστή ,με το κύρηγμα των αποστόλων ανα  βαπτίστηκαν , ἐκ Θεοῦ ἐγεννήθησαν.  με  πίστη  πλέον  εἰς τὸ ὄνομα αὐτοῦ    .᾿
ψυγήσεται ἡ ἀγάπη τῶν πολλῶν.
 
Όταν με φέρνει ο  Ἐν ἀρχῇ  στην ‘ύπαρξη  ,δεν με φέρνει  για να ζήσω μία ωραία ,πλούσια , παραδεισένια επίγεια ζωή και να ξαναγυρίσω στην ανυπαρξία .
Αλλά για να δοκιμαστώ ,να ετοιμαστώ ,να επιλέξω την Βασιλεία του ή την κόλαση .
Αν εγώ αυτό Θέλω ,την πλούσια παραδεισένια επίγεια ζωή ,αρνηθώ τα επουράνια ,τα πνευματικά ,τα αιώνια ,ότι και να κάνει ο Θεός ξέρει ότι σάρκα θα μείνω  ,αυτά θα μου τα δώσει ,αλλά θα  σκληρήνω ,θα πετρώσω ,θα παγώσω και θα πεθάνω πριν πεθάνω ,μπορεί να φαίνεται ότι ζω ,αλλά είμαι νεκρός πνευματικά ,άδειος ,σκοτεινός ,κρύος .
Αυτή η επιλογή είναι βαθιά και προσωπική  και την ξέρει μόνο ο Θεός ,όπως και την κατάληξη  .
Θα παραμείνω στην αιωνιότητα  ‘όπως με την καρδιά μου επιλέξω ως    τέκνο Θεοῦ   ή  καταραμένος εἰς τὸ πῦρ τὸ αἰώνιον τὸ ἡτοιμασμένον τῷ διαβόλῳ καὶ τοῖς ἀγγέλοις αὐτοῦ. 
 
Οι πιστεύουσιν εἰς τὸ ὄνομα αὐτοῦ.
 
Η πραγματική  ΜΕΤΑΝΟΙΑ  δηλαδή η  βαθιά  καρδιακή πίστη ,εμπιστοσύνη ,ελπίδα στην δύναμη του ονόματος του ὅ,τι ἂν λέγῃ ὑμῖν, ποιήσατε. ο,τι σας πη κάμετέ το
Αυτό και μόνο  θα με οδηγήσει με την δική του στήριξη , βοήθεια και προγραμματισμό ,  στον να γίνω τέκνο Θεοῦ ,υιός της Βασιλείας ,αν ότι μου πει το κάνω …αυτό σημαίνει πιστεύω σε  κάποιον .
 
αναλωσει τω πνευματι του στοματος αυτου .
 
Αυτός είναι το πυρ ,η αντλία θερμότητας  που θα μας σώσει από το κρύο ,την πώρωση ,την σκληροκαρδία που μας προκαλεί αυτός εδώ ο κόσμος, γεμάτος πάθη και  παραδομένος την αμαρτία ,που σαν ποταμός μας παρασύρει..
Το χειρότερο κρύο είναι αυτό της καρδιάς ,για να  ζεσταθούμε και να φύγει αυτό το κρύο 
Για να φύγει η παγωνιά μέσα μας ,να σπάσει η πέτρα και να γίνει κομμάτια , μόνο με έναν τρόπο  θα  ζεσταθούμε  , θα πάρουμε μπροστά ,χρειάζεται  το πῦρ να αναλώσει  τα ζιζάνια ,χρειάζονται  να ακούμε και να υπακούμε τα λόγια τω πνευματι του στοματος αυτου 
 
 
Το πῦρ  ,η θέρμανση ,ο ΗΛΙΟΣ ,που επειγόντως χρειαζόμαστε για να γυρίσουμε από το κρύο .
 
Η λύση  για το κρύο ,που θα μας ζεστάνει, θα μας γλυτώσει από τον θάνατο, θα επιστρέψουμε   στην ζωή ,στον ήλιο  ,θα μας θερμάνει  μέσα έξω , είναι  ο  Υιός και  Λόγος του Θεού , ο Ηλιος της δικαιοσύνης .
Είναι  η  ακατανίκητη δύναμη που ξεπαγώνει , που συντρίβει   , αναλώνει  κάθε παγωνιά, κάθε  εμπόδιο  στο πέρασμα της  και ελευθερώνει από  την αμαρτία ,ζεσταίνει ,ανασταίνει όποιον το  θελήσει .
 
Σε μία παγωμένη γη ,με τις καρδιές μας να είναι ψυχρές ,χωρίς ΑΓΑΠΗ του ενός για τον άλλον 
Είμαστε γεμάτοι αγαπολογία , με διεστραμμένη και εμπαθής  μέσα μας την έννοια αγάπη,  γεμάτοι αδιαφορία  και υποκρισία ,αλλά λέει το στόμα και άλλα έχει η καρδιά .
Ο Θάνατος της ψυχής είναι το αποτέλεσμα ,η κόλαση .
Η  μόνη ελπίδα μας να ζεσταθούμε  να επιστρέψουμε από το κρύο  ,είναι το δικό του πυρ και ευτυχώς που  ήδη ανήφθη και υπάρχει ,στις εκκλησίες , στο youtube ,στο internet ,στα βιβλιοπωλεία ,παντού βρίσκεται  ακούγεται αυτό   το πυρ    ,ο Λόγος του Θεού .
 
 
Λουκ. 12,49        Πῦρ ἦλθον βαλεῖν ἐπὶ τὴν γῆν, καὶ τί θέλω εἰ ἤδη ἀνήφθη  !
 
 
Καλή φώτιση και αρχή μετανοίας 
 
Γ.Μ 
Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr