ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με τον Λάβροφ στη Μόσχα

ΔΙΕΘΝΗ. - 12 Ιούν 2018 - 21:25
Loading...

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα . Φωτογραφία αρχείου
Αθήνα, 12 Ιουνίου -RIA Novosti, Gennady Melnik. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του στη Μόσχα στις 13 Ιουνίου θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λάβροφ, ανέφερε η υπηρεσία τύπου του Ελληνικού Υπουργείου.

«H συζήτηση θα επικεντρωθεί στα θέματα διμερούς συνεργασίας και σε περιφερειακά ζητήματα, με έμφαση στην ανάπτυξη της κατάστασης στη Μέση Ανατολή και τα δυτικά Βαλκάνια», ανέφερε η δήλωση.

Μετά τις συνομιλίες Κοτζιάς θα επισκεφθεί το Κρατικό Ινστιτούτο διεθνών σχέσεων της Μόσχας (Πανεπιστήμιο) του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, όπου θα του απονεμηθεί ο τίτλος του Επίτιμου Διδάκτορος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Μόσχα ο Κοτζιάς θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη της Μόσχας και πασών των  Ρωσιών Κύριλλο, καθώς και εκπροσώπους των κύριων κέντρων προβληματισμού  (Think tank centres), προσθέτει το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε νωρίτερα ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων προγραμματίζεται να εξεταστεί  το καθεστώς και οι  προοπτικές των Ρωσικών-Ελληνικών σχέσεων σε διάφορους τομείς. «Οι προσεγγίσεις της Μόσχας και της Αθήνας σχετικά με την πλειονότητα των παγκόσμιων και περιφερειακών ζητημάτων είναι στενές, και στις δύο πρωτεύουσες προχωρούν από την αναγκαιότητα επίλυσης των προβλημάτων που προκύπτουν αποκλειστικά με πολιτικά-διπλωματικά μέσα. Αυτό δημιουργεί μια καλή βάση για την αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο χωρών στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών και φόρουμ, «λέγεται στο  σχόλιο του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών  του τμήματος πληροφοριών και του τύπου.

«Η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Μόσχα θα χρησιμεύσει αναμφίβολα για την περαιτέρω εμβάθυνση της καρποφόρας Ρωσικής-Ελληνικής συνεργασίας και κατανόησης στις διεθνείς υποθέσεις», δήλωσε το Υπουργείο.

https://ria.ru

tokoutsavaki

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter