ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο εθνικός… μηνυτής Παναγιώτης Δημητράς καταδικάστηκε!

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. - 18 Φεβ 2022 - 10:08

Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με 3ετή αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος «ψευδούς καταμήνυσης»

Από εθνικός μηνυτής… καταδικασμένος ο Παναγιώτης Δημητράς του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι. Ο άνθρωπος που την τελευταία -τουλάχιστον- δεκαετία ήθελε να έχει τον ρόλο του εθνικού λογοκριτή, καταγγέλλοντας όποιον είχε αντίθετη από αυτόν άποψη, έχοντας υποβάλει εκατοντάδες μηνυτήριες αναφορές για «ρατσισμό», βρέθηκε τελικά στο εδώλιο του κατηγορουμένου και καταδικάστηκε για «ψευδή καταμήνυση».

Συγκεκριμένα, ο κ. Δημητράς, που μεταξύ άλλων έχει μηνύσει ακόμα και τον πατέρα Αντώνιο της «Κιβωτού του Κόσμου» για… ρατσισμό, αλλά και το Λιμενικό Σώμακαταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με 3ετή αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος «ψευδούς καταμήνυσης» για την καταγγελία που είχε υποβάλει σχετικά με δήλωση του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ το 2017, την οποία χαρακτήριζαν «κατάφωρα αντισημιτική και συνεπώς ως παραβιάζουσα την ελληνική νομοθεσία».

Τελικά η μήνυση του κ. Δημητρά δεν προχώρησε, καθώς ο εισαγγελέας την απέρριψε με βάση το σκεπτικό ότι η δήλωση του μητροπολίτη απλώς διακήρυττε το δόγμα της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας. Τον Μάρτιο του 2020, μετά την απόρριψη της μήνυσης του ΕΠΣΕ, ο μητροπολίτης υπέβαλε μήνυση εναντίον του κ. Δημητρά, η οποία εκδικάστηκε στις 15 Φεβρουαρίου και η οποία κατέληξε στην καταδίκη του δεύτερου. Φυσικά, ο κ. Δημητράς κατέθεσε έφεση και η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Βέβαια, στο «πλευρό» του κ. Δημητρά έσπευσαν να σταθούν οργανώσεις όπως η Διεθνής Αμνηστία, η οποία σε σχόλιό της επιτίθεται κατά της ελληνικής Δικαιοσύνης, τονίζοντας πως «η δικαστική απόφαση συνιστά άμεση απειλή για το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης και έχει ανατριχιαστικό αντίκτυπο στους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αγωνίζονται κατά του ρατσισμού και της ρητορικής μίσους».

newsbreak.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr