ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο Άρης, όπως δεν τον είχατε ξαναδεί πριν: H NASA αποκαλύπτει μια εκπληκτική πανοραμική εικόνα του αστικού τοπίου.

ΔΙΑΣΤΗΜΑ. - 4 Φεβ 2018 - 8:50
Loading...

Μια απίστευτη πανοραμική θέα που εστάλη από την επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη, έχει δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας εικόνες που τραβήχτηκαν από τον δρομέα του Άρη, Curiosity.
Αποκαλύπτει το τοπίο ενός από τους πλησιέστερους γαλαξιακούς γείτονές μας, που φιλοξενούσε το εξερευνητικό όχημα από τότε που προσγειώθηκε στο Kale Crater το 2012.

Μια από τις ενσωματωμένες κάμερες κατέλαβε 16 ξεχωριστές γραφικές εικόνες που δείχνουν διάφορα σημεία στο ταξίδι της, όπως φαίνεται από την κορυφή της κορυφογραμμής Vera Rubin Ridge, τα οποία έπειτα είχαν κολληθεί μαζί για να σχηματίσουν την εικόνα.
Χάρη σε μερικά έξυπνα οπτικά εφέ που δίνουν στη σκηνή ένα μπλε χρώμα, αντί για το χαρακτηριστικό σκουριασμένο κόκκινο που συνηθίζεται να σχετίζεται με τον Άρη, το θέαμα παίρνει μια παράξενη εμφάνιση στα μάτια,

Το Εργαστήριο Jet Propulsion της NASA στην Πασαντένα, Καλιφόρνια, κυκλοφόρησε το πανόραμα, το οποίο δίνει μια γενική εικόνα του μονοπατιού του ποδηλάτου κατά μήκος της εξωτερικής πλευράς του κρατήρα, παρόλο που οι ίδιες οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στις 25 Οκτωβρίου 2017 από τη μηχανή Mastcam της Curiosity ή το Mastcam .
Nasa also released an annotated version of the panoramic photo that shows notable places from the mission, such as 'Murray Buttes' and the Peace Vallis Channel. The entire route of the rover so far has been seen and mapped for the first time (pictured)

Σε υψόμετρο 327 μέτρων η εικόνα κοιτάζει τον κρατήρα, ο οποίος είναι περίπου 3,5 έως 3,8 δισεκατομμύρια ετών και καλύπτει μια περιοχή διαμέτρου 154 χιλιομέτρων – περίπου το ίδιο μέγεθος με το Ρόουντ Άιλαντ και το Κοννέκτικατ.
Το μεγαλύτερο μέρος του ορίζοντα της σκηνής είναι το βόρειο χείλος του κρατήρα, περίπου 2 μίλια (δύο χιλιόμετρα) πάνω από τον τροχό.
This close-up  it shows the original landing site from 2012, Bradbury Landing, where Curiosity touched down more than 2,000 days ago. It also shows Yellowknife Bay, the place where the rover found an ancient freshwater-lake environment that would have offered all of the basic chemical ingredients for microbial life
Λόγω της εξαιρετικά λεπτής ατμόσφαιρας του πλανήτη, ένα βουνό που απέχει περισσότερο από 50 μίλια (80 χλμ.) Βρίσκεται στο φόντο του εκπληκτικού βλήματος.

Αφού ξεκίνησε ένα ταξίδι 350 εκατομμυρίων μιλίων (560 εκατομμυρίων χιλιομέτρων), ο δρομολογητής έφτασε μόλις 2,4χλμ. μακριά από το καθορισμένο σημείο προσγείωσης.

Μετά από μια επιτυχημένη προσγείωση στις 6 Αυγούστου 2012, ο δρομέας έχει ταξιδέψει από τότε περίπου 18 χιλιόμετρα.

Η αποστολή ακολούθησε στη συνέχεια τη νότια άκρη της κορυφογραμμής και εξέτασε αρκετές θέσεις προεξέχοντων κατά μήκος της διαδρομής.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ DAILY MAIL : Corfiatiko

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter