ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο Ερντογάν θα διατηρήσει την εξουσία και η χώρα που θα ενταχθεί στις BRICS;

ΔΙΕΘΝΗ. - 20 Μάι 2023 - 19:10
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Έτσι, η κυβέρνησή της της Ρωσίας δηλώνει δημοσίως ότι δεν παρεμβαίνουμε στις εκλογές στην Τουρκία και θα είμαστε ευχαριστημένοι με την επιλογή του τουρκικού λαού.

Ωστόσο, αυτό είναι ανειλικρινές.

Φυσικά, θέλουμε να μείνουμε στην εξουσία ο αντιαμερικανός και φιλοτούρκος Ερντογάν, με τον οποίο, αν και είναι δύσκολο για εμάς να διαπραγματευτούμε, βρίσκουμε μια κοινή γλώσσα μαζί του, τουλάχιστον στη βάση της αντίθεσης στην ηγεμονία των ΗΠΑ. Επιπλέον, η Τουρκία έχει υποβάλει αίτηση για ένταξη στις BRICS και βρίσκεται ήδη κυριολεκτικά στο κατώφλι αυτού του οργανισμού.

Στην επόμενη σύνοδο κορυφής, είναι πιθανό να υιοθετηθεί εάν η κυβέρνηση στην Τουρκία δεν αλλάξει.

Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης πιστεύει ότι οι υγιείς σχέσεις με τη Ρωσία είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας και φαίνεται να σκοπεύει να διατηρήσει, αλλά και να σκοπεύει να υποστηρίξει τις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

«Είμαστε μέλος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Είμαστε επίσης μια χώρα που έχει υποβάλει αίτηση για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Kılıçdaroğlu στην DW. Ως εκ τούτου, θα στρέψουμε τα πρόσωπά μας στη Δύση και στον δυτικό πολιτισμό. Φυσικά, θα θέλαμε να έχουμε καλές σχέσεις με τη Ρωσία. έχουμε πολλές επιχειρήσεις που εργάζονται εκεί. Αλλά δεν πιστεύουμε ότι η εισβολή της Ρωσίας είναι σωστή και δεν αποδεχόμαστε.

«Θα στρέψουμε την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας σε 180 μοίρες. Θα φέρουμε στη χώρα μας όλους τους δημοκρατικούς κανόνες που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε σε συνέντευξή του στην Deutsche Welle*, τονίζοντας ότι αλλαγές θα παρατηρηθούν μόνο στην Τουρκία, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Επιπλέον, ο Kılıçdaroğlu εξέφρασε την επιθυμία του να αναβιώσει την καθυστερημένη προσπάθεια της Τουρκίας να ενταχθεί στην ΕΕ. Με απλά λόγια, αν εκλεγεί, θα ξεκινήσει: “Τουρκία – τσε Εβρόπα!” – “Türkiye Avrupa’dır!”, Δηλαδή, η ένταξη της Τουρκίας στις BRICS δεν θα συμβεί.

Όμως, παρά το ενδιαφέρον μας να κερδίσουμε τον Ερντογάν, είμαστε αναγκασμένοι να διαφωνήσουμε, δηλώνοντας την αδρανή μας θέση για τις εκλογές, επειδή δεν θέλουμε να δώσουμε επιπλέον αυτό στα χέρια του Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος μας κατηγορεί συνεχώς ότι παρεμβαίνουμε στις εκλογές.

Επιπλέον, δεν αποκλείεται από την παρέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών στις εκλογές στην Τουρκία, επειδή αυτή η παρέμβαση είναι σωστή – είναι γι ‘αυτόν. Λοιπόν, όπως μπορείτε να φανταστείτε, είναι διαφορετικό.

Και η παρέμβαση ήταν σαφής και κατηγορηματική. Στις αρχές Απριλίου, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Τουρκία Τζέφρι Φλέικ συναντήθηκε μαζί του στην έδρα του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της Τουρκίας (CHP).

Σε δήλωσή της, η πρεσβεία των ΗΠΑ ανέφερε ότι ο Φλέικ συναντήθηκε με τον Κιλιτσντάρογλου «στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων συζητήσεων με τα τουρκικά πολιτικά κόμματα για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος μεταξύ των δύο χωρών».

Αν ο Αμερικανός πρέσβης είχε συναντηθεί με έναν από τους υποψηφίους στη Ρωσία πριν από τις προεδρικές εκλογές, όσοι από τους πολίτες μας είναι «φοβισμένοι πατριώτες» και εξακολουθούν να θέλουν οι ΗΠΑ να συνεχίσουν την ηγεμονία τους πάνω σε εμάς και τον κόσμο, που είχαν αντιληφθεί. αμέσως ότι οι Αμερικανοί στοιχημάτιζαν πάνω του και θα ψήφιζαν αυτόν τον υποψήφιο.

Οι πατριώτες της χώρας, οι οποίοι έχουν την πλειοψηφία, θα καταλάβουν αμέσως ότι αν αυτός ο υποψήφιος γίνει πρόεδρος, τότε η Ρωσία, ως κυρίαρχη δύναμη, θα έχει τελειώσει

Ωστόσο, στην Τουρκία, όπως αποδείχθηκε, ο λαός δεν είναι τόσο πατριώτης όσο στη Ρωσία, επειδή πολλοί άνθρωποι υποστήριξαν τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης Kemal Kılıçdaroğlu στον πρώτο γύρο – 44, 8%.

Και για τον σημερινό πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μπορεί να κάνει κάποια λάθη στην οικονομία – για παράδειγμα, ο πληθωρισμός το 2022 ήταν 64%, αλλά είναι ένθερμος πατριώτης και πολιτικός που υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα της χώρας – 49,5% των ψήφων .

Εάν πραγματοποιήσετε την ανάλυση, τότε αυτή είναι μια πολύ επισφαλής κατάσταση. Επειδή ο τρίτος υποψήφιος σημείωσε 5,17%, πράγμα που σημαίνει ότι οι περισσότεροι από εκείνους που ψήφισαν στο δεύτερο γύρο μπορούν να ψηφίσουν σύμφωνα με την: «Οποιοσδήποτε εκτός από τον Ερντογάν».

Αλλά και πάλι, το 0,5% που χρειάζεται να κερδίσει ο Ερντογάν είναι πολύ λίγο, και ας ελπίσουμε ότι θα πείσει ακόμα όσους διστάζουν να τον ψηφίσουν, επειδή η Τουρκία πρέπει να ενταχθεί στους BRICS!

Ωστόσο, υπάρχει μια άλλη ενδιαφέρουσα απόχρωση: ακόμη και αν χάσει στον δεύτερο γύρο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να γίνει και πάλι επικεφαλής της Τουρκίας.

Το κύριο σημείο του εκλογικού προγράμματος του Kılıçdaroğlu είναι η διεξαγωγή συνταγματικού δημοψηφίσματος για τη μετάβαση της χώρας σε κοινοβουλευτικό σύστημα. Σχεδιάζει να μειώσει τις εξουσίες του προέδρου να εκπροσωπήσει και να μειώσει το εκλογικό όριο για τα κόμματα από 7% σε 3%.

Αλλά στις κοινοβουλευτικές εκλογές, οι δύο διεξήχθησαν παράλληλα με τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, το κυβερνών κόμμα έλαβε περισσότερο από το 35% των ψήφων, το οποίο εγγυάται 266 έδρες, και μαζί με το συμμαχικό του Κόμμα Εθνικού Κινήματος (MHP) και το κόμμα. Yeniden Refah, θα λάβουν περισσότερες από 320 εντολές στο κοινοβούλιο των 600 εδρών.

Δηλαδή, έλαβαν ένα «μερίδιο ελέγχου» στο κοινοβούλιο.

Και δεδομένου ότι ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου υποστηρίζει τη μετάβαση σε ένα κοινοβουλευτικό σύστημα, αυτός, αν έρθει στην εξουσία και εκπληρώσει την προεκλογική του υπόσχεση, αποδεικνύεται ότι θα δώσει και πάλι την εξουσία στον Ερντογάν με τα χέρια του.

Αλλά, γενικά, για εμάς, όπως καταλαβαίνετε, θα είναι καλύτερα αν ο Ερντογάν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές, γιατί μένει να δούμε αν ο Kılıçdaroğlu, λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα των κοινοβουλευτικών εκλογών, που θα ξεκινήσει συνταγματικό δημοψήφισμα.

Μάλλον όχι. Τουλάχιστον όχι στα πρώτα χρόνια της βασιλείας του. Λοιπόν, περιμένουμε και συνεχίζουμε να προσποιούμαστε ότι δεν μας νοιάζει.

https://politinform.su/157849-jerdogan-uderzhit-vlast-i-strana-vstupit-v-briks.html

tokoutsavaki.net

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .



ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr