ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο Βαρουφάκης Πληρώνει Το ΝΑΙ (Του) Στην Συμφωνία Των Πρεσπών!

ΑΠΟΨΕΙΣ. - 28 Μαΐ 2019 - 9:22
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Ως μία «μικρή πολιτική επανάσταση» ( που προσπάθησαν να την καταπνίξουν δημοσκοπικές εταιρείες, και συστημικά ΜΜΕ, που δεν έδιναν στο ΜέΡΑ25 πάνω απο 1% με 1,5%, αυτό είναι ένα δικό μου σχόλιο-άποψη) χαρακτήρισε ο Γιάνης Βαρουφάκης το ποσοστό που κατάφερε να συγκεντρώσει στις ευρωεκλογές το ΜέΡΑ25.

Φυσικά θα μπορούσε να ξεπεράσει κατά πολύ το 3.3% που έλαβε τώρα στις Ευρωεκλογές, και να έφερνε ένα πολιτικό σεισμό με ένα ποσοστό που θα ξεπερνούσε το 5% με 6%, αν δεν είχε κάνει το λάθος να πεί το Ναι-Υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, εκεί έχασε πολλούς fans- οπαδούς του!

Πολιτική σταδιοδρομία

Το Νοέμβριο του 2014 ο Γιάνης Βαρουφάκης παρουσίασε σε ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τον Αλέξη Τσίπρα, το Νίκο Παππά και το Γιάννη Δραγασάκη ένα σχέδιο για ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών μέσω του Taxisnet, που στόχευε στο να διατηρηθεί η Ελλάδα στην Ευρωζώνη σε περίπτωση διακοπής της παροχής ρευστότητας από την ΕΚΤ.

Εξελέγη βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Αθηνών στις εκλογές του 2015 με περισσότερους από 135.000 σταυρούς. Στις 6 Ιουλίου του 2015 διαφωνώντας με την επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να μην λάβει υπόψιν το ΟΧΙ του 62% στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015, παραιτήθηκε από τη θέση του υπουργού των Οικονομικών, αποχωρώντας από την κυβέρνηση.

Στις 9 Φεβρουαρίου του 2016 προχώρησε σε συνεργασία με τον Κροάτη φιλόσοφο Srećko Horvat στην ίδρυση του πανευρωπαϊκού κινήματος για τον εκδημοκρατισμό της Ευρώπης DiEM25, στο Βερολίνο. Στις 26 Μαρτίου του 2018, ο Γιάνης Βαρουφάκης ιδρύει τον εκλογικό βραχίωνα του DiEM25 στην Ελλάδα, το Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής – ΜέΡΑ25, με το οποίο θα συμμετάσχει στις εθνικές εκλογές.

Άρθρο Σπύρος Πρίφτης

email: spyros.priftis76@yahoo.gr

priftisnews

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…