ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο ΠΡΟΦΗΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΣ

ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ. - 7 Απρ 2021 - 21:36
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Συχνά ο προφητευόμενος ταυτίζεται με τον Άγιο Ιωάννη τον Βατάτζη.

Για παράδειγμα, ο Άγιος Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας έχει πει ότι ένας Αρχιερέας είχε δει με τα ίδια του τα μάτια τον κοιμώμενο Βασιλέα Ιωάννη.

Αυτός ο Ιωάννης είναι ο Βατάτζης, όπως προκύπτει μέσω διασταύρωσης με πληροφορίες από άλλους αυτόπτες μάρτυρες (Βλ. ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ : Ο ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ: ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ / ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ !!!).

Ωστόσο ο ίδιος Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας λέει ξεκάθαρα ότι «Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ, ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΝΙΧΝΕΥΟΝΤΑΙ».

Αυτό σημαίνει ότι ο προφητευόμενος είναι άγνωστο πρόσωπο, αφού «Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ, ΤΟ (πλήρες) ΟΝΟΜΑ… ΕΙΝΑΙ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΜΕΝΑ…». Αντίθετα, ο Άγιος Ιωάννης Βατάτζης είναι πρόσωπο με γνωστά βιογραφικά στοιχεία. Την αντίφαση επιλύει ο Άγιος Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπεδινός: «Μαζί με τον προφητευόμενο θα αναστήσει ο Χριστός τους Βυζαντινούς και θα τους αναθέσει, να κυβερνήσουν την Ελλάδα». Επομένως θα αναστηθούν αρκετά πρόσωπα, που θα αναλάβουν διάφορες διοικητικές θέσεις. Την ανώτατη εξουσία (αυτοκράτορας) θα την έχει ο προφητευόμενος, ενώ την δεύτερη θέση στην ιεραρχία θα την έχει, μάλλον, ο Άγιος Ιωάννης Βατάτζης (κάτι σαν πρωθυπουργός).

Ο προφητευόμενος και ο Βατάτζης είναι συνονόματοι, αλλά δεν ταυτίζονται.

Από την φράση του Βατοπαιδινού προκύπτει επιπλέον ότι ο προφητευόμενος δεν είναι καν «Βυζαντινός», αφού διαχωρίζεται από αυτούς.

Ο ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΦΗΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.

Ο Μαρμαρωμένος βασιλιάς (ή κοιμώμενος βασιλιάς) είναι ο Βατάτζης. Ο προφητευόμενος (ή ευσεβής βασιλιάς) είναι ΑΓΝΩΣΤΟΣ.

Εξάλλου ο προφητευόμενος χαρακτηρίζεται και ως «ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ» (Βλ. “ΑΥΤΑ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ 7, ΤΑ ΤΡΙΑ Κ, ΤΟ ΕΝΑ Π” (ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ)), κάτι που δεν μπορεί να αποδοθεί σε έναν συνηθισμένο Άγιο, όπως τον Βατάτζη.Υπʼ αυτή την έννοια ο προφητευόμενος κατέχει τη βιβλική θέση ενός νέου Προδρόμου («Ο νέος Πρόδρομος θα φανεί με σταυρό. Θα θεραπεύσει πολλούς και εσείς θα τον ξαναχλευάσετε. Δεχθείτε το Ευαγγέλιο λέγω», προφητεία από το Τραχώνι της Κύπρου). Ο Βατάτζης χρησιμεύει και ως προτύπωση του προφητευόμενου, γιʼ αυτό συχνά χρησιμοποιείται το όνομά του στη θέση του άγνωστου προφητευόμενου. Και ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός προτυπώνει τον προφητευόμενο στην πρόταση «…ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΓΙΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ…» (Προφητείες ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ, ενότητα 22), διότι ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός ΔΕΝ είναι «Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΓΙΟΣ… ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ». Είναι απλά ένας ακόμη άγιος, ανάμεσα στους τόσους Αγίους της Ορθοδοξίας.

«Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΓΙΟΣ… ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ» είναι ο προφητευόμενος, γιʼ αυτό και ονομάζεται ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.

Υ.Α.

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ


CopyAMP code

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…