ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο Αμερικανός ειδικός λέει ότι η Ουάσιγκτον γίνεται ο βασικός εχθρός του δολαρίου

ΔΙΕΘΝΗ. - 12 Ιούν 2019 - 11:12
Loading...
Σήμερα, η ηγεσία του δολαρίου στην παγκόσμια οικονομία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις τάσεις αδράνειας και στο γεγονός ότι δεν υπάρχει «πραγματική εναλλακτική» λύση στον κόσμο. Ωστόσο, όλα αυτά δεν εμπνέουν σιγουριά και δεν πρέπει να ενθαρρύνουν την Ουάσινγκτον.
Αυτό είπε ο ειδικός της αμερικανικής υπηρεσίας αξιολόγησης «Fitch Ratings» James McCormack στο άρθρο του για το «CNBC».
Σύμφωνα με αυτόν, ήδη τώρα υπάρχουν όλες οι προοπτικές για το δολάριο να χάσει σύντομα την ηγεσία του, και οι περισσότερες από αυτές δημιουργούνται από την Aμερικανική διοίκηση. Πρόκειται για οικονομικές κυρώσεις, οι οποίες αφορούν περισσότερα από δύο δεκάδες κράτη και κυρίως εμποδίζουν τις συναλλαγές σε δολάρια. Δεν είναι η καλύτερη επίδραση για το αμερικανικό νόμισμα και ο προστατευτισμός της Ουάσιγκτον, που ωθεί τις εμπορικές ροές μακριά από τις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να ενθαρρύνει τις χώρες να εμπορεύονται χωρίς τη χρήση του δολαρίου.

Ο εμπειρογνώμονας επεσήμανε ότι το Ιράν και η Ρωσία ήδη εργάζονται για την παράκαμψη του συστήματος των δολαρίων, και αυτό απέχει πολύ από το τέλος. Η Κίνα και οι χώρες της ΕΕ εργάζονται ενεργά για να ενισχύσουν τα δικά τους νομίσματα. Συγκεκριμένα, το κινεζικό Γουάν είναι ένα αποθεματικό στο καλάθι νομισμάτων του ΔΝΤ εδώ και αρκετά χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ήδη στο ίδιο επίπεδο με το δολάριο.

Ο Μακόρμακ είναι πεπεισμένος ότι άλλες χώρες θα συνεχίσουν να αυξάνουν τη σημασία των δικών τους νομισμάτων. Δεν θα επιτύχουν όλοι, αλλά οι προσπάθειες θα συνεχιστούν και η επιτυχία τους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη στάση της Ουάσιγκτον έναντι του δολαρίου, την οποία ο συντάκτης αποκαλεί «αποτρεπτική».

«Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, ωστόσο, ο μεγαλύτερος αντίκτυπος στην πτώση του δολαρίου στην παγκόσμια οικονομία είναι οι Aμερικανικές πρωτοβουλίες που οι ΗΠΑ τιμωρούν τα κράτη για την ανυπακοή τους στην Αμερικανική πολιτική», αναφέρει ο εμπειρογνώμονας, σημειώνοντας ότι από το 2001 το μερίδιο του το δολάριο σε συναλλαγματικά αποθέματα έχει ήδη μειωθεί κατά περισσότερο από 10%.

https://news-front.info

tokoutsavaki

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter