ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο άχαστος Ερντογάν και η Ελλάδα ως “ Ιφιγένεια εν Αυλίδι” από τις ΗΠΑ στο Αιγαίο-Θα μας καθίσουν με το ζόρι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

ΕΘΝΙΚΑ. - 15 Μάι 2023 - 20:03
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Δεν ήταν τυχαία η δήλωση Ερντογάν στον δημοσιογράφο Μανώλη Κωστίδη για συνομιλίες με την Ελλάδα λίγο πριν την Κυριακή των εκλογών.

Όλα τα κανόνισε ο παμπόνηρος Τούρκος πρόεδρος .Ν. Ερντογάν, και ήξερε με βεβαιότητα από πριν ότι όχι μόνο δεν χάσει τις εκλογές, αλλά ενδέχεται να βγει πρόεδρος από την πρώτη Κυριακή.

Ο άχαστος Ερντογάν και η Ελλάδα ως “ Ιφιγένεια εν Αυλίδι” από τις ΗΠΑ στο Αιγαίο-Θα μας καθίσουν με το ζόρι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεω

Στην χώρα μας σωρεία ειδικών αναλυτών και δημοσιογράφων, διαφήμιζαν την επερχόμενη μεγαλειώδη νίκη του Κιλισντάρογλου και της “ καλής” τουρκικής αντιπολίτευσης, μόνο που ο Ερντογάν τα κανόνισε όλα και ήξερε ότι δεν χάνει με τίποτα στην κυριολεξία.

Στις ΗΠΑ, το χθεσινό αποτέλεσμα των τουρκικών εκλογών, ήταν γνωστό εδώ και καιρό, για αυτό οι ΗΠΑ, αποφάσισαν να κάνουν την ανάγκη φιλότιμο, και να το παίξουν ουδέτερες ως προς την Ελλάδα στο Αιγαίο, ενώ παρασκηνιακά θα τα δώσουν όλα στην Άγκυρα, μετά την δεύτερη εκλογή στην Τουρκία.

Με λίγα και απλά λόγια, θα καθίσουν την Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, με δύο στόχους, την ειρήνη στην περιοχή, ( για να βγάλουν με την ησυχία τους το φυσικό αέριο της περιοχής), και την απομάκρυνση των Τούρκων από τον Πούτιν, (με ισχυρά ανταλλάγματα κατά της χώρας μας).

Η αποκάλυψη της μυστικής ελληνικής διπλωματίας το προηγούμενο διάστημα, και οι δηλώσεις που εμπνέουν σιγουριά, πολλών Τούρκων αξιωματούχων και του Ερντογάν, μας δείχνουν με μεγάλη ακρίβεια τι έρχεται και τι θα μας ζητήσουν οι σύμμαχοι μας να υπογράψουμε με κλειστά μάτια.

Τι θα μας ζητήσουν οι σύμμαχοι να υπογράψουμε με τους Τούρκους:

1. Τον καθορισμό και την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, στα πλαίσια της συμφωνίας Ελλάδο-Αιγύπτου στην καλύτερη περίπτωση, ενώ στην χειρότερη θα υιοθετηθεί πλήρως η τουρκική αξίωση περί ηπειρωτικού κράτους με την μεγαλύτερη ακτογραμμή.

Η επήρεια των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου θα υποβαθμιστεί σοβαρά στην χάραξη της ΑΟΖ.

Ως γνώμονα οι ΗΠΑ θα πιέσουν να γίνει αποδεκτός ο χάρτης
του 2015.

Πρόκειται για τον αποκαλυπτικό χάρτη του Υπουργείου Ενέργειας (Bureau of energy Resources) των ΗΠΑ όπου παρουσιάζει τα κοιτάσματα στην Ανατολική Μεσόγειο γύρω από την Κύπρο αλλά και τις υποδομές αξιοποίησής του.

Ο συγκεκριμένος χάρτης όπως αποκαλύπτει μάλιστα σε δηλώσεις του ο πρώην Ειδικός Συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Θέματα Ενέργειας Άμος Χοκστάιν, παρουσιάστηκε προσωπικά στον ίδιον τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ενώ είναι στην κατοχή τόσο της Κύπρου, του Ισραήλ και του Λιβάνου.

Επιπλέον είναι αποτυπωμένες και οι τουρκικές διεκδικήσεις γύρω από την Κύπρο όπως τις επικαλείται η Τουρκία στην βάση της διεκδικούμενης υφαλοκρηπίδας. Η Κυπριακή ΑΟΖ δεν αποτυπώνεται στο σύνολό της αλλά μόνο το οριοθετημένο κομμάτι με Ισράηλ, Αίγυπτο και Λίβανο.

2. Αποδοχή τουρκικών αιτημάτων για εκλογή Μουφτή από την μουσουλμανική μειονότητα στην Δυτική Θράκη, αποδοχή ονομασίας τουρκικής μειονότητας στην ίδια περιοχή καθώς και αποδοχή «τουρκικής» μειονότητας σε Κω και Ρόδο.

3. Απόσυρση όλων των βαρέων όπλων ( τσεχικοί πύραυλοι εδάφους-εδάφους, πυροβολικό κά από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ το ίδιο θα κάνουν και οι Τούρκοι στα παράλια.

Το σχέδιο είναι μια ουδέτερη ζώνης και του καθεστώτος των λεγόμενων «Νατοϊκών νησιών».

Εννοείται ότι ΗΠΑ-Τουρκία δεν θα επιτρέψουν την επέκταση της ελληνικής ΑΟΖ στα 12 μίλια στο Αιγαίο, διότι τότε τα τουρκικά Πολεμικά πλοία θα πρέπει να ζητούν άδεια από την Αθήνα για να κινηθούν στο ελληνικό Αρχιπέλαγος.

Αν υπογράψουμε όμως όλα αυτά θα γίνουν μελλοντικά τα εξής:

1. Τα νησιά μας με τον συνεχόμενο εποικισμό με μουσουλμάνους μετανάστες κατά βάση, θα γίνουν βορά των τουρκικών προθέσεων, που φτάνουν μέχρι την κατάληψη ορισμένων από αυτά, κάτι που επιδιώκουν οι Τούρκοι από το 1915 και μετά.

2. Στην Δυτική Θράκη, θα έχουμε μετά από μερικά χρόνια ζήτημα τύπου Κοσσόβου, με τους Τούρκους τότε αναγνωρισμένους, να ζητούν πιθανότατα αυτονομία.

3. Το Αιγαίο, θα γίνει μια περιοχή στην οποία η χώρα μας δεν θα μπορεί να εκμεταλλευθεί ούτε τα ψάρια της,α φού οι Τούρκοι θα σαρώνουν τα πάντα.

4. Με αυτήν την συμφωνία θα ανοίξει ξανά η όρεξη και των Βορείων γειτόνων, Βουλγαρία, Αλβανία, για αλυτρωτικές διεκδικήσεις και αποζημειώσεις, εκβιάζοντας την χώρα μας.

5. Η Κύπρος κινδυνεύει μετά από χρόνια να γίνει ένα τουρκικό προτεκτοράτο της Άγκυρας, αφού η χώρας μας διέγραψε το ενιαίο αμυντικό δόγμα.

Ποιος λοιπόν θα βάλει την υπογραφή του στο τέλος του ελληνισμού στο Αιγαίο και άλλες περιοχές στην συμφωνία που θα μας φέρουν με το σύνθημα “ ειρήνη στο Αιγαίο”;

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr