ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΕΒΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΘΕΣΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΔΙΕΘΝΗ. - 23 Αυγ 2019 - 22:00
Loading...

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την παραπομπή στα δικαστήρια των κυριοτέρων οργανώσεων των Αλεβιτών της Τουρκίας, προχωρεί ο Ερντογάν, με τις βαριές κατηγορίες ότι προβαίνουν εδώ και καιρό σε διασπαστικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, η μεγαλύτερη οργάνωση Αλεβιτών της Τουρκίας, «Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD)» κατηγορείται ότι σε πρόσφατο μεγάλη εκδήλωση των οργανώσεων των Αλεβιτών στην Τοκάτη, βορειοανατολικά της Άγκυρας, όπου υπάρχει πυκνός αλεβιτικός πλήθιος υπό την αιγίδα του τοπικού Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητήριου, προέβησαν σε έντονη διασπαστική προπαγάνδα. Για τον ίδιο λόγο κατηγορείται και ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Ali Çelik.

Υπενθυμίζεται ότι οι Αλεβίτες που υπολογίζονται περίπου στα 15-20 εκατομμύρια στην Τουρκία, δεν αναγνωρίζονται επίσημα από το τουρκικό κράτος, δεν προσεύχονται στα τζαμιά, δεν κρατούν τις μουσουλμανικές νηστείες, ενώ στους δικούς τους Οίκους Προσευχής, (Cem evleri), έχουν εικόνες Αγίων, στοιχείο που σκανδαλίζει τους ορθόδοξους μουσουλμάνους. Μάλιστα κατά καιρούς έχουν κατηγορηθεί για…ελληνορθόδοξες καταβολές.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter