ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο ρωσικός διαστημικός οργανισμός σκοπεύει να αποτεφρώσει το χώρο με την ισχυρή δέσμη λέιζερ.

ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΚΛΟΙΟΣ. - 11 Ιούν 2018 - 10:02
Loading...

Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos έχει αποκαλύψει το σχέδιό της να καταρρίψει τα συντρίμμια από μια τροχιά χαμηλή γεμάτη σκουπίδια, με ένα «κανόνι» λέιζερ τριών μέτρων. Αν οι δοκιμές είναι επιτυχείς, η μέθοδος θα εξασφαλίσει ασφαλέστερη διερεύνηση του χώρου.

Η τεχνολογία αυτή αναπτύσσεται από επιστήμονες στα συστήματα ακριβείας Research and Production Corporation, η οποία αποτελεί υποδιαίρεση της Roscosmos.

Στην έκθεσή της προς τη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών, η εταιρεία ζήτησε να υποστηρίξει την έρευνα και την ανάπτυξή της, καθώς και πειραματικές εργασίες για τη δημιουργία ενός λέιζερ στερεάς κατάστασης, που θα μπορεί να καταρρίπτει τα σκουπίδια του χώρου,και την εξάτμισή τους με δέσμη.

Το ισχυρό «κανόνι λέιζερ» θα βασίζεται σε ένα οπτικό τηλεσκόπιο μήκους τριών μέτρων, η κατασκευή του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη. Το τηλεσκόπιο, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να παρακολουθεί χώρο για δορυφόρους και πιθανώς επικίνδυνο χώρο, θα μετατραπεί σε ένα εξίσου γιγαντιαίο λέιζερ.

Ένας τύπος γεννήτριας στερεάς βάσης θα παρέχει ισχύ στο λέιζερ, λέει η έκθεση, που είδε η RIA Novosti. Ο καταστροφέας διαστημικών απορριμμάτων θα χρησιμοποιήσει τη διαδικασία που λέγεται «αφαίρεση με λέιζερ» για να αφαιρέσει τα συντρίμμια από διαστημόπλοια ή οποιοδήποτε άλλο σκουπίδια, όπως το χαμένο γάντι του κοσμοναύτη που κυματίζει σε τροχιά χαμηλής γης, η οποία κυμαίνεται από 160 έως 2.000 χιλιόμετρα (100-1.240 μίλια) πάνω από την επιφάνεια της Γης.

Η NASA εκτιμά ότι υπάρχουν περισσότερα από 500.000 κομμάτια χώρου σκουπίδια «μεγέθους μαρμάρου ή μεγαλύτερου», τα οποία μπορούν να εντοπιστούν καθώς ταξιδεύουν σε ταχύτητες μέχρι και 17.500 μίλια ανά ώρα γύρω από τη Γη. Προειδοποιεί ότι ακόμη και «ένα σχετικά μικρό κομμάτι τροχιακών συντριμμιών» μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα διαστημόπλοια και τους δορυφόρους. Από περίπου 500.000 κομμάτια διαστημικών συντριμμιών, οι 20.000 είναι «μεγαλύτεροι από ένα σόφτμπολ».

https://www.rt.com/news/429291-laser-clear-space-junk/

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter