• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home Slider

Ο Γ’ Παγκόσμιος θα αρχίσει… στις 18 Ιουνίου 2024 – Απειλή ή πλύση εγκεφάλου, η Δύση συνηθίζει στην ιδέα…

Εάν στο παρελθόν οι συζητήσεις για έναν Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο παρουσιάζονταν ακριβώς ως μια απειλή, τώρα ολοένα και πιο συχνά αυτό συζητείται στην καθημερινότητα μας ως κάτι ασήμαντο, αναπόφευκτο, δυσάρεστο αλλά σε κάθε περίπτωση… ανεκτό

2 έτη ago
in Slider, ΔΙΕΘΝΗ
0
Ο Γ’ Παγκόσμιος θα αρχίσει… στις 18 Ιουνίου 2024 – Απειλή ή πλύση εγκεφάλου, η Δύση συνηθίζει στην ιδέα…
121
SHARES
6.1k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

«Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεκινήσει στις 18 Ιουνίου 2024».
Αυτή είναι η πρόβλεψη που κυκλοφόρησε πρόσφατα από πολλά δυτικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία ανέφεραν μια ακόμα προφητεία τύπου Νοστράδαμου, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, δεν πρόκειται για κάτι ασυνήθιστο, μια και παρόμοιες προβλέψεις διαφόρων ψευδοπροφητών πάντα εμφανίζονταν στο παρελθόν.
Και το τελευταίο διάστημα, γίνεται μεγάλη συζήτηση για την απειλή ενός παγκόσμιου πολέμου.
Αλλά σήμερα υπάρχει μια σημαντική διαφορά με τις προηγούμενες φορές.
Εάν οι προηγούμενες συζητήσεις για τον Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο παρουσιάζονταν ακριβώς ως μια απειλή, τώρα ολοένα και πιο συχνά αυτό συζητείται στην καθημερινότητα μας ως κάτι ασήμαντο, αναπόφευκτο, δυσάρεστο αλλά σε κάθε περίπτωση… ανεκτό.

Αυτό σημαίνει ότι οι Δυτικοί βάζουν στο κεφάλι τους την ιδέα ότι πρέπει να προετοιμαστούν εκ των προτέρων για μια παγκόσμια σύγκρουση, την οποία δεν μπορούν να αποφύγουν ούτως ή άλλως.

Η βρετανική κυβέρνηση και ο Trump

Σύμφωνα με το RIA Novosti, πιθανότατα δεν είναι σύμπτωση ότι η πρόβλεψη για την ημερομηνία έναρξης του πολέμου συνέπεσε μια εντελώς συνηθισμένη έκκληση από τη βρετανική κυβέρνηση προς τους πολίτες να αρχίσουν να εφοδιάζονται με κονσέρβες, κεριά και μπαταρίες έτσι ώστε να είναι έτοιμοι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα στη Δύση.
Έτσι, ο Donald Trump μιλώντας πρόσφατα σε προεκλογική συγκέντρωση, είπε ότι «τους επόμενους πέντε μήνες θα μπορούσαμε κάλλιστα να βυθιστούμε σε έναν Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο».
Απλώς προσπαθεί να πει – τονίζει το δημοσίευμα – ότι αυτό πρέπει να αποτραπεί, όπως πρέπει να αποτραπεί και περαιτέρω κλιμάκωση.
Ωστόσο, πολλά άρθρα και τοποθετήσεις στη Δύση, καταλήγουν στο ότι … δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από μια παγκόσμια σύγκρουση.

Εκστρατεία τρόμου

Για παράδειγμα, οι Βρετανοί Συντηρητικοί, αφού προκήρυξαν πρόωρες βουλευτικές εκλογές, άρχισαν αμέσως μια προεκλογική εκστρατεία φόβου, υποστηρίζοντας ότι θα αντιμετωπίσουν καλύτερα από τους Εργατικούς την κατάσταση, εάν και όταν ξεσπάσει ένας παγκόσμιος πόλεμος.
Τίτλος της βρετανικής εφημερίδας The Daily Telegraph έλεγε: «Αυτές θα μπορούσαν να είναι οι τελευταίες εκλογές πριν ξεσπάσει ο επόμενος Παγκόσμιος Πόλεμος».
Όπως αναφέρει το RIA Novosti, στους Βρετανούς λένε ότι ο πόλεμος είναι μια ουσιαστικά… τελειωμένη υπόθεση.
Καθώς το μόνο που απομένει… είναι ο χρόνος, το πότε δηλαδή θα ξεσπάσει ο πόλεμος.
Στους εθνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, ειδικοί συζητούν την πιθανότητα μιας άμεσης στρατιωτικής σύγκρουσης με τη Ρωσία.
Και κάποιοι μάλιστα ζητούν ανοιχτά μια στρατιωτική σύγκρουση.

Τρελή ιδέα

Δεν είναι πραγματικά τρελή η έκκληση του πρώην γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ και πρωθυπουργού της Δανίας, Anders Rasmussen να αρχίσουν να καταρρίπτονται οι ρωσικοί πύραυλοι πάνω από την Ουκρανία, με εκτοξεύσεις από το έδαφος των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ διερωτάται το RIA Novosti, το οποίο επισημαίνει ότι δεν αποτελεί έκπληξη ότι αυτή η τρελή ιδέα «αγκαλιάστηκε» άμεσα από τον Ουκρανό πρόεδρο, Volodymyr Zelensky, ο οποίος εδώ και καιρό ονειρεύεται να σύρει τα κράτη της Δύσης σε μια άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία.
Και η πρώτη επίσημη αντίδραση ήρθε από το υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας, το οποίο ανέφερε ότι «εξετάζει αυτό το θέμα».
Να λοιπόν ο δρόμος προς έναν Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο, αναφέρει το RIA Novosti.

Περιμένουν παγκόσμιο πόλεμο Βρετανοί και Αμερικάνοι

Είναι προφανές πως όλη αυτή η συζήτηση επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την κοινή γνώμη.
Μόλις πριν 5 χρόνια, το 27% των Βρετανών θεωρούσε απίθανο το ενδεχόμενο ενός νέου παγκόσμιου πολέμου τα επόμενα 20 χρόνια, αλλά τώρα μόλις το 16% πιστεύει κάτι τέτοιο.
Περισσότεροι από τους μισούς (53%) Βρετανούς πιστεύουν ότι η παγκόσμια σύγκρουση θα ξεκινήσει μέσα στα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια.
Επιπλέον, το 80% είναι βέβαιο ότι σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να πολεμήσει με τη Ρωσία και το 64% με την Κίνα.
Οι Αμερικανοί είναι ακόμη πιο σίγουροι ότι ένας παγκόσμιος πόλεμος θα ξεσπάσει σύντομα, καθώς αυτό υποστηρίζει το 61%.
Επιπλέον, εκτιμούν ότι οι πιθανότητες πολέμου με τη Ρωσία και την Κίνα είναι περίπου ίδιες (72% και 69%, αντίστοιχα).
Επιπλέον, λιγότεροι από τους μισούς Αμερικανούς πολίτες (45%) πιστεύουν στη νίκη του δυτικού συνασπισμού ενάντια στην ενωμένη Ρωσία και Κίνα.

Είναι ήδη σε εξέλιξη…

Σύμφωνα με το RIA Novosti, προκειμένου η ιδέα του παγκόσμιου πολέμου να καταστεί πιο κοινή και… συνηθισμένη, δυτικά ΜΜΕ έχουν αρχίσει να υποστηρίζουν πως αυτός ο πόλεμος είναι ήδη σε εξέλιξη.
Για παράδειγμα, το αμερικανικό The Hill υποστηρίζει ότι… «ο Joe Biden χάνει ήδη τον Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο».
Και αυτό που αρχίζει να σχηματίζεται στο μυαλό του μέσου ανθρώπου είναι το εξής: «αφού ο παγκόσμιος πόλεμος είναι ήδη σε εξέλιξη και δεν έχω νιώσει τις συνέπειες, τότε αυτός δεν είναι τόσο τρομερός όσο μας είπαν ότι θα είναι.
Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να αγοράσουμε μερικές κονσέρβες και μπαταρίες για κάθε ενδεχόμενο, και αυτό είναι όλο, δεν θα υπάρξουν προβλήματα».

Επικείμενη καταστροφή

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι μια σημαντική ομάδα Ευρωπαίων επιστημόνων, πολιτικών επιστημόνων και ειδικών απηύθυναν έκκληση μέσω του ιταλικού Τύπου προκειμένου να αρχίσουν επειγόντως ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για την Ουκρανία ενόψει του φόβου μιας επικείμενης καταστροφής.
Οι ειδικοί αναφέρονται στον απίστευτα υψηλό κίνδυνο εχθροπραξιών μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ με χρήση πυρηνικών όπλων.
Δηλαδή, δεν είναι όλοι στην Ευρώπη, όπως ο Rasmussen, έτοιμοι να «αναλάβουν» τη Ρωσία, δοκιμάζοντας την ικανότητα και την ετοιμότητά της να αποκρούσει την επιθετικότητα.
Αυτό θα ήταν ενθαρρυντικό, εάν οι σπάνιες φωνές λογικής δεν πνίγονταν στο ρεύμα της καθημερινής εκτόνωσης της ένοπλης και ιδεολογικής αντιπαράθεσης.
Όσο περισσότερο φοβάται ο μέσος Δυτικός από έναν παγκόσμιο πόλεμο, τόσο περισσότερο συνηθίζει στην ιδέα του αναπόφευκτου και τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος κάποιος στη Δύση να κάνει ένα βήμα που θα φέρει την καταστροφή, καταλήγει το δημοσίευμα του RIA Novosti.

www.bankingnews.gr

Tags: slide2
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ρωσική πυρηνική επίθεση στο ΝΑΤΟ;
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική πυρηνική επίθεση στο ΝΑΤΟ;

by admin
24 λεπτά ago
Νικόλαος Παπαδόπουλος: Θα συνεργαστείτε με την κ. Καρυστιανού;
Slider

Νικόλαος Παπαδόπουλος: Θα συνεργαστείτε με την κ. Καρυστιανού;

by admin
26 λεπτά ago
Slider

Σύμβαση ΕΕ-Pfizer για εμβόλια Covid-19: «Υπάρχουν παρενέργειες που δεν τις ξέρουμε & ούτε γνωρίζουμε πότε θα εμφανιστούν»

by admin
35 λεπτά ago
Η λογοκριμένη Δημοσκόπηση εμφάνιζε την Ελπίδα για τη Δημοκρατία στο 18% και τον Τσίπρα μόλις στο 3,8%!
Slider

Η λογοκριμένη Δημοσκόπηση εμφάνιζε την Ελπίδα για τη Δημοκρατία στο 18% και τον Τσίπρα μόλις στο 3,8%!

by admin
45 λεπτά ago

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Κατεπείγουσα έρευνα για τα 120 εκατ. ευρώ της Κεραμέως σε διαδραστικούς πίνακες

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Κατεπείγουσα έρευνα για τα 120 εκατ. ευρώ της Κεραμέως σε διαδραστικούς πίνακες

6 ημέρες ago
«Συναγερμός για τον Έμπολα στο Κονγκό – Ο ΠΟΥ αυξάνει τον κίνδυνο: Μια νέα πανδημία προ των πυλών;»

«Συναγερμός για τον Έμπολα στο Κονγκό – Ο ΠΟΥ αυξάνει τον κίνδυνο: Μια νέα πανδημία προ των πυλών;»

4 ημέρες ago
Αφιέρωμα στην εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου «ΑΝΕΛΗΦΘΗΣ ΕΝ ΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΕ Ο ΘΕΟΣ»

Αφιέρωμα στην εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου «ΑΝΕΛΗΦΘΗΣ ΕΝ ΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΕ Ο ΘΕΟΣ»

6 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Δεν το ήξερε κανείς: Το αποκάλυψε ο Λιάγκας για τη Μαστροκώστα – «Δεν πέθανε από καρκίνο, αλλά…»

    Δεν το ήξερε κανείς: Το αποκάλυψε ο Λιάγκας για τη Μαστροκώστα – «Δεν πέθανε από καρκίνο, αλλά…»

    54 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Τρια εκατομμύρια θα μείνουμε..

    26 shares
    Share 10 Tweet 7
  • ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (26/5/2026)

    21 shares
    Share 8 Tweet 5
  • Αν ο Τυχικός κουνήσει το μικρό του δαχτυλάκι…

    21 shares
    Share 8 Tweet 5
  • ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΠΟ ΙΘΑΚΗ: ΤΟ ΞΕΣΚΕΠΑΣΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ. Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΕΝΦΙΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ.

    17 shares
    Share 7 Tweet 4

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr