ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο πρωθυπουργός είναι ήδη έκπτωτος – Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να τον ανακαλέσει αυτή τη στιγμή στη χώρα – Αυτή η κυβέρνηση θα πρέπει απόψε κιόλας να ανατραπεί

ΑΠΟΨΕΙΣ. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ. ΠΟΛΙΤΙΚΗ. - 18 Δεκ 2015 - 6:41
Loading...

Μετά και από τη σημερινή εξέλιξη, κανείς πλέον δε δικαιούται να σιωπά. Η κυβέρνηση επί της ουσίας έχει ήδη καταρρεύσει… Ο πρωθυπουργός αντικειμενικά θεωρείται έκπτωτος… Τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να αναλάβουν στο ακέραιο τις ευθύνες που τους αναλογούν…

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η άρον – άρον απόσυρση του φιάσκου του «παράλληλου προγράμματος» μετ΄από απαίτηση των δανειστών, αποδεικνύει ότι η χώρα και τυπικά δεν κυβερνάται. Το κυβερνητικό τσίρκο ταπεινώνεται απροκάλυπτα, και την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός – επί της ουσίας έκπτωτος – βρίσκεται σε μίνι συνάντηση κορυφής για να συζητήσει ΤΙ και ΜΕ ΠΟΙΟΝ???

Το ανησυχητικό είναι ότι την ίδια στιγμή στο παρασκήνιο της συνόδου, συναντιέται με τον Νταβούτογλου δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι: «Έχουμε μια πολύ γεμάτη ατζέντα για συζήτηση, όσον αφορά τις διμερείς μας σχέσεις, τον ευρύτερο διάλογό μας στη βάση του διεθνούς δικαίου. Μια ατζέντα που είναι ακόμα πιο σημαντική δεδομένης της αυξανόμενης αστάθειας στην περιοχή μας».

Ποια ατζέντα μπορεί να έχει πραγματικά αυτός ο πρωθυπουργός που είναι εν αγνοία του Ελληνικού λαού, και με δεδομένα, όχι μονάχα το εθνικό φιάσκο κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Τουρκία, αλλά με δεδομένη επίσης την πράξη μειοδοσίας σύμφωνα με την οποία – και στη βάση συγκεκριμένων απαιτήσεων ξένων κέντρων – δε διστάζει να προχωρήσει στην…
εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας με το πρόσχημα της ευρωαστευνόμευσης από τον καρκίνο της λαθρομετανάστευσης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά και από αυτή την εξέλιξη, έχει την υποχρέωση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συγκαλέσει έκτακτα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ανακαλώντας ουσιαστικά στη χώρα τον έκπτωτο πρωθυπουργό, και να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στο λαό και στη χώρα.

Θεωρούμε ότι στη βάση της διαπιστωμένης ανεπάρκειας, και της εθελοδουλίας του πολιτικού συστήματος, οι πολίτες έχουν υποχρέωση να αναλάβουν πρωτοβουλία καθοριστική για την τύχη και το μέλλον της χώρας.

Κάθε λεπτό παραμονής αυτής της κυβέρνησης στην εξουσία, με δεδομένη και την παντελή απώλεια και του τελευταίου ίχνους του όποιου κύρους μπορεί να διέθετε, ισοδυναμεί με διαδρομή σε βέβαιη εθνική τραγωδία.

Η διαδικασία ανατροπής αυτής της κυβέρνησης πρέπει να ξεκινήσει τώρα… σήμερα… την αποψινή νύχτα.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κοιμάται ήσυχος μπροστά σε τέτοιες τραγικές εξελίξεις.

«ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ»

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter