ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο ΣΥΝΙΩΝ : ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΙΣΤΟΡΙΑ. Ο ΣΥΝΙΩΝ. - 27 Οκτ 2018 - 9:44
Loading...

Ένα βήμα πίσω και χάνεται η Ελλάς.

Σε λίγο ,θα γιορτάσουμε το τελευταίο μεγάλο έπος της ιστορίας μας. Στην χωρα μας δόθηκε την 28ην Οκτωβρίου 1940 τελεσίγραφο-διορία τριών ωρών δια ν’ αποφασίσει πόλεμο ή ειρήνη.Η απάντηση ακόμα και αν δινόταν προθεσμία τριών ημερών ή τριών εβδομάδων ή και τριών ετών θα ήταν η ίδια, ΟΧΙ .

Οι Έλληνες εδίδαξαν δια μέσου των αιώνων την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ .

Όταν όλος ο κόσμος είχε χάσει κάθε ελπίδα για την ελευθερία ,ο λαός μας ετόλμησε πάλι , ανταποκρινόμενος στο ιστορικό του καθήκον ,να ορθωσει το ανάστημα , στους αήττητους σφετεριστές της ελευθερίας των Ευρωπαϊκών λαών.

Πέραν των γνωστών διθύραμβων της ημέρας ,καλό είναι να εμβαθύνουμε σε ιστορίες και ιστορικά γεγονότα του έπους της Πίνδου για να εμπνευστούμε απο το ηρωικό φρόνημα των Ελλήνων του ’40 και να διαπιστώσουμε την σημερινή κατάπτωση μας.

Στις 9/3/1941 , ανήμερα της Κυριακής της Ορθοδοξίας ο παράφρων Μουσολίνι ανακοινώνει με στόμφο την μεγάλη εαρινή του επίθεση , με τον ίδιο τρόπο , που επιχείρησε τον τορπιλισμό της Έλλης τον Δεκαπενταύγουστο , ανήμερα της εορτής της Παναγίας.

Οπως κάθε άφρων , στην έπαρση της ανοησίας του ,δεν γνωρίζει αλλά θα το μάθει με οδυνηρό τρόπο , ότι είναι σκληρό να προσβάλλεις τα ΘΕΙΑ και ΙΕΡΑ των Ελλήνων .
Ειναι καταστροφικό να παίζεις με την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ τους .

Κυριακή της Ορθοδοξίας του 1941 ,επιμελούμενος προσωπικά ο ίδιος , ξεκινά την πομπώδη επίθεση του .
Συγκεντρώνει 25 Μεραρχίες, με 140.000 χιλιάδες στρατιώτες ,σε ένα απλό χωματοβούνι με υψομετρικό 731 , στους πρόποδες του όρους Τρεμπεσίνα. Απέναντι βρίσκεται το ηρωικό ΙΙ/5 Τάγμα του Βολιώτη Διοικητή Δημήτριου Κασλά, το οποίο αριθμούσε μόνο περί τους 3.000 άνδρες απο τα Τρίκαλα.
Τα νούμερα του βγαίνουν!
Είναι σίγουρος , πως θα παρελάσει έφιππος στην πρωτεύουσα της Ελλάδος, στην Αθήνα, καβάλα σε ένα άσπρο άλογο.

Δυστυχώς για εκείνον , η βέβαια νίκη μετατράπηκε σε νέο Μαραθώνα της ελληνικής ψυχής . Η επακολουθήσασα μάχη του Λόφου 731 μετέβαλε και πάλι μια άνιση μάχη , σε περίτρανη νίκη της ελληνικής ψυχής εναντίον του πυρός και σιδήρου.
Ο ταξίαρχος Δημήτριος Κασλάς και οι 3.000 χιλιάδες Τρικαλινοί στρατιώτες ,ως νέοι Σπαρτιάτες ,Αθηναίοι και Μεσολογγίτες , ορκίζονται :
ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΝΕΤΑΙ.

Η Ελληνες ξεκινούν στο χωματοβούνι των 731 μέτρων ύψους ,πρόχειρες αμυντικές οχυρώσεις: συρματοπλέγματα, λαγούμια και ορύγματα μάχης κατά κύριο λόγο. Πολλές φορές, λόγω έλλειψης σκαπανικών, σκάβανε ολόκληρα ορύγματα με τα χέρια, ακόμα και με κουτάλια.
Ο Μουσολίνι δίνει το σύνθημα 9 Μαρτίου 1941, Κυριακή της Ορθοδοξίας, Μνήμη των Αγίων Σαράντα, ώρα 06:00 το πρωί.

Έπεσαν σύνολο 100.000 βλήματα μέσα σε δύο ώρες Σε μισή ώρα δεν είχε μείνει δέντρο όρθιο στην κορυφή, το ύψος του λόφου μειώθηκε κατά 5 μέτρα σε μιάμιση ώρα . Μέχρι και οι πέτρες γίνανε πολτός .Ο Μουσολίνι που έβλεπε με τα κυάλια του από απέναντι , παντού να αιωρείται σκόνη και καπνός είναι ενθουσιασμένος. Δίνει το πράσινο φως για την επίθεση των πεζοπόρων τμημάτων.

Το Ελληνικό Πυροβολικό προσπάθησε από την πλευρά του , με πυρά ανάσχεσης να σταματήσει την προέλαση των τμημάτων αυτών και προξένησε σημαντικές απώλειες. Όμως αυτά δεν αρκούσαν για να περιορίσουν την επίθεση των Ιταλών και αυτοί φτάνουν σε απόσταση 50 μέτρων απο την κορυφή .Ολοι είναι βέβαιοι ότι δεν επέζησε κανείς Έλληνας από το σφοδρό βομβαρδισμό του υψώματος και περιχαρείς ανακοινώνουν μέσω ασυρμάτου την πρώτη τους νίκη, την κατάληψη του υψώματος 731. Ο Μουσολίνι δέχεται τα συγχαρητήρια των επιτελών του. Εκεί που πανηγυρίζει για την μεγαλειώδη του νίκη ,αλλόκοτες θεϊκές οντότητες μαυρισμένες γεμάτες χώμα , εγείρονται απο την γη και φωνάζοντας ΑΕΡΑ εξολοθρεύουν τους στρατιώτες του.

Εξαπατημένος αρχίζει να αναρωτιέται μήπως δεν τα έβαλε με ανθρώπους αλλά με ημίθεους .

Σκυλιασμένος διατάσσει νέο συνεχή βομβαρδισμό. Ο καταιγισμός πυρών βομβών και ολμών είναι ανηλεής .Πάλι όμως αυτές οι σκιές σηκώνονται από το χώμα αλώβητες και απορφανίζουν τον στρατό του.
Οι διαταγές είναι πάντα οι ίδιες επίθεση και παντοιοτρόπως εξαφανίστε τους .Διακυβεύεται το κύρος μιας αήττητης αυτοκρατορίας . Τώρα έχει ομίχλη ,επιτεθείτε δεν θα σας δούνε .

Βέβαιοι για την νίκη τους οι Μελανοχιτώνες εφορμούν αλλά και πάλι έχουν απεναντί τους όχι ανθρώπους αλλά φαντάσματα που ξεπροβάλλουν μέσα στην ομίχλη και τους κατατροπώνουν με το σύνθημά τους , ΑΕΡΑ ,να αντηχεί στο ομιχλώδες τοπίο.

Ο Θάνατος έχει κατακλύσει τον λόφο , η οσμή του θανάτου έχει κυριεύσει το στρατόπεδο των Ιταλών Αθανάτων του Μουσολίνι.

Είναι 14 Μαρτίου 1941 μέσα σε έξι μέρες έχουν χάσει 12.000 χιλιάδες στρατιώτες και δεν έχουν καταφέρει τίποτα.

Προμηνύεται αποφασιστική μάχη. Το πυροβολικό σταματά και ένας μηχανικός κρότος ακούγεται ,άρματα . Ο Μουσολίνι ρίχνει στην μάχη το τελευταίο του κεραυνό. Τα ερπυστριοφόρα, αφού πέρασαν από τη χαράδρα πάνω από τα 12.000 πτώματα, κονιορτοποιώντας ότι υπήρχε μπροστά τους, άρχισαν να ανεβαίνουν ανενόχλητα το ύψωμα, μιας και από Ελληνικής πλευράς απουσίαζαν τα αντιαρματικά όπλα. Τα άρματα , συνόδευαν 200 επίλεκτοι άντρες «Αρντίτι»,που το όνομα τους σημαίνει «Παθιασμένοι πολεμιστές».

Ο Λοχαγός Κουτρίδης έρχεται μαζί με τον Έφεδρο Ανθυπολοχαγό Ρούντο στήνουν ένα βαρύ πολυβόλο με διατρητικές σφαίρες και βάλλουν εναντίον των αρμάτων. Οι Έλληνες τραυματίες και ακρωτηριασμένοι ακόμα, σέρνονται στο έδαφος για να αποτελειώσουν αντίπαλους τραυματίες, τότε τα εχθρικά άρματα αποχωρούν και καταστρέφονται από το Ελληνικό Πυροβολικό ,άλλα γλιστρώντας και άλλα κατρακυλώντας στις πλαγιές του 731.

22 Μαρτίου 1941. Όλα μοιάζουν να τελειώνουν. Ο Μουσολίνι αποχωρεί ντροπιασμένος και αηδιασμένος, ενώ Ιταλοί κήρυκες παρουσιάζονται μπροστά από τις Ελληνικές γραμμές ζητώντας ανακωχή, για να μαζέψουν τα πτώματα τα οποία ανήλθαν στον εξωφρενικό αριθμό των 14.000.

26 Μαρτίου 1941: Η σωτήρια ημέρα ήρθε. Οι Ιταλοί μετά από την επάνοδο της Γιουγκοσλαβίας στο συμμαχικό στρατόπεδο μένουν εκτεθειμένοι και αποσύρονται .
Μια τιτάνια εθνική μάχη που άρχισε Κυριακή της Ορθοδοξίας στεφάνωσε τα όπλα της πατρίδας μας με νίκη ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου .

Στο λόφο 731 ,που χαμήλωσε υψομετρικά απο τους βομβαρδισμούς κατά 5 πόντους και έγινε λόφος 726 , ψήλωσε και γιγαντώθηκε ο Έλληνας .

Σε αυτή την Τιτανομαχία ο Έλληνας το ταν ή επι τας το
επανέφερε ως ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ .

Στην Ελλάδα του 2018 , που πήξαμε στις κόκκινες γραμμές , οι οποίες αλλώνονται χωρίς καμμιά αντίσταση και η υποταγή παρουσιάζεται ως μέγα επίτευγμα , μήπως η καλύτερη πρόταση στην αντιμετώπιση της παρακμής , που μας περιβάλλει , είναι ο όρκος των ΕΛΛΗΝΩΝ πολεμιστών ,του έπους στο λόφο 731 :

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ

Ο ΣΥΝΙΩΝ

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Συνέλληνας έχει ανάγκη τη βοήθειά μας μέρες που έρχονται !
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter