• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 12 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

10 έτη ago
in ΑΠΟΨΕΙΣ, ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Επ’ ουδενί δεν πρέπει να υπογράψουμε καμία συμφωνία με τα Σκόπια, από τη στιγμή που πλησιάζει ο χρόνος είτε της διάλυσης είτε της αλβανοποίησής τους

Ήδη από την επομένη των εκλογών στα Σκόπια (11 Δεκεμβρίου 2016) είχα σημειώσει σ’ αυτήν την στήλη πως ο αλβανικός παράγοντας είναι καθοριστικός για την μετέπειτα εξέλιξη της πολιτικής κατάστασης στα Σκόπια, δεδομένου ότι θα δώσει την υποστήριξή του για σχηματισμό κυβέρνησης σ’ εκείνο το κόμμα που θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των Αλβανών, δηλαδή την βάση για την δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας (Φυσική Αλβανία, την αποκαλούν).

Αυτή η εξέλιξη είναι που με οδηγεί εδώ και πολλά χρόνια να υποστηρίζω πως με κανένα τρόπο δεν πρέπει να υπογράψουμε οποιαδήποτε συμφωνία με τα Σκόπια, από την στιγμή που πλησιάζει ο χρόνος είτε της διάλυσής τους, είτε της αλβανοποίησης του κράτους. Ταλανιζόμαστε ένα τέταρτο αιώνα μ’ αυτήν την υπόθεση, λίγο χρόνο ακόμη δεν μπορούμε να υπομείνουμε;

Το επί πλέον ενισχυτικό στοιχείο που καταδεικνύει πως οι Αλβανοί θα αποφασίσουν πώς θα κυβερνηθεί η χώρα, είναι η απροκάλυπτη επέμβαση και των Τιράνων. Έγραψα επίσης στο «Βαλκανικό Ημερολόγιο» της 19 Δεκεμβρίου 2016: «Απροκάλυπτη επέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις στα Σκόπια, από τον Αλβανό πρωθυπουργό, που κάλεσε στα Τίρανα για διαβουλεύσεις τους αρχηγούς των τεσσάρων αλβανικών κομμάτων των Σκοπίων, σε χωριστές συναντήσεις. Ο Έντι Ράμα θα αποφασίσει για τον σχηματισμό κυβέρνησης… σε άλλη χώρα».

Μόνο που δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, απλώς τώρα βρισκόμαστε εμπρός σε καθοριστικές εξελίξεις. Στις 6 Νοεμβρίου 2013, μετά από ωριαία συνάντηση του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα με τον οικοδεσπότη πρωθυπουργό των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, εκτός από τα θέματα της διακρατικής συνεργασίας, εστίασε τις δηλώσεις του στα αλβανικά θέματα και τις εθνοτικές σχέσεις.

Αναφερόμενος σε τελευταία επεισόδια μεταξύ των εθνοτήτων στα Σκόπια, που είχαν συμβεί τότε, ο Ράμα δήλωσε ότι η αλβανική κυβέρνηση παρακολουθεί με ανησυχία όλες αυτές τις εκδηλώσεις μισαλλοδοξίας και εθνοτικής βίας. Φυσικά, κατά τους Αλβανούς η μισαλλοδοξία και η εθνοτική βία, προέρχεται πάντα από την πλευρά των Σλάβων, ενώ οι Αλβανοί των Σκοπίων είναι φιλήσυχοι και νομοταγείς και υπομένουν αγόγγυστα τις σλαβικές αυθαιρεσίες (που όντως υπάρχουν). Ο Έντι Ράμα αναφέρθηκε στους Αλβανούς των Σκοπίων «οι οποίοι αποτελούν τα συστατικά της μέρη (σημ.: της χώρας των Σκοπίων) και συμμετέχουν σε όλο το φάσμα της κοινωνίας και της πολιτικής»

Μετά δύο χρόνια ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα συναντήθηκε στο Πόγραδετς με όλους τους ηγέτες των αλβανικών κομμάτων των Σκοπίων, για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.. Η συνάντηση συγκλήθηκε για να συζητηθεί η κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά τις μάχες στο Κουμάνοβο, και συμμετείχαν ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ο Ιλίρ Μέτα, ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Ντιμτρ Μπουσάτι, και από τους πολιτικούς των Σκοπίων παρίσταντο ο Αλί Αχμέτι, ο Μεντούχ Θάτσι, ο Zijadin Sela, ο Billal Kasami και ο Vesel Memedi. Όλα τα “καλά παιδιά” δηλαδή, που προετοιμάζουν το σχέδιο της τριπλής ένωσης των Αλβανών, λίαν συντόμως.

Κατά την πρόσφατη συνάντηση στα Τίρανα -όπου ο Ράμα είδε και τον καθένα χωριστά- πιθανολογώ πως συζήτησαν εκτός από την υποστήριξη του κόμματος της σημερινής αντιπολίτευσης του Ζόραν Ζάεφ, όπως είναι η επιθυμία των ΗΠΑ, και την συνένωση των αλβανικών σχημάτων που όπως είναι διασκορπισμένα (με τέσσερα κόμματα στην Βουλή) και αντιμαχόμενα -κυρίως λόγω προσωπικών κινήτρων- δεν έχουν ισχυρή φωνή στο σκοπιανό Κοινοβούλιο.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ, υποστηρίζεται από την ΕΕ και τις ΗΠΑ, και λόγω του ότι ο Γκρούεφσκι αφενός καθυστερεί την απόκτηση επίσημης ονομασίας λόγω της αδιαλλαξίας του να μη δέχεται σύνθετο όνομα, αφετέρου του αποδόθηκε φιλορωσική χροιά. Υποθέτω, πως και η πρόσφατη επίσκεψη στα Τίρανα του επικεφαλής της CIA, Τζον Μπρέναν -που δεν συνηθίζεται- δεν είναι άσχετη με την πίεση στα αλβανικά κόμματα των Σκοπίων να μη εναντιωθούν στις επιθυμίες της Ουάσιγκτον.

Το αν θα συμβεί είναι άγνωστο, επειδή ο Αλί Αχμέτι δεν έδειξε προθυμία στην πρόσκληση του Ράμα και καθυστέρησε να πάει στα Τίρανα. Άλλωστε, ως πρόεδρος του DUI, του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος, υποστηρίζει μέχρι τώρα τον κυβερνητικό συνασπισμό τον Γκρούεφσκι, αντί να σχηματίσει κυβέρνηση με τον Ζάεφ.

Μακεδών
voria.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Η Μεγάλη Αυτοχειρία των Ελλήνων Eφοπλιστών-Μηντιαρχών. Σύντομα δεν θα τους ανήκει Τίποτε και θα είναι ευτυχισμένοι
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η Μεγάλη Αυτοχειρία των Ελλήνων Eφοπλιστών-Μηντιαρχών. Σύντομα δεν θα τους ανήκει Τίποτε και θα είναι ευτυχισμένοι

by admin
5 ώρες ago
Παναγόπουλος Αλέξιος: Η Ωκεανία του Όργουελ είναι εδώ – Το Chat Control και η σταδιακή κατάλυση της δημοκρατίας
Slider

Παναγόπουλος Αλέξιος: Η Ωκεανία του Όργουελ είναι εδώ – Το Chat Control και η σταδιακή κατάλυση της δημοκρατίας

by admin
6 ώρες ago
Kέβιν «Ηρακλής» Σόρμπο : «Δεν με έδιωξαν από Χόλιγουντ – Έφυγα μόνος μου γιατί όλοι είναι διεστραμμένοι παιδόφιλοι»
Slider

Kέβιν «Ηρακλής» Σόρμπο : «Δεν με έδιωξαν από Χόλιγουντ – Έφυγα μόνος μου γιατί όλοι είναι διεστραμμένοι παιδόφιλοι»

by admin
6 ώρες ago
Μαρία Δεναξά: Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει!
Slider

Μαρία Δεναξά: Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει!

by admin
7 ώρες ago
Next Post
Πόσα φέρετρα μπορεί ακόμη να αντέξει ο Ερντογάν;

Πόσα φέρετρα μπορεί ακόμη να αντέξει ο Ερντογάν;

Φιλά το μωρό Ιησού στην βουβωνική χώρα του ο Πάπας!

Φιλά το μωρό Ιησού στην βουβωνική χώρα του ο Πάπας!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr