ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο Μενέντεζ ξεφτίλισε την Τουρκία… ξανά! Άφωνος ο Μπλίνκεν

ΔΙΕΘΝΗ. - 23 Μαρ 2023 - 12:54
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Οι Έλληνες πολιτικοί τα βλέπουν αυτά;

Χρειάστηκε λίγο πάνω από ενάμισι λεπτό για να περιγράψει επακριβώς την Τουρκία ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, με τρόπο που κανένας Έλληνας πολιτικός δεν το κάνει, τουλάχιστον όταν και εκεί που πρέπει.

Ο Αμερικανός φιλέλληνας πολιτικός με καταιγισμό ερωτήσεων απευθύνθηκε προς τον ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν:

«Πώς αποκαλείτε μια χώρα που παραβιάζει τον εναέριο χώρο και τα χωρικά ύδατα άλλης χώρας χωρίς να προκληθεί; Που κάνει ασκήσεις σε Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη άλλης χώρας; Που αγοράζει ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό και παραβιάζει τον αμερικανικό νόμο; Που έχει περισσότερους δικηγόρους και δημοσιογράφους στη φυλακή από κάθε άλλη χώρα; Που φυλακίζει τον κύριο πολιτικό αντίπαλο λίγο πριν τις εκλογές; Μια χώρα που θέλει με τη βία να μπλοκάρει το δικαίωμα μέλους της ΕΕ να ερευνήσει τα ενεργειακά του αποθέματα στην υφαλοκρηπίδα του; Μια χώρα που δεν ακολούθησε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αλλά εξήγαγε αγαθά 800.000.000 δολαρίων στη Ρωσία; Μία χώρα που συνεχίζει επιδρομές στη Συρία και στο Ιράκ και κατά των συνεργατών των ΗΠΑ όπως η SDF; Που σταματά την κρίσιμη επέκταση του NATO; Που συνεχίζει να κατέχει παράνομα μέρος χώρας της ΕΕ με 40.000 στρατιώτες κατά παράβαση του ΟΗΕ και θέλει να ανοίξει περιοχή που είναι κλειστή από τα Ηνωμένα Έθνη; Που αρνείται θρησκευτική ελευθερία σε θρησκευτικό ηγέτη εκατομμυρίων ελληνορθόδοξων πολιτών και μετατρέπει μία εκκλησία σε τζαμί κατά παράβαση των δεσμεύσεών της στην UNESCO; Που συλλαμβάνει και φυλακίζει υπαλλήλους της αμερικανικής Πρεσβείας; Πώς αποκαλείτε μία τέτοια χώρα;».

Ο Μπλίνκεν εμφανώς αμήχανος, ψέλλισε «δύσκολο σύμμαχο», για να λάβει άμεσα την κατάλληλη απάντηση από τον Μενέντεζ: «Εγώ αποκαλώ τη χώρα Τουρκία και η πραγματικότητα είναι ότι δεν πιστεύω πως μία τέτοια χώρα αξίζει να αγοράσει F-16»!

Τόσο απλά.

newsbreak.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr