ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο ΣΥΝΙΩΝ : ΚΑΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ Η ΛΑΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. Ο ΣΥΝΙΩΝ. - 15 Σεπ 2018 - 19:32
Loading...

Μία από τους πρώτους βρικόλακες, ήταν η Λάμια. Πριν μεταμορφωθεί σε αιμοδιψές τέρας, ήταν η πανέμορφη βασίλισσα της Λιβύης και σύζυγος του Βήλου. Η ομορφιά της δεν πέρασε απαρατήρητη από το θεό Δία κι έτσι έγινε μια από τις πολλές γυναίκες, που ερωτεύτηκε ο βασιλιάς του Ολύμπου.

Από την ένωσή τους γεννήθηκαν πολλά παιδιά, τα οποία σκότωσε η μνησίκακη και ζηλόφθονη θεά Ήρα. Η αβάσταχτη θλίψη και στεναχώρια της για το χαμό των παιδιών της, την έκαναν να κλέβει μωρά και να πίνει το αίμα τους.

Στη συνέχεια η Ήρα την καταράστηκε να μην κοιμάται ποτέ και να γίνει πραγματικό τέρας με φολιδωτή ουρά. Τη λυπήθηκε, όμως, ο Δίας και της έδωσε την ικανότητα να βάζει και να βγάζει τα μάτια της, για να μπορεί να ξεκουράζεται. Κατά τον Αριστοφάνη τ’ όνομά της προέρχεται από τη λέξη λαιμός και αναφέρεται στον τρόπο, με τον οποίο σκότωνε. Επίσης, θεωρούσε ότι ήταν ερμαφρόδιτο πλάσμα.

Η Λάμια έχει επιζήσει και στη σύγχρονη, ελληνική παράδοση μέσα από διάφορες παροιμίες, όπως «τρώει σα Λάμια», «της Λάμιας τα σαρώματα», που τονίζει τη λαιμαργία και την τσαπατσουλιά κάποιου και «το παιδί το ‘πνιξε η Λάμια», που εξηγεί τον πρόωρο θάνατο των μικρών παιδιών. Μέχρι σήμερα οι θηλυκοί βρικόλακες αποκαλούνται λάμιες.

Μεταγενέστεροι μύθοι κάνουν λόγο για πολλές λάμιες και όχι για μία. Δεν είναι όμορφες σαν την πρώτη Λάμια, αλλά μπορούν να μεταμορφωθούν σε ωραίες γυναίκες κι έτσι να παρασύρουν τα θύματά τους. Τα χαρακτηριστικά τους είναι η ακόρεστη όρεξη για αίμα και σεξ (γι’ αυτό και αποκαλούσαν λάμιες τις εταίρες), η λαιμαργία, η βρωμιά και η ανοησία τους.

Οι παραπάνω μύθοι φαίνεται ότι επαληθεύονται στην Ελλάδα μας στο πρόσωπο της κακής πολιτικής και των κακών πολιτικών της χώρας μας.
Αυτοί είναι η Λάμια ,πού μεταμορφώνεται σε ελκυστική γυναίκα ,που θυματοποιεί τους πολίτες πίνοντας το αίμα τους από τον λαιμό. Όσο και να εξωραίζουν ή να ρητορεύουν πάνω στις καλές τους διαθέσεις και προθέσεις ,πάντα από την στερημενη του φωτός φύση τους θα μένει ως κατάλοιπο,η ακόρεστη επιθυμία για εξουσία ,η λαιμαργία στο δημόσιο χρήμα ,η ανοησία τους και η βρωμιά.

Την αγαπημένη Ελλάδα μας δεν ταιριάζει να την σαρώσει και να την πνίξει η Λάμια της κακής πολιτικής ,γιαυτό ο μύθος έχει και ένα τέλος προειδοποιητικό.Την Λάμια την πλανεύτρα των ανδρών , που σαγήνευσε το νεαρό Μένιππο, στο δρόμο για την Κόρινθο, με σκοπό να τον σκοτώσει στο γάμο τους ,ο φιλόσοφος Απολλώνιος ο Τυανέας, κατάλαβε την πραγματική της φύση και την ανάγκασε να το παραδεχτεί και να εξαφανιστεί ουρλιάζοντας.

Έτσι και σήμερα ο Έλληνας στηριζόμενος όχι στον λόγο της ανάγκης ,της υποταγής και εκδούλευσης που αντιπροσωπεύει η κακή πολιτική Λάμια αλλά στον φωτοβόλο λόγο της ιστορίας του πολιτισμού της παράδοσης και της παιδείας του θα γίνει ο φιλόσοφος Απολλώνιος ο Τυανέας, που θα σκοτώσει την κακή Λάμια , που πίνει το αίμα του λαού.

Ο ΣΥΝΙΩΝ

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter