ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο ήλιος μας είναι σήμερα περικυκλωμένος από έναν τυφώνα σκοτεινής ύλης!

ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΚΛΟΙΟΣ. - 17 Νοέ 2018 - 14:45
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Τι συμβαίνει με αυτόν τον «τυφώνα της σκοτεινής ύλης;». Είναι η τέλεια συσκευή επιστημονικής φαντασίας.

Πρόσφατη έρευνα  έδειξε ότι ο ήλιος μας έχει απορροφηθεί σε ένα λεγόμενο αστρικό ρεύμα. Ορισμένες δημοσιεύσεις αναφέρουν ότι η Γη πρόκειται να βυθιστεί σε μια καταιγίδα σκοτεινής ύλης – αλλά στην πραγματικότητα, αν υπάρχει, είμαστε ήδη μέσα στη θύελλα. Η πραγματικότητα της κατάστασης δεν είναι τόσο άσχημη, αλλά είναι ακόμα ενδιαφέρουσα.

Τα αστρικά ρεύματα είναι πληθυσμοί σχετικών αστεριών που θα μπορούσαν κάποτε να ήταν κομμάτια νάνου γαλαξίας ή σφαιροειδούς συστάδας, αλλά τώρα έχουν τεμαχιστεί από τις βαρυτικές δυνάμεις και περνούν μέσα από μέρη του γαλαξία μας. Δεδομένου ότι οι αστρονόμοι είναι αρκετά σίγουροι ότι η ουσία που ονομάζεται σκοτεινή ύλη χρησιμεύει σαν βαρυτική σκαλωσιά για νάνους γαλαξίες, τότε πιθανότατα ένα αστρικό ρεύμα θα πρέπει επίσης να περιέχει κάποιο ποσοστό σκοτεινής ύλης. Ίσως ένα πείραμα σκοτεινής ύλης μπορούσε να ανιχνεύσει σωματίδια σκοτεινής ύλης από το πρόσφατα ανακαλυφθέν ρεύμα που διασχίζει τη κοσμική γειτονιά μας.

” Υποτίθεται ότι πρόκειται να είναι ένα ρεύμα που είμαστε μέσα αυτήν την στιγμή “, δήλωσε στο Gizmodo ο Ciaran O’Hare, μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Τμήμα Θεωρητικής Φυσικής του Πανεπιστημίου της Σαραγόσα. ” Με έκανε αμέσως να σκεφτώ τις συνέπειες για τη σκοτεινή ύλη. 

Αλλά αυτή η σκοτεινή ύλη έχει παρατηρηθεί μόνο με βάση τα βαρυτικά αποτελέσματά της.
Οι επιστήμονες βρίσκονται στη μέση του κυνηγιού για σωματίδια σκοτεινής ύλης. Εν τω μεταξύ, έρευνες όπως με το τηλεσκόπιο Gaia της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας και η Έρευνα με το Sloan Digital Sky έχουν δημιουργήσει τεράστιους χάρτες του ουρανού, γεμάτος θέσεις, ταχύτητα και άλλα σημεία δεδομένων για την περιοχή του Γαλαξία μας. Τα στοιχεία αποκάλυψαν “ουσιαστικές δομές”, όπως αυτό το ρεύμα και ο συνοδευτικός τυφώνας σκοτεινής ύλης, που ονομάζεται S1, που χτυπά  το ηλιακό μας σύστημα.

Οι ερευνητές στη συνέχεια ανάλυσαν αν θα μπορούσαν να εντοπίσουν το ρεύμα με την επερχόμενη σκοτεινή ύλη.

Εάν η σκοτεινή ύλη αποτελείται από ένα “ασθενώς αλληλεπιδραστικό μαζικό σωματίδιο” ή ένα WIMP, ένα σωματίδιο με μάζα παρόμοια με τα άλλα σωματίδια, αλλά που αλληλεπιδρά ασθενώς (φανταστείτε ένα ελαφρύ αεράκι που αλληλεπιδρά με έναν ουρανοξύστη), τότε ο τυφώνας θα ανιχνεύεται μόνο αν τα σωματίδια είχαν μια συγκεκριμένη μάζα, σύμφωνα με το χαρτί.
Και αν η σκοτεινή ύλη αποτελείται από πολλά ελαφρύτερα σωματίδια που ονομάζονται axions, τα αποτελέσματα του τυφώνα θα ήταν ίσως πιο αισθητά, σύμφωνα με τους υπολογισμούς.
” Νομίζω ότι είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα “, δήλωσε στο Gizmodo ο Sownak Bose, μεταδιδακτορικός συνεργάτης του Κέντρου Αστροφυσικής του Harvard-Smithsonian. ” Όλα αυτά τα πειράματα που προσπαθούν να εντοπίσουν τη σκοτεινή ύλη έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν τα σήματα τους με αυτή την επιπλέον ροή. 
Ο Bose επεσήμανε ότι η ποσότητα της σκοτεινής ύλης στο ρεύμα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον συγκεκριμένο νάνο γαλαξία που δημιούργησε το ρεύμα – ή αν η σκοτεινή ύλη είναι κάτι πιο εξωτικό από τα θεωρητικά WIMP και axions.

Έτσι, εάν υπάρχει ένας τυφώνας στον ουρανό, είμαστε κυριολεκτικά μέσα σε αυτόν τώρα. Αλλά είμαστε ασφαλείς … τουλάχιστον από τη σκοτεινή ύλη.
http://strangesounds.org/2018/11/our-sun-is-currently-engulfed-by-a-hurricane-of-dark-matter.html
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ STRANGE SOUNDS : Corfiatiko.blogspot.com

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…