ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο ΟΗΕ κηρύσσει τον πόλεμο στις «επικίνδυνες» θεωρίες συνωμοσίας: «Ο κόσμος δεν χειραγωγείται κρυφά από την παγκόσμια ελίτ»

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ. - 1 Αυγ 2022 - 19:18

Τα Ηνωμένα Έθνη κήρυξαν τον πόλεμο στις θεωρίες συνωμοσίας, περιγράφοντας την άνοδο της συνωμοσιολογικής σκέψης ως “ανησυχητική και επικίνδυνη”, και παρέχοντας στο κοινό μια εργαλειοθήκη για να “προ-διαψεύσει” και να “ξεσκεπάσει” οποιονδήποτε τολμά να υπονοήσει ότι οι παγκόσμιες κυβερνήσεις είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από απόλυτα τίμιες, έντιμες και διαφανείς.

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί επίσης ότι ο Τζορτζ Σόρος, οι Ρότσιλντ και το κράτος του Ισραήλ δεν πρέπει να συνδέονται με “υποτιθέμενες συνωμοσίες”.

Η UNESCO συνεργάστηκε με το Twitter, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Παγκόσμιο Εβραϊκό Κογκρέσο για να ξεκινήσει την εκστρατεία με την ονομασία #ThinkBeforeSharing: Σταματήστε τη διάδοση των θεωριών συνωμοσίας.

Ο ΟΗΕ θέλει να γνωρίζετε ότι τα γεγονότα ΔΕΝ “χειραγωγούνται μυστικά στο παρασκήνιο από ισχυρές δυνάμεις με αρνητικές προθέσεις” και αν συναντήσετε κάποιον που πιστεύει ότι η παγκόσμια ελίτ συνωμοτεί για να εδραιώσει την εξουσία και να υπαγορεύσει τα παγκόσμια γεγονότα, πρέπει να αναλάβετε δράση.

Σύμφωνα με την UNESCO, “αν είστε σίγουροι ότι έχετε συναντήσει μια θεωρία συνωμοσίας” στο διαδίκτυο, τότε πρέπει να “αντιδράσετε” και να δημοσιεύσετε αμέσως έναν σχετικό σύνδεσμο προς έναν “ιστότοπο ελέγχου των γεγονότων” στα σχόλια.

(Δεν έχει σημασία το γεγονός ότι οι “ελεγκτές γεγονότων” είναι ως επί το πλείστον ανεκπαίδευτοι και ανειδίκευτοι άσχετοι που εκτελούν “ελέγχους γεγονότων” από την άνεση της κρεβατοκάμαράς τους ανάμεσα στην ανάρτηση ακροαριστερού πολιτικού περιεχομένου σε προσωπικά ιστολόγια και την μαστούρα).

Η UNESCO παρέχει επίσης συμβουλές για όποιον συναντήσει έναν πραγματικό συνωμοσιολόγο με σάρκα και οστά. Σύμφωνα με τον οργανισμό του ΟΗΕ, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παρασυρθείτε σε διαφωνία με τον θεωρητικό συνωμοσίας. “Οποιαδήποτε διαφωνία μπορεί να θεωρηθεί ως απόδειξη ότι είστε μέρος της συνωμοσίας και να ενισχύσει αυτή την πεποίθηση” και ο θεωρητικός συνωμοσίας πιθανότατα “θα επιχειρηματολογήσει σκληρά για να υπερασπιστεί τις πεποιθήσεις του”.

Αντ’ αυτού πρέπει να δείξετε “ενσυναίσθηση”, να αποφύγετε να τους “γελοιοποιήσετε” και αν είστε δημοσιογράφος πρέπει να τους “αναφέρετε” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και “να επικοινωνήσετε με το τοπικό/εθνικό συμβούλιο τύπου ή τον διαμεσολαβητή τύπου”.

Είναι αξιοσημείωτο ότι, κρυμμένη στα ψιλά γράμματα, η UNESCO παραδέχεται ότι υπάρχουν θεωρίες συνωμοσίας. Κάτω από τον τίτλο “Τι είναι μια πραγματική συνωμοσία;” οι γραφειοκράτες των Ηνωμένων Εθνών εξηγούν ότι “πραγματικές συνωμοσίες μικρές και μεγάλες υπάρχουν”.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, είναι μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ θεωρία συνωμοσίας μόνο αν “αποκαλύπτεται από τα μέσα ενημέρωσης”.

“Συχνότερα επικεντρώνονται σε μεμονωμένα αυτοτελή γεγονότα ή σε ένα άτομο, όπως μια δολοφονία ή ένα πραξικόπημα. Ανακαλύπτονται από πληροφοριοδότες και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, χρησιμοποιώντας επαληθεύσιμα γεγονότα και στοιχεία”.

Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα με τον ορισμό του ΟΗΕ για την “πραγματική” θεωρία συνωμοσίας. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν πλήρως εξαγοραστεί και πληρωθεί από την ελίτ. Και η ελίτ είναι αυτή που συνωμοτεί εναντίον των μαζών.

Αναρωτηθείτε, πότε ήταν η τελευταία φορά που τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αποκάλυψαν μια συνωμοσία;

Αναρωτηθείτε επίσης, πότε ήταν η τελευταία φορά που τα ΜΜΕ κάλυψαν μια συνωμοσία;

newspunch.com

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr