• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Ο θάνατος της αγροτιάς! Οι αγρότες δεν θα καλλιεργούν πλέον με απόφαση Eurogroup

10 έτη ago
in ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
0
Ο θάνατος της αγροτιάς! Οι αγρότες δεν θα καλλιεργούν πλέον με απόφαση Eurogroup
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Σε εννέα χρόνια από τώρα θα υπάρχουν μόνο 4 εταιρίες, που θα αναλαμβάνουν να καλλιεργούν, να παράγουν και να επεξεργάζονται αγροτικά προϊόντα. Αυτές με την σειρά τους θα τα δίνουν σε μια εταιρία, η οποία θα τα εξάγει. Με αυτό τον τρόπο θα εξουδετερωθεί κάθε αγρότης παραγωγός.

Όλα αυτά θα συμβούν στην Ελλάδα, μετά από απόφαση του Eurogroup κι αρχιτέκτονες της συμφωνίας τον πρόεδρο της ΤτΕ κ.Στουρνάρα και τότε υπουργό οικονομικών και τον πρόεδρο της Γερμανικής Τράπεζας ΚfW Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Το σχέδιο θα υλοποιηθεί με άντληση κεφαλαίων από το ΕΣΠΑ, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, στο οποίο θα συμμετάσχει και η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW.

Οι πλανόδιοι πωλητές που υπήρχαν και πουλούσαν προϊόντα έχουν εξαφανιστεί και οι παραγωγοί μιλούν για στοχοποίηση των λαϊκών αγορών από την πολιτεία.

Στο Eurogroup της 5ης Μαΐου ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, πέραν της διαπραγμάτευσης του χρέους, παρουσίασε κι έναν οδηγό ανάπτυξης για την Ελλάδα με άξονα τα επόμενα 10 χρόνια!

Το σχέδιο βασίστηκε σε μια μελέτη της εταιρείας McKinsey (του 2012 με χρηματοδότες τον ΣΕΒ και την Εθνική Τράπεζα) με το όνομα “Greece 2020”, καθώς επίσης και σε μελέτη του ΙΟΒΕ.

Τετρασέλιδο οδηγό του σχεδίου αυτού παρουσίασε κατά τη συνεδρίαση του EuroWorking Group στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), Πάνος Τσακλόγλου, ενώ για την υλοποίησή του τα κεφάλαια θα αντληθούν από το ΕΣΠΑ, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, στο οποίο θα συμμετάσχει και η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW.

Η KfW (δια του εκτελεστικού αντιπροέδρου της Λ.Κ. ΦΟΥΝΚΕ) υπέγραψε τη συμμετοχή της στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο για τον σκοπό αυτό, μαζί με τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και τον τότε υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη στις 23 Απριλίου 2014.
«Στόχος η ενοικίαση κενής-αδρανούς δημόσιας γης σε τέσσερις μεγάλες εταιρείες, προκειμένου να εγκαταστήσουν μονάδες για παραγωγή, επεξεργασία και εξαγωγή προϊόντων, βασισμένες πάντα σε νέες μεθόδους. Έτσι θα επιτευχθεί και η εξασφάλιση νέων θέσεων εργασίας και η Ελλάδα, δίνοντας σημασία στη μαζική παραγωγή προϊόντων, με τη χρήση της εξελιγμένης τεχνολογίας, θα αναδειχθεί σε μεγάλη εξαγωγική δύναμη».

Τα θετικά της πρότασης παρουσιάζονται να είναι: η παροχή κινήτρων στους παραγωγούς, για να εξάγουν τα προϊόντα τους, καλύτερη εκπαίδευση στον τομέα της γεωργίας, αλλά και η θέσπιση βελτιωμένου συστήματος πιστοποίησης των προϊόντων των παραγωγών.

-Από ποιόν θα αγοράζουν οι τέσσερις μεγάλες εταιρείες που θα ασχοληθούν και με την πιστοποίηση; Ποιος θα τις ελέγχει; Ποιοί θα είναι οι ιδιοκτήτες αυτών των εταιρειών;

– Σε τι τιμές θα αγοράζουν και θα πουλούν τα προϊόντα των αγροτών αυτές οι εταιρίες και ποιός θα προστατεύει τον παραγωγό και τον καταναλωτή, αν διαμορφώνουν τις τιμές μεταξύ τους δημιουργώντας συνθήκες μονοπωλίου;

Αυτά είναι σημαντικά ερωτήματα που προκύπτουν από αυτές τις αποφάσεις κι εάν επιτρέπεται μόνο σε τέσσερις εταιρείες η εξαγωγή των προϊόντων, ένας παραγωγός, που καλλιεργεί και εξάγει τα τρόφιμα μόνος του, δε θα έχει άλλη επιλογή, παρά να αποτανθεί σε αυτές.
Οι εν λόγω εταιρείες θα μπορούσαν να αναλάβουν αποκλειστικά την παραγωγή προϊόντων, εξαλείφοντας έτσι και τη γεωργία, εκτός κι αν αυτή πραγματοποιείται μόνο στο πλαίσιο των δικών τους παραγωγικών αναγκών.

Επίσης στον τομέα της εκπαίδευσης, θα εκπαιδεύονται οι γεωργοί να χρησιμοποιούν μεταλλαγμένα, επειδή κοστίζουν λιγότερο και παράλληλα έτσι να επιτυγχάνεται μαζικότερη παραγωγή; Με τον τρόπο αυτό θα θυσιάζεται η ποιότητα και η θρεπτική αξία των τροφίμων στον βωμό του κέρδους.

