ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο αμερικανικός στρατός διαμαρτύρεται για το αεροσκάφος της Βενεζουέλας που αναχαίτισε Αμερικάνικο κατασκοπευτικό ΕP-3.

ΔΙΕΘΝΗ. - 22 Ιούλ 2019 - 15:00
Loading...

Ένα μαχητικό της Βενεζουέλας Su-30 αναχαίτησε Αμερικάνικο κατασκοπευτικό αεροπλάνο πάνω από την Καραϊβική Θάλασσα, δήλωσε ο αμερικανικός στρατός, υποστηρίζοντας ότι το μαχητικό ήταν σε «μη ασφαλή απόσταση» και κατηγόρησε τη Ρωσία για την «ανεύθυνη» υποστήριξή της στο Καράκας.

Su-30 που πλησίαζε ένα αεροπλάνο αναγνώρισης EP-3 των ΗΠΑ,καταγράφηκε σε βίντεο που
απελευθερώθηκε από τη Νότια Διοίκηση το Σάββατο. Η ίδια η διαδρομή πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιουλίου, σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό. Είπε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα πάνω από την Καραϊβική Θάλασσα, αλλά δεν είπε πόσο κοντά ήταν το EP-3 στα σύνορα της Βενεζουέλας, δηλώνοντας ότι τα αεροσκάφη βρίσκονταν στον διεθνή εναέριο χώρο.

Οι ενέργειες του αεροσκάφους της Βενεζουέλας «έθεσαν σε κίνδυνο» το αμερικανικό αεροσκάφος και το πλήρωμά του, δήλωσε η Southern Command, υποστηρίζοντας ότι ήταν σε «μη ασφαλή απόσταση». Το Su-30 δεν φαίνεται να έχει ορατά όπλα, ωστόσο αεροπλάνα αυτού του τύπου συνήθως έρχονται εφοδιασμένα με εσωτερικό αυτοκανόνι.

Συνοπτικά πλάνα που δείχνουν το αμερικανικό αεροπλάνο κατασκοπείας – προφανώς πλευρισμένο από το Su-30 – απελευθερώθηκαν από τη Βενεζουέλα.

Δεδομένου ότι το αεροσκάφος της Βενεζουέλας ήταν ρωσικής κατασκευής, ο αμερικανικός στρατός δεν δίστασε να κατηγορήσει τη Μόσχα – για το περιστατικό.

Μέσα από τις συνεχιζόμενες προσπάθειες των ΗΠΑ να εξαλείψουν την Maduro και να εγκαταστήσουν τον αυτοεξυπηρετούμενο «προσωρινό πρόεδρο» Χουάν Γκουάιντο, η Ουάσιγκτον έχει επανειλημμένα ζητήσει από τη Μόσχα να σταματήσει τη συνεργασία της με τη Βενεζουέλα και να «βγει από τη χώρα». Η Ρωσία αναφέρει ότι η συνεργασία, η οποία είναι σύμφωνη με όλους τους διεθνείς κανόνες, πρόκειται να επεκταθεί.
https://www.rt.com/news/464702-us-military-venezuelan-jet/

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter