ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο Πούτιν σημείωσε την παράνομη πίεση των ΗΠΑπρος την Τουρκία για την προμήθεια των S-400

ΔΙΕΘΝΗ. - 26 Μαΐ 2018 - 16:45
Loading...

Το Αμυντικό αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-400 Triumph. Φωτογραφία αρχείου
Μόσχα, 26 Μαΐου-RIA Novosti. Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σημείωσε την παράνομη πίεση των ΗΠΑ στην Τουρκία στο θέμα της προμήθειας αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400.

«Η Τουρκία, ως μέλος του ΝΑΤΟ, αποφάσισε να αγοράσει το σύστημα S-400, το πιο προηγμένο και, θα πω χωρίς υπερβολή, το καλύτερο  σύστημα στον τομέα του παγκοσμίως.Τι κακό έχει αυτό; Είναι

έγκλημα αυτό; «-αναφέρει ο Πούτιν τα λόγια του Τούρκικου πρακτορείου ειδήσεων  Anadolu, του οποίου ο αρχισυντάκτης παρευρέθηκε στη συνάντηση του Ρώσου Προέδρου με τους επικεφαλής των διεθνών πρακτορείων ειδήσεων.
«Ποια χώρα έχει το δικαίωμα να περιορίσει την πρωτοβουλία μιας ανεξάρτητης χώρας για την απόκτηση εξαιρετικά ευαίσθητων προϊόντων από την άποψη της ασφάλειάς της όταν είναι έτοιμη να τα αποκτήσει;», δήλωσε ο Πούτιν. Τα λόγια του Πούτιν δίνονται στην αντίστροφη μετάφραση από την τουρκική.

Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους στην Άγκυρα, Ρώσοι και Τούρκοι εκπρόσωποι υπέγραψαν σύμβαση δανείου για την προμήθεια του S-400. Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας, η Άγκυρα αγοράζει δύο μπαταρίες αυτού του συγκροτήματος, οι οποίες θα εξυπηρετούνται από τουρκικό προσωπικό. Τα μέρη συμφώνησαν για την τεχνολογική συνεργασία στον τομέα αυτό για την ανάπτυξη της παραγωγής του Αμυντικού πυραυλικού αντιαεροπορικού συστήματος στην Τουρκία.
Στις αρχές Μαΐου, ο επικεφαλής της τουρκικής Γραμματείας αμυντικής βιομηχανίας (ΕΕΜ) Ισμαήλ Ντεμίρ δήλωσε ότι η Ρωσία θα παραδώσει την Τουρκία S-400 εντός του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος, και ότι οι πιθανές κυρώσεις των ΗΠΑ δεν έχουν αντίκτυπο σε αυτό.

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Wess Mitchell δήλωσε ότι η αγορά των Ρωσικών  S-400 από την  Άγκυρα  θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην προμήθεια F-35 στην Τουρκία. Σε απάντηση, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβουσόγκλου δήλωσε ότι η Άγκυρα θα εκδικηθεί την Ουάσινγκτον αν μπλοκάρει τις προμήθειες αυτών των μαχητικών αεροσκαφών.

https://ria.ru

tokoutsavaki

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter