ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο δρόμος προς μιά πραγματική Δημοκρατία των Ελλήνων είναι μακρύς !

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΙΑ ΝΤΕΜΟΥ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΣΑ". - 17 Ιαν 2018 - 11:10
Loading...

Γράφει η Κωσταντινιά Ντέμου

Το πρώτο ζητούμενο είναι να απαλλαγούμε από την διπλή άγνοια τουλάχιστον όσον αφορά στο ζήτημα της δημοκρατίας.

Θα πρέπει πρώτα δηλαδή , να συνειδητοποιήσουμε ότι οι Ελληνες δεν ξέρουμε τι είναι δημοκρατία.

Επιβάλλεται να αναζητήσουμε μέσα μας την έννοια της δημοκρατίας, εκείνες που μπορούν να μας πουν, πως να την διακρίνουμε από την δήθεν δημοκρατία.

Αυτό ξεκινάει πρίν 2500 χρόνια. Θα ήταν όμως τουλάχιστον ασέβεια προς τους γεννήτορες της Δημοκρατίας αν επαναπαυθούμε στο να αισθανθούμε υπερήφανοι για αυτούς, χωρίς να έχουμε καταλάβει καν , τι έκαναν και πως θεμελίωσαν αυτό το πολίτευμα.

Άλλωστε το βασικό δίδαγμα τους είναι πως η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα που κατακτάται από πολίτες που το αξίζουν να είναι Δημοκρατικοί … Το αξίζουμε σαν λαός που γέννησε την Δημοκρατία;

Οποιαδήποτε τεχνολογία κι οποιοδήποτε μικρο κόμμα ,φορέας , κίνημα, απλός πολίτης ,”η άλλος , με κοινωνικό χαρακτήρα θα πρέπει άμεσα να συμμετάσχουν .

Οι παραπάνω φορείς ,θα έχουν λόγο ύπαρξης αν και μόνον άν, είναι κοινωνικά αποδεκτές οι προτάσεις τους στο 60% του συνόλου του λαού , έτσι, μπορουμε να γίνουμε τό όχημα της Δημοκρατίας , ώστε να δοθούν απαντήσεις, στις σημερινές μεγάλες προκλήσεις κοινωνικού ,γεωπολιτικού, γεωστρατηγικού μετασχηματισμού “ζήτημα Μακεδονικό”, που καθημερινά συνομολογούνται από όλους μας και η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, δεν κατανοεί το σημερινό γίγνεσθαι και δη, η νεολαία μας . .
Είναι προφανές ότι χρειαζόμαστε καθέναν που συμφωνεί με την ιδέα της έννοιας της Δημοκρατίας.
Το πρώτο βήμα είναι να μετρηθούμε πόσοι είμαστε.

Η δημοκρατία είναι ένα πολίτευμα που όταν οι πολίτες δεν το φροντίζουν και δεν στοχάζονται πάνω σ’ αυτό, εκφυλίζεται σε ολιγαρχία{αυτό που βιώνουμε σήμερα }.

Οι μορφές «Δημοκρατίας» δεν είναι τίποτα άλλο, από προσπάθειες διαχείρισις των κοινωνικών ανισοτήτων, ή την εξασφάλιση τής συγκατάθεσις των πολλών , στην αποξένωσή τους -περισσότερο ή λιγότερο- από την λήψη αποφάσεων όσον αφορά στα κοινά.

Όλες οι μορφές εξουσίας ποσοτικοποιούν τις δράσεις τους και έτσι οι ανταλλακτικές σχέσεις υπερισχύουν με συνέπεια την αποδοχή της εξουσίας ως διανομέα πλούτου.

Όμως η διανομή του πλούτου αν δεν γίνεται με συμφωνίες κοινωνικά αποδεκτές έτσι ώστε να ικανοποιείται το αίσθημα δικαιοσύνης οδηγεί σε διαδικασίες καταναγκασμού ,αναξιοπρέπειας και εξαθλίωσης.

Η αρχαία Αθηναϊκή Δημοκρατία του Κλεισθένη είναι ένα πολιτευμα που από την μελέτη του μπορούν να προκύψουν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με το πως εγκαθιδρύεται αλλά και πως καταλύεται η Δημοκρατία ως πολίτευμα.

Εκτός όμως από αυτό το παράδειγμα, ο στοχασμός πάνω στις ιστορικές μεταβολές που μεσολάβησαν μέχρι τις ημέρες μας ,μπορεί να οδηγήσει σε μια συζήτηση επανακαθορισμού της σχέσης πολίτη και των δομών εξουσίας, με στόχο όχι τόσο την ποσοτική αλλά κυρίως την ποιοτική του αναβάθμιση ως συνδιαχειριστή ή τουλάχιστον εντολέα -με την πλήρη έννοια του όρου- των αντιπροσώπων του στην εξουσία.

Οι συμμετέχοντες μέχρι τούδε μετά από πολλούς αγώνες , προτείνουμε την χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας {διαδίκτυο} ως φορέα έκφρασης του πολίτη με στόχο την ανάδειξή του σε κύριο συνομιλητή του λαού ,ο οποίος θα έχει το δικαιωμα να εκλεγεί δια της Δημοκρατικής οδού από την εκκλησία του Δήμου, ως ο Άριστος μεταξύ των αρίστων .

Πρός αυτήν την κατεύθυνση έχουν αναπτυχθεί και ενσωματώνονται ειδικές τεχνολογίες οι οποίες εξασφαλίζουν σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από ότι οι συνήθεις, δηλ. τεχνολογίες που δινει το βήμα για την έκφραση της κοινωνίας ,σύμφωνα με θεσμούς που ή ίδια θεσπίζει και προστατεύει.

Όμως η τεχνολογία προσφέρει μόνο δυνατότητες οργάνωσης και επικοινωνίας. Για να διαμορφωθεί το πλαίσιο χρήσης των υποδομών χρειάζεται ο βασικός στοχασμός της κοινωνίας πάνω στον εαυτό της.

Η συζήτηση και οι αποφάσεις όλων μας , θα πρέπει να είναι , πάνω στην δομή και κανόνες λειτουργίας , για μια Άμεση δημοκρατία για μια ενδυναμωμένη Δημοκρατία με ανακλητότητα του επιλεγμένου Άριστου προσώπου ,όταν και αν, επιπέσει σε αδίκημα ενάντια του λαού.

Η τιμωρία του από τον λαό , θα είναι εξοστρακισμός και εξορία .

Το ποτήρι ξεχείλισε με αφορμή τις μικροπολιτικές έσχατης προδοσίας για το “Μακεδονικό ζήτημα “ που προέκυψε .

Οι προδότες που αλώνουν και αλλοιώνουν την Ελλάδα και τον ελληνισμό , είναι γνωστοί και εχουν ονοματεπώνυμο ! Λέμε τέλος στην ολιγαρχία !

Εάν ο ελληνισμός τα καταφέρει να γκρεμίσει τους ολιγάρχες ,τότε θα τα καταφέρουν όλοι οι λαοί της Ευρώπης !

Σήμερα εν έτη 2018 ο Ελληνικός λαός εξοστρακίζει και στέλνει στην εξορία όλες τις μεταπολιτευτηκές Κυβερνήσεις που έριξαν στον καιάδα τον Ελληνα πολίτη !

Με εκτίμηση στον αναγνώστη

Κωσταντινιά Ντέμου «Μακεδόνισσα» ₪₪₪₪₪₪₪₪

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter