ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο Μπιλ Γκέιτς λέει στον κόσμο να προετοιμαστεί για “ανθρωπογενή” πανδημία πιο σκληρή από το Κόβιντ

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. - 25 Ιαν 2023 - 10:04

Ο παγκοσμιοποιητής δισεκατομμυριούχος και ψιθυριστής των πανδημιών Μπιλ Γκέιτς προειδοποίησε τον κόσμο ότι η “επόμενη πανδημία” είναι πιθανό να είναι “ανθρωπογενής” και “πολύ πιο βίαιη από το Κόβιντ”.

Ο αυτόκλητος τσάρος της παγκόσμιας υγείας δήλωσε σε ακροατήριο του Ινστιτούτου Lowy στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας ότι ο κόσμος πρέπει να ακούσει πολύ προσεκτικά τις συμβουλές του και να ακολουθήσει κατά γράμμα τις οδηγίες του, διαφορετικά θα υπάρξει οικονομικό μακελειό πρωτόγνωρης κλίμακας.

“Συγκρίνετε το οικονομικό κόστος της προετοιμασίας για τον επόμενο με το κόστος του τρέχοντος, πάνω από 10 τρισεκατομμύρια δολάρια οικονομική απώλεια”, είπε.

‘Με την πανδημία ήμασταν ανόητοι που δεν είχαμε τα εργαλεία, την πρακτική και την παγκόσμια ικανότητα να είμαστε σε ετοιμότητα, όπως κάνουμε με τις πυρκαγιές ή τους σεισμούς’.

Ο κ. Γκέιτς εξήρε τις βίαιες αυταρχικές πολιτικές της Αυστραλίας, συμπεριλαμβανομένων των διαταγών μάσκας και μερικών από τα μακροβιότερα λουκέτα στον κόσμο.

“Μερικά από τα πράγματα που ξεχωρίζουν είναι ότι η Αυστραλία και περίπου επτά άλλες χώρες έκαναν διαγνωστικές εξετάσεις σε πληθυσμιακή κλίμακα από νωρίς και είχαν πολιτικές καραντίνας”, είπε.

“Αυτό σήμαινε ότι διατηρούσατε το επίπεδο μόλυνσης σε χαμηλά επίπεδα τον πρώτο χρόνο, όταν δεν υπήρχαν εμβόλια”.

Ο Γκέιτς εξήρε επίσης την άνοδο της Κίνας ως κάτι καλό για την “παγκόσμια τάξη” και δήλωσε ότι για την αντιμετώπιση μελλοντικών πανδημιών απαιτείται μια σταθερή διεθνής τάξη βασισμένη στην αμοιβαία πολιτική βούληση.

“Το μόνο πράγμα που εξακολουθεί να εκκρεμεί είναι αν θα έχουμε την παγκόσμια ικανότητα και σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο που θα σημαίνει ότι όταν εμφανίζεται μια απειλή (μολυσματικής ασθένειας) θα ενεργούμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην πάρει παγκόσμια διάσταση”, δήλωσε ο κ. Γκέιτς.

‘Πρέπει να κάνουμε κάθε πέντε χρόνια μια ολοκληρωμένη άσκηση τόσο σε επίπεδο χωρών όσο και σε περιφερειακό επίπεδο ετοιμότητας για πανδημία και χρειάζεται μια παγκόσμια ομάδα που να βαθμολογεί τους πάντες’.

Ο Γκέιτς χρησιμοποίησε το παράδειγμα της Αφρικής ως μια περιοχή που δεν έχει λάβει το μερίδιο που της αναλογεί σε εμβόλια Covid-19 και δεσμεύτηκε να διασφαλίσει τον εμβολιασμό τους στο μέλλον.

“Υπάρχει αυτή η τεράστια αποτυχία του καπιταλισμού της αγοράς να εξετάσει ορισμένες από τις ανάγκες των φτωχότερων. Η φωνή τους στην αγορά είναι πολύ μικρή”, δήλωσε.

‘Μπορείτε κυριολεκτικά να σώσετε ζωές με 1.000 δολάρια ΗΠΑ και δεν υπάρχουν πολλά πράγματα γύρω σας που θα έπρεπε να είναι τόσο ικανοποιητικά όσο αυτό’.

Ωστόσο, ο Γκέιτς παρέλειψε να αναφέρει ότι τα κρούσματα Covid-19 στην Αφρική είναι τα χαμηλότερα στον κόσμο, ενώ η ήπειρος παραμένει σχεδόν εξ ολοκλήρου ανεμβολίαστη.

Ο Γκέιτς λέει ότι η άνοδος της Κίνας είναι καλή για την παγκόσμια τάξη

Είπε επίσης ότι η πολιτική των ΗΠΑ, και κατ’ επέκταση της Αυστραλίας, απέναντι στην Κίνα χρειάζεται μια πιο διαλλακτική και συνεργατική πολιτική προσέγγιση για την αντιμετώπιση μεγάλων προβλημάτων, όπως η κλιματική αλλαγή.

‘Βλέπω την άνοδο της Κίνας ως ένα τεράστιο κέρδος για τον κόσμο … η σημερινή νοοτροπία των ΗΠΑ προς την Κίνα, και η οποία είναι αμοιβαία, είναι ένα είδος νοοτροπίας χαμένου-χαμένου’.

“Αυτό θα μπορούσε να είναι πολύ αυτοεκπληρούμενο με πολύ αρνητικό τρόπο”.

Ο κ. Gates συναντήθηκε το Σάββατο με τον πρωθυπουργό Anthony Albanese στο Kirribilli House στο Σίδνεϊ για να συζητήσουν την κλιματική αλλαγή, την υγεία και τις ενεργειακές προκλήσεις.

.https://newspunch.com/bill-gates-tells-world-to-brace-for-man-made-pandemic-more-brutal-than-covid/

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr