ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο εποικισμός αυξάνει τους αστέγους

ΔΙΕΘΝΗ. - 20 Νοέ 2019 - 15:45
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Πρόσφατα, η Γερμανική Συνομοσπονδία Εργαζομένων (BAG) δημοσιοποίησε έκθεση, η οποία αποκαλύπτει ότι το 2018 678.000 άνθρωποι ζούσαν χωρίς μόνιμη κατοικία, εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία, 440.000 είναι μετανάστες, οι οποίοι κατοικούν σε κοινόβια. Αυτό αναφέρει η εφημερίδα BILD.

Ο αριθμός παρουσιάζει αύξηση 4,2% – περίπου 30.000 άστεγοι – σε σχέση με το 2017 και περιλαμβάνει 41.000 άτομα, τα οποία όχι μόνον δε διαθέτουν μόνιμη κατοικία, αλλά ζουν στους δρόμους.

Το παράρτημα Αρωγής Αστέγων της BAG επισημαίνει ότι περί το 70% των αστέγων που δεν έχουν μεταναστευτικό υπόβαθρο ήταν το 2018 άτομα που ζουν μόνα τους, ενώ το υπόλοιπο 30% ήταν άτομα που ζουν μαζί με τους συντρόφους ή/και τα παιδιά τους.

Η Βερένα Ρόζενκε, διευθύντρια του συγκεκριμένου παραρτήματος, δήλωσε στην BILD ότι «υπάρχουν πολύ λίγα κοινωνικά καταλύματα ή καταλύματα που να μπορούν να υποστηριχθούν οικονομικά. Η κατάσταση δε θα γίνει καλύτερη τους επόμενους μήνες και πιθανότατα ούτε τον επόμενο χρόνο. Ωστόσο, μία ακριβής πρόβλεψη δεν είναι δυνατή. Ειδικά στις μεγαλουπόλεις, η κατάσταση είναι πολύ έντονη».

Η Ρόζενκε παρατηρεί ότι μονογονεϊκές οικογένειες αντιμετωπίζουν συχνά τον μεγαλύτερο κίνδυνο να μείνουν άστεγες, καθώς και μία ολόκληρη γενιά μερικώς απασχολουμένων, αυτοαπασχολουμένων και εργαζομένων σε άλλες ανασφαλείς θέσεις εργασίας.

Το 2018, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεσμεύθηκε να δαπανήσει σχεδόν 7 δισ ευρώ σε διάφορα μέτρα στήριξης των μεταναστών, συμπεριλαμβανομένης και της στέγασής τους.

Την ίδια χρονιά, η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση δαπάνησε 23 δισ ευρώ για τους μετανάστες, 11% περισσότερα από το 2017.

righter.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…