ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο δήμος Καλαμάτας μπλόκαρε το δίκτυο 5G λόγω «ακτινοβολίας»

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. - 7 Απρ 2020 - 18:12
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Το δημοτικό συμβούλιο Καλαμάτας αποφάσισε να μπλοκάρει την περαιτέρω ανάπτυξη και λειτουργία του δικτύου 5G, που βρισκόταν σε πιλοτικό στάδιο στην πόλη.

Το συμβούλιο θεώρησε επικίνδυνη την ακτινοβολία του δικτύου κινητής τηλεφωνίας και οι περισσότεροι σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ του να διακοπούν οι δοκιμές και το δίκτυο να λειτουργήσει στην Καλαμάτα μόνο όταν αντίστοιχα δίκτυα τεθούν σε ισχύ και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η πρόταση της διακοπής της σύμβασης μέχρι το τέλος του χρόνου υπερψηφίστηκε με 16 ψήφους.

Η απόφαση ζητά να διακοπεί η συνεργασία με τη Wind «έως ότου η εν λόγω τεχνολογία περάσει από το πειραματικό στάδιο στο στάδιο της ολοκληρωμένης εφαρμογής». Στο κείμενο που διάβασαν εκπρόσωποι των αντιδρώντων πολιτών στο δημοτικό συμβούλιο, έκαναν λόγο για «επικίνδυνη» η ακτινοβολία από τα δίκτυα 2G, 3G και 4G.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάλληλος του δήμου Καλαμάτας παρέθεσε τα στοιχεία των επιστημονικών μετρήσεων, σύμφωνα με τα οποία η ακτινοβολία από τις κεραίες είναι πολύ μικρότερη από τα όρια ασφαλείας, αλλά οι σύμβουλοι φαίνεται πως αγνόησαν τα δεδομένα.

Στη συνεδρίαση ακούστηκε μεταξύ άλλων η άποψη ότι η εφαρμογή υψηλών επιπέδων ακτινοβολίας, θα μπορεί να στειρώσει τον Καλαματιανό πολίτη και να δώσει «τη χαριστική βολή στην πόλη». Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος πρότεινε να μην ανανεωθεί η σύμβαση με την εταιρία κινητής τηλεφωνίας πριν γίνουν νέες μετρήσεις και πριν διεξαχθεί επιστημονική ημερίδα για το θέμα αλλά η πρότασή του απορρίφθηκε. «Δεν μπορούν να δυσφημίζουν την πόλη μας ακολουθώντας τακτικές εγωιστικές», «ούτε θα πρέπει να επικρατήσει ο σκοταδισμός», δήλωσε ο κ. Βασιλόπουλος.

Η Καλαμάτα μαζί με τα Τρίκαλα και τον δήμο Ζωγράφου ήταν οι τρεις δήμοι όπου θα εφαρμοζόταν πιλοτικά η τεχνολογία 5G.

www.ligo.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…