Το χειρότερο όμως είναι ο λόγος που γίνεται, για μια μόνο, δημόσια ή ιδιωτική εταιρεία (και εδώ γεννάται βέβαια το ερώτημα σε ποιον θα ανήκει), την Εταιρεία Ελληνικών Τροφίμων (Greek Food Company), που μεταξύ άλλων:
– Θα καθορίζει το δίκτυο των παραγωγικών μονάδων και θα αποτελεί δεξαμενή τροφίμων προς εξαγωγή και
– Θα διαχειρίζεται τη διανομή και αποθήκευση των προϊόντων εντός της χώρας. Δηλαδή αυτά που θα παράγουν οι τέσσερις μόνο εταιρείες παραγωγής και επεξεργασίας τροφίμων, θα πηγαίνουν στη μία μόνο εταιρεία, από όπου θα προγραμματίζεται η διανομή.

Με τον τρόπο αυτό κανείς δεν διασφαλίζει ότι αυτή η μια εταιρία δεν θα κρατά μέρος της παραγωγής για εξαγωγές, επιδιώκοντας κέρδη και δημιουργώντας ελλείψεις στην τοπική αγορά σε βασικά αγαθά που τώρα τα θεωρούμε δεδομένα στο τραπέζι μας.

Κάτι αντίστοιχο είχαν κατά νου και με το παράλληλο εμπόριο φαρμάκων, αλλά οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες εξάγουν το μεγαλύτερο ποσοστό, με αποτέλεσμα να λείπουν από τα ράφια των φαρμακείων πολλά φάρμακα, όπως καταγγέλουν οι φαρμακοποιοί, που ζητούν να σταματήσει το παράλληλο εμπόριο.

Δυστυχώς όμως, έχουν μπει οι υπογραφές και τα προγράμματα θα υλοποιηθούν πάνω στον άξονα της μελέτης που παρουσιάσαμε παραπάνω.
Δεν πρόκειται πλέον για συνωμοσιολογικό σενάριο, αλλά για ζοφερή πραγματικότητα. Ο συγκεντρωτισμός όλων των παραγωγικών δραστηριοτήτων σε μια εταιρία, που στο τέλος, ως Mητρική εταιρία, θα απορροφήσει τα πάντα. Όποιος δεν δουλεύει για αυτήν θα είναι εναντίον της και καταδικασμένος με εξαφάνιση.

ΠΗΓΗ

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Βόμβα μεγατόνων από Άντζελο Τζουλιάνο: “Οι κυβερνήσεις είναι απλά μαριονέτες – Οι παγκοσμιοποιημένες ελίτ διοικούν τον πλανήτη
Slider

Βόμβα μεγατόνων από Άντζελο Τζουλιάνο: “Οι κυβερνήσεις είναι απλά μαριονέτες – Οι παγκοσμιοποιημένες ελίτ διοικούν τον πλανήτη

by admin
11 ώρες ago
Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ…
Slider

Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ…

by admin
2 ημέρες ago
«Σεπτέμβριος 2026: Η σύνοδος της Γενεύης για την παγκόσμια ψηφιακή ταυτότητα – Big Tech, τράπεζες, ΠΟΥ και η νέα παγκόσμια τάξη»
ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

«Σεπτέμβριος 2026: Η σύνοδος της Γενεύης για την παγκόσμια ψηφιακή ταυτότητα – Big Tech, τράπεζες, ΠΟΥ και η νέα παγκόσμια τάξη»

by admin
3 ημέρες ago
Ουρανοξύστης του Ελληνικού: Η Βαβέλ του νεοταξικού νεοπλουτισμού – Από το Αττικό κάλλος στο «μονολιθικό» έκτρωμα
Slider

Ουρανοξύστης του Ελληνικού: Η Βαβέλ του νεοταξικού νεοπλουτισμού – Από το Αττικό κάλλος στο «μονολιθικό» έκτρωμα

by admin
2 εβδομάδες ago

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Γιατί ο Μάικ Άνταμς λέει ότι οι ελλείψεις τροφίμων και ενέργειας είναι ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΕΣ – Και ποιος είναι ο πραγματικός στόχος;

Γιατί ο Μάικ Άνταμς λέει ότι οι ελλείψεις τροφίμων και ενέργειας είναι ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΕΣ – Και ποιος είναι ο πραγματικός στόχος;

17 ώρες ago
ΒΙΝΤΕΟ – πάμε σε πρόωρες εκλογές για αιτία που δεν φανταζόμαστε;

ΒΙΝΤΕΟ – πάμε σε πρόωρες εκλογές για αιτία που δεν φανταζόμαστε;

2 ημέρες ago
Σχόλιο Παρασκευής Σιδέρη και ζήτω η παρανομία, κατω η νομιμότητα! Βίζα Σένγκεν και πορτοκαλιά λέμβος..

Σχόλιο Παρασκευής Σιδέρη και ζήτω η παρανομία, κατω η νομιμότητα! Βίζα Σένγκεν και πορτοκαλιά λέμβος..

2 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • 50 Μοναστήρια προς Βουλευτές της ΝΔ: «ΕΞΩ από τα ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ, ΟΣΟΙ ψηφισαν τον Σοδομονόμο».

    50 Μοναστήρια προς Βουλευτές της ΝΔ: «ΕΞΩ από τα ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ, ΟΣΟΙ ψηφισαν τον Σοδομονόμο».

    26 shares
    Share 10 Tweet 7
  • NanoBots: ο Σκοπός των Αεροψεκασμών

    25 shares
    Share 10 Tweet 6
  • ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (2/6/2026)

    20 shares
    Share 8 Tweet 5
  • ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΣΕΡΙ του Αγιου ΠΑΪΣΙΟΥ

    20 shares
    Share 8 Tweet 5
  • Μια τρομερή προφητεία του Γέροντα Βασιλείου του Καυσοκαλυβίτη.

    18 shares
    Share 7 Tweet 5

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr