ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο Άρειος Πάγος «έκοψε» την «Πατριωτική Ένωση» των Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. - 27 Απρ 2023 - 18:34
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

«Κόπηκε» από τον Άρειο Πάγο το κόμμα «Πατριωτική Ένωση» των Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου, καθώς κρίθηκε ότι το όνομά του ανήκει σε άλλον σχηματισμό και πως δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως σύμβολό τους τον Ήλιο της Βεργίνας, καθώς αποτελεί εθνικό σύμβολο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το κόμμα τους «κόπηκε», μετά από προσφυγή που κατατέθηκε από το κόμμα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ, στην οποία υποστηρίχθηκε πως οι κύριοι Μπογδάνος- Εμφιετζόγλου του «έκλεψαν» το όνομα. Από την πλευρά του Αρείου Πάγου κρίθηκε ότι δικαιούχος του ονόματος είναι το προσφεύγον κόμμα.

Το σύμβολο του κόμματος «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ», που υπέβαλλε προσφυγή κατά του κόμματος Μπογδάνου – Εμφιετζόγλου

Επιπλέον, κρίθηκε πως το σύμβολο της «Πατριωτικής Ένωσης» (το περίφημο «άστρο» ή «ήλιος» της Βεργίνας) είναι εθνικό σύμβολο που, εκ του νόμου, απαγορεύεται η χρήση του.

Ως εκ τούτου, εκτός σοβαρού απροόπτου, το κόμμα των Κωνσταντίνου Μπογδάνου – Πρόδρομου Εμφιετζόγλου δεν έχει, πλέον, το δικαίωμα να συμμετάσχει στις κρίσιμες εκλογές της 21ης Μαίου.

Θυμίζουμε ότι μέχρι χτες τα μεσάνυχτα, οπότε και έληγε η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής στις επικείμενες εθνικές εκλογές, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου είχαν καταθέσει αίτηση συνολικά 50 κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων και μεμονωμένοι υποψήφιοι, και πιο συγκεκριμένα 38 κόμματα, 10 συνασπισμοί κομμάτων και δύο μεμονωμένοι υποψήφιοι.

newsbreak.gr

ΠΡΟΣΦΥΓΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ

Αθήνα 27η Απριλίου 2023

Αγαπητές/οί μέλη και φίλες/οι του πολιτικού φορέως μας,

διά του συνημμένου εγγράφου μας, σας γνωρίζουμε ότι, παρά τις προσπάθειές μας, προκειμένου ο πολιτικός φορέας «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ-Πρόδρομος Εμφιετζόγλου» να συνταχθεί προς την νομιμότητα και κατόπιν της αλαζονικής συμπεριφοράς του ηγέτη του κυρίου Πρόδρομου Εμφιετζόγλου που μας άφησε άναυδους δηλώνοντας ότι αυτός έχει λεφτά, αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε στο αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου για την, εκ μέρους, του ανωτέρω φορέως καπηλεία της επωνυμίας του πολιτικού μας φορέως:  

Α. Όσον αφορά την ονοματοκλοπή του βασικού προσδιοριστικού στοιχείου, του περιγραφικού πυρήνα και την κεντρική ονομασία «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ», του υπό την καταστατική επωνυμία «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ (ΕΛ.ΛΑ.Σ)» πολιτικού μας φορέως.Β. Όσον αφορά την παράνομη ιδιοποίηση-σφετερισμό του Εθνικού Συμβόλου, του εμβλήματος του «Ήλιου της Βεργίνας».

Κατόπιν των ανωτέρω, αναμένουμε τις εξελίξεις του νομικού μας εγχειρήματος

Για την ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ «ΕΛ.ΛΑ.Σ»

ΕΚ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Οδυσσέας Τηλιγάδας      Στέργιος Σμυρλής      Μιχαήλ Γιανναρόπουλος   

                                                        210 3250220                    6944325056                       6906888418

ΠΡΟΣΦΥΓΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΚΑΤΑ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr