ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο ΣΥΝΙΩΝ : ΟΙ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. Ο ΣΥΝΙΩΝ. - 16 Ιαν 2021 - 11:57

Η μεγαλύτερη των συνεπειών της αποκοπής μας από την αρχαιοελληνική γραμματεία μας είναι ότι ξαναβρίσκουμε εμπρός μας , προβλήματα επιλυμένα, ως άλυτα.

Εμείς οι γνήσιοι ανιχνευτές της ΣΟΦΙΑΣ της ΑΛΗΘΕΙΑΣ και του ΘΕΟΥ αντί να αποφεύγουμε τις παγίδες και την κινούμενη άμμο , που περιμένει να μας ρουφήξει , οι ανόητοι μέσα σε μια αδικαιολόγητη κρίση άγνοιας ,επιταχύνουμε τα βήματα μας προς την τάφρο του ολέθρου μας.

Έχουμε καταντήσει ξεβράσματα , ναυαγοί της θάλασσας , όπου δύο μικρά κυματάκια φτάνουν για να πνιγούμε . Εμείς οι μεγαλύτεροι καπετάνιοι.

Στην διδαχή του πολιτισμού μας , οι ευρωπαίοι και άλλοι μαθητές μας φρόντισαν , μετά την παλιγγενεσία μας να μας αποκόψουν όχι από την ΓΝΩΣΗ αλλά από την ΕΠΙΓΝΩΣΗ του πολιτισμού μας.

Η ΕΠΙΓΝΩΣΗ είναι αυτή ,που οδηγεί ,στην ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ , στο Μεγαλείο και στην Θυσία.

Όλα αυτά αποτελούν τον ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΛΟΓΟ και την ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, που βίωναν και οι προπάπποι μας το 1821.

Αυτή η ΘΕΩΡΙΑ (όραμα ) της ένδοξης καταγωγής , τους οδήγησε στο ξεσηκωμό, για να λευτερώσουν ή να πεθάνουν , για τις οικογένειές τους , το βιός τους , την κοινοτική Δημοκρατία τους , την Αρχαία Γλώσσα , την Σοφία και τα Μάρμαρά τους, και τέλος την Ορθόδοξη Θεολογία και Λατρεία του Τριαδικού Θεού τους ,αποκαθιστώντας το αρχαίο κάλος του Γένους.

Αλήθεια πόσο μεγαλειώδης θα ήταν η σύγκλιση της ΕΛΛΑΔΟΣ σε αυτή την ΘΕΩΡΙΑ ,αν είχαν ασκήσει την ελληνική διοίκηση , οι του Γένους ,απλοί απόστολοι πολεμιστές και πυρπολητές;

Στο αντιστύλι της ιστορίας όμως τα δάνεια του Μπένθαμ, είχαν άλλους σχεδιασμούς. Ήθελαν μεσεγγυούχους ΚΩΛΕΤΤΗΔΕΣ και ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΥΣ, για να ελέγχουν τον γεωπολιτικό χώρο της Ανατολικής Μεσογείου. Πρακτική ,που έγινε διαχρονικά κανόνας .

Πανόμοιο έργο , που παίζεται από διαφορετικούς πολιτικούς κάθε φορά ,με τους ίδιους ρόλους και τα ίδια λόγια. Το κλείσιμο της αυλαίας έχει πάντα το ίδιο και απαράλλακτο τέλος ,μικρά πτωχευμένη αλλά έντιμος Ελλάς.

Σε αυτό το συμβάν δεν είμαστε και εμείς άμοιροι ευθυνών .Εμείς ευθυνόμαστε , που αφήνουμε τέτοιους τύπους να διχάζουν, να παραπλανούν και να εξαπατούν μέχρι σήμερα.

Παρακάτω παρατίθεται η γνωστή φράση του Μαυροκορδάτου για το πώς αυτός το σινάφι του και η σπείρα του θα μεταχειριζότανε τους πατριώτες αγωνιστές ,που θα επιθυμούσανε μια μεγαλειώδη παλινόρθωση του αυτοκρατορικού Ελληνισμού ,όπως το περιγράφει ο Ρήγας Φεραίος .

Συμβούλευε λοιπόν τους μαθητές του, ο Μακιαβέλι και μεσεγγυούχος των Άγγλων Μαυροκορδάτος ,για το πώς θα κυριαρχείς στον αγνό και άδολο συμπατριώτη εχθρό σου, όπως οι στρατιωτικοί αγωνιστές του ’21.

«τον εχθρόν σου κοίταξε πάντοτε να τον έχης μισούμενον από τον λαόν και περιφρονούμενον και τότε δεν τον φοβείσαι».

Αυτή η πρακτική ακολουθήθηκε και για τον Ιωάννη Καποδίστρια .

Πλήν όμως ο μεγάλος Έλληνας διαβλέποντας την εξέλιξη των παραγμάτων, λίγο προ της δολοφονίας του , ο εμφορηματίας της παλινόρθωσης του μεγάλου Ελληνικού Πολιτισμού ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, στέλνει επιστολή παραπόνων στο Αγγλο πρωθυπουργό για την διαβρωτική στάση προς την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ των παρακάτω εικονιζομένων

(Α. ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΣ-Ι. ΚΩΛΕΤΤΗΣ- Λ. ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ) πολιτικών μεσεγγυούχων . Χαρακτηρίζοντάς τους μάλιστα , ως πολιτικά φαντάσματα , που δεν έχουν ούτε την στοιχειώδη ικανότητα να συστήσουν φάντασμα κυβερνήσεως.

Τέτοια φαντάσματα κατά κόρον μέχρι σήμερα μας κυβερνούν.

Αυτά τα φαντάσματα είναι που:

· Mας αποδομούν συστηματικά και δηλητηριάζουν σκόπιμα το Μεγαλείο της Ιστορίας μας ,με πουριτανικές , ψευτοεσευβιστικές και υλιστικές θεάσεις.

· Που σαν Χαλαστές κατεδαφίζουν στοχευμένα και ανάλγητα, τον μόχθο του άγνωστου επιστήμονα , δασκάλου ,επιχειρηματία, εργάτη, υπαλλήλου και του άγνωστου αγρότη.

· Ως Ψευτοδικαιωματιστές , με άλλοθι την Δημοκρατία, οδηγούν σε ύπουλη και υπόγεια υποδούλωση της χώρας μας και μετατροπή της Δημοκρατίας σε μία κακή παγκοσμιοποιημένη Ολιγαρχία.

· Ως Ψευτοέλληνες ,σπιλώνουν τον πατριωτισμό και την αγάπη για την πατρίδα , με υποκριτικές κορώνες περί φασισμού και μεσαιωνισμού.

· Ως καταληψίες της εξουσίας , αδυνατούν να εκφραστούν στην Ελληνική και αγνοούν παντελώς την Ελληνική Γραμματεία Αρχαία ,Βυζαντινή και Νέα. Δικαίως άλλωστε , αφού η Ελληνικότητα δεν τους λέγει τίποτα. Είναι παγκόσμιοι πολίτες , που έτυχε να γεννηθούν στην Ελλάδα. Καμιά ρίζα , κανένα έκκεντρο, νομάδες απάτριδες , που περιφέρουν άσκοπα την ανεστιότητά τους.

· Ως πολιτικοί ,μεσεγγυούχοι των ξένων , βυθίζουν τεχνηέντως την Χώρα στην Αποτυχία , για να μας επιβάλουν αργότερα την αναγκαιότητα των οικονομικών και πολιτικών καθυποτάξεων μας ,μέσα από την πολιτική και δημοσιογραφική χειραγώγηση. (τρίπτυχο παγκοσμιοποιημένης μεθόδευσης :ΒΥΘΙΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ-ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ).

Τέτοια φαντάσματα θέλουν να εορτάσουν με σημαία χωρίς σταυρό , με λόγο χωρίς Ελληνικά και με παγκοσμιοποιημένες προοπτικές ,ως νέο όραμα του Ελληνισμού.

Στο αντιστύλι αυτού του λοιμικού εορτασμού, εμείς οι απόγονοι του ιστορικού κοσμοπολιτισμού της Δημοκρατίας ,εορτάζουμε τα 200 χρόνια της Παλιγγενεσίας , όπως μας λέγει ο Οδυσσέας Ελύτης, στο Πρόