• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πούτιν απορρίπτει το αίτημα της Νότιας Αφρικής να μην συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS λόγω εντάλματος σύλληψης του .

3 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
Ο Πούτιν απορρίπτει το αίτημα της Νότιας Αφρικής να μην συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS λόγω εντάλματος σύλληψης του .
0
SHARES
8
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απέρριψε αίτημα της κυβέρνησης της Νότιας Αφρικής να μην συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS το 2023 στο Γιοχάνεσμπουργκ. Το αίτημα ακολούθησε ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) για τη συμμετοχή του Πούτιν στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.

Τον Μάιο, οι Sunday Times ανέφεραν ότι η Πρετόρια είχε σκεφτεί νωρίτερα να ζητήσει από τη Μόσχα να συμμετάσχει ουσιαστικά στη σύνοδο κορυφής – κάτι που η Ρωσία θα το θεωρούσε προσβολή. Η πρόταση να παρευρεθεί ουσιαστικά ήρθε αφού η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής «αναζήτησε νομική συμβουλή σχετικά με τις υποχρεώσεις της να συλλάβει τον Ρώσο ηγέτη, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου από το ΔΠΔ».

Το Καταστατικό της Ρώμης, που υπογράφηκε για πρώτη φορά το 1998 στην ιταλική πρωτεύουσα, τέθηκε σε ισχύ το 2002 – ιδρύοντας το ΔΠΔ. Η Νότια Αφρική εξακολουθεί να έχει υπογράψει τη συνθήκη από τη στιγμή της σύνταξης. Εν τω μεταξύ, η Ρωσία απέσυρε την υπογραφή της από το Καταστατικό της Ρώμης το 2016.

Οι προτροπές της Πρετόρια προς τον Πούτιν να μην παραστεί αυτοπροσώπως τελικά έγιναν λιγότερο λεπτές, σε σημείο που η Νότια Αφρική απλώς ζήτησε από τον Ρώσο ηγέτη να αποφύγει τη σύνοδο κορυφής της ομάδας των πέντε εθνών τον Αύγουστο του 2023.

«Θα ήμασταν ευτυχείς αν [ο Πούτιν] δεν έρθει», δήλωσε ο Νοτιοαφρικανός αντιπρόεδρος Πολ Μασατίλε. “Κατανοούμε ότι δεσμευόμαστε από το Καταστατικό της Ρώμης, αλλά δεν μπορούμε να προσκαλέσουμε κάποιον και μετά να τον… συλλάβουμε. Μπορείτε να καταλάβετε το δίλημμά μας.” (Σχετικό: Διεθνής νομικός οργανισμός (που δεν αναγνωρίζεται από τις ΗΠΑ) εκδίδει ένταλμα σύλληψης για τον Ρώσο Βλαντιμίρ Πούτιν για φερόμενα εγκλήματα πολέμου με παιδιά. )

Το Κρεμλίνο απέρριψε αμέσως το αίτημα, προσθέτοντας ότι η Νότια Αφρική έχει σαφείς υποχρεώσεις. Ένας Ρώσος αξιωματούχος είπε στους Moscow Times ότι η Πρετόρια έδωσε «εγγυήσεις ασφαλείας» στον Πούτιν όταν ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος Σίριλ Ραμαφόζα επισκέφθηκε την Αγία Πετρούπολη τον Ιούνιο του 2023.

Από την πλευρά του, ο Ραμαφόσα –ο οποίος θεωρείται κυρίως συμπαθής με τον Ρώσο ομόλογό του– έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η σύνοδος θα διεξαχθεί πρόσωπο με πρόσωπο. Τα μεγάλα μέλη των BRICS, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας και της Βραζιλίας, απέρριψαν την πρόταση να πραγματοποιηθεί ολόκληρη η σύνοδος κορυφής εικονικά.

“Υπήρχαν φήμες ότι και αυτή θα μπορούσε να είναι μια διαδικτυακή σύνοδος – όχι. Θα είναι πρόσωπο με πρόσωπο, βολβός οφθαλμού”, είπε ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος, προσθέτοντας ότι ο Πούτιν δεν αμφιταλαντεύτηκε για την πρόθεσή του να παρευρεθεί .

Ραμαφόζα: Η σύλληψη του Πούτιν ισοδυναμεί με «κήρυξη πολέμου»

Η Νότια Αφρική είναι μεταξύ των πέντε εθνών που απαρτίζουν την ομάδα BRICS – μαζί με τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία και την Κίνα. Η χώρα δεν έχει καταδικάσει την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία, λέγοντας ότι παραμένει αμερόληπτη και προτιμά τον διάλογο καθώς πρωτοστατεί σε μια αφρικανική πρωτοβουλία για την επίλυση της σύγκρουσης.

Σύμφωνα με αυτό, ο Ραμαφόσα διπλασίασε την υπεράσπιση του Πούτιν σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC . Σύμφωνα με τον Νοτιοαφρικανό ηγέτη, οποιαδήποτε απόπειρα επίδοσης του εντάλματος σύλληψης του ΔΠΔ και σύλληψης του Ρώσου ομολόγου του θα ήταν κήρυξη πολέμου κατά της Μόσχας .

Τα δικαστικά έγγραφα που έλαβε ο βρετανικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός αναφέρουν ότι η Ramaphosa είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε μια τέτοια κίνηση λόγω ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια. Σημείωσε σε ένορκη κατάθεση: «Η Νότια Αφρική έχει προφανή προβλήματα με την εκτέλεση ενός αιτήματος για σύλληψη και παράδοση του Πούτιν».

“Η Ρωσία έχει καταστήσει σαφές ότι η σύλληψη του εν ενεργεία προέδρου της θα ήταν κήρυξη πολέμου. Θα ήταν ασυμβίβαστο με το σύνταγμα [της Νότιας Αφρικής] να κινδυνεύουμε να εμπλακούμε σε πόλεμο με τη Ρωσία.”

Ο Νοτιοαφρικανός ηγέτης πρόσθεσε ότι το έθνος του είναι ένα από τα πολλά στην Αφρική που διεξάγουν συνομιλίες τόσο με τη Μόσχα όσο και με το Κίεβο «με σκοπό να τερματιστεί εντελώς ο πόλεμος». Η απόπειρα σύλληψης του Ρώσου προέδρου θα ήταν αντιπαραγωγική.

Η προειδοποίηση της Ramaphosa ήρθε εβδομάδες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής BRICS του 2023 που είχε προγραμματιστεί τον Αύγουστο. Δεδομένου ότι η Πρετόρια έχει υπογράψει το Καταστατικό της Ρώμης, θα πρέπει να βοηθήσει τις προσπάθειες σύλληψης του Ρώσου προέδρου.

Ωστόσο, το BBC σημείωσε στην έκθεσή του ότι η Νότια Αφρική «έχει αρνηθεί να τιμήσει αυτήν την υποχρέωση» προς το ΔΠΔ στο παρελθόν. Το 2015, επέτρεψε την ασφαλή διέλευση στον πρώην πρόεδρο του Σουδάν Ομάρ αλ Μπασίρ. Ο πρώην ηγέτης του Σουδάν καταζητούμενος για εγκλήματα κατά του λαού του, τελικά παραδόθηκε στο ΔΠΔ το 2021.

Διαβάστε περισσότερες ιστορίες όπως αυτή στο  NationalSecurity.news .

Παρακολουθήστε αυτήν την αναφορά του Russia Today σχετικά με τον όμιλο BRICS που σχεδιάζει ένα νέο νόμισμα με χρυσό – ένα πιθανό θέμα συζήτησης στη σύνοδο κορυφής του Αυγούστου 2023.

Αυτό το βίντεο προέρχεται από το κανάλι Puretrauma357 στο Brighteon.com .

https://www.naturalnews.com/2023-07-19-putin-rejects-sa-request-eschew-brics-summit.html

Οι πηγές περιλαμβάνουν:

GlobalResearch.ca

ZeroHedge.com

BBC.com

Brighteon.com

Tags: slide3
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

«Καλοκαιρινό» το αεροδρόμιο του Κουβέιτ μετά την ιρανική επίθεση… Βίντεο
Slider

«Καλοκαιρινό» το αεροδρόμιο του Κουβέιτ μετά την ιρανική επίθεση… Βίντεο

by admin
20 λεπτά ago
Σχεδόν 1 στους 4 Καναδούς έχει Αρνηθεί να Κάνει τα Εμβόλια, Σύμφωνα με Έρευνα
ΔΙΕΘΝΗ

Σχεδόν 1 στους 4 Καναδούς έχει Αρνηθεί να Κάνει τα Εμβόλια, Σύμφωνα με Έρευνα

by admin
6 ώρες ago
Μια Θαραλέα Γιαγιά Υπέρμαχος της Ελευθερίας του Λόγου ΝΙΚΗΣΕ το Ηνωμένο Βασίλειο
Slider

Μια Θαραλέα Γιαγιά Υπέρμαχος της Ελευθερίας του Λόγου ΝΙΚΗΣΕ το Ηνωμένο Βασίλειο

by admin
8 ώρες ago
«Το επόμενο κεφάλαιο του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου ξέσπασε – Γιατί ο Σνάιντερ λέει ότι κανείς δεν μπορεί να σταματήσει το χάος»
ΔΙΕΘΝΗ

«Το επόμενο κεφάλαιο του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου ξέσπασε – Γιατί ο Σνάιντερ λέει ότι κανείς δεν μπορεί να σταματήσει το χάος»

by admin
9 ώρες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Γέρων Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης: Οι Τούρκοι θα χτυπήσουν αυτά τα τρία νησιά…

Γέρων Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης: Οι Τούρκοι θα χτυπήσουν αυτά τα τρία νησιά…

6 ημέρες ago
Σκωτσέζος πρόσκοπος αρνήθηκε να γονατίσει σε τζαμί – Στάθηκε όρθιος ενώ όλοι προσκύνησαν τον Αλλάχ: Το βίντεο που έγινε viral και η δύναμη της πίστης

Σκωτσέζος πρόσκοπος αρνήθηκε να γονατίσει σε τζαμί – Στάθηκε όρθιος ενώ όλοι προσκύνησαν τον Αλλάχ: Το βίντεο που έγινε viral και η δύναμη της πίστης

5 ημέρες ago
Παναγόπουλος Αλέξιος: Πολιτικοί – «Έμποροι των Εθνών»: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης.

Παναγόπουλος Αλέξιος: Πολιτικοί – «Έμποροι των Εθνών»: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης.

5 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΣΕΡΙ του Αγιου ΠΑΪΣΙΟΥ

    ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΣΕΡΙ του Αγιου ΠΑΪΣΙΟΥ

    39 shares
    Share 16 Tweet 10
  • Θα έρθει και η δική σας ώρα….

    31 shares
    Share 12 Tweet 8
  • Ε λοιπόν ΝΑΙ ! Δεν είμασταν τρελλοί όταν από το 2013 λέγαμε ότι το 24ωρο μάς φαίνεται σαν 16 ώρες… ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ …

    29 shares
    Share 12 Tweet 7
  • ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (2/6/2026)

    28 shares
    Share 11 Tweet 7
  • Ακούστε και θα πάθετε σοκ με το τι άκουσα σήμερα και είδα με τα μάτια μου στο Κολχικό Θεσσαλονίκης. – ΒΙΝΤΕΟ

    21 shares
    Share 8 Tweet 5

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr