ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο ειδικός λέει τι θα στερήσει από τις ΗΠΑ την παγκόσμια ηγεμονία

ΔΙΕΘΝΗ. - 25 Αυγ 2019 - 21:53
Loading...

© Εικόνα AP/Jose Luis Magana

Κτίριο Αμερικανικού Κογκρέσου στο Καπιτώλιο της Ουάσιγκτον

ΜΌΣΧΑ, 25 Αυγ-
 RIA Novosti. Οι ΗΠΑ μπορεί να χάσουν μεγάλο μέρος της παγκόσμιας ηγεμονίας τους όταν οι χώρες αρχίσουν να εγκαταλείπουν το δολάριο, ανέφερε ο Βλαντιμίρ Μπρούτερ, ειδικός στο Διεθνές Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και πολιτικών σπουδών, στο RT.
Έτσι σχολίασε τα λόγια του αρχηγού της Τράπεζας της Αγγλίας, Mark Carney, ο οποίος πρότεινε στον ρόλο του αποθεματικού νομίσματος να χρησιμοποιηθεί το ηλεκτρονικόνόμισμα αντί για το δολάριο.

«Για την Ουάσιγκτον, η δυνατότητα χρήσης του δολαρίου ως παγκόσμιου νομίσματος είναι ο βασικός μοχλός εξωτερικής οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής. Έχοντας χάσει αυτό το μοχλό, οι Αμερικανοί θα χάσουν ένα σημαντικό μέρος της παγκόσμιας ηγεμονίας, την ικανότητα δηλαδή  να επηρεάσουν τις παγκόσμιες διεργασίες-καθώς τώρα προσπαθούν να ασκήσουν πιέσεις στην Κίνα, τη Ρωσία, τη Γαλλία. Και αν το εμπόριο παρακάμψει το δολάριο,οι άλλες χώρες θα είναι σε θέση να μην ακούσουν την Ουάσιγκτον «, δήλωσε ο Μπρούτερ.

Ωστόσο, ο εμπειρογνώμονας τόνισε ότι το δολάριο αποτελεί επί του παρόντος μέρος του παγκόσμιου ξένου εμπορίου, και η εγκατάλειψη των υπολογισμών σε αυτό το νόμισμα δεν θα σήμαινε κανένα εμπόριο ως τέτοιο.

Πρόσθεσε ότι η χρήση κρυπτονομισμάτων απαιτεί κοινή θέση των χωρών του κόσμου, και η επίτευξή του θα απαιτήσει ορισμένες ενέργειες, οι οποίες συνεπάγονται πιθανό περιορισμό της κυριαρχίας αυτών των κρατών.

 
https://ria.ru/20190825/1557872993.html
https://tokoutsavaki.blogspot.com/2019/08/blog-post_25.html

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΥΠΕΡΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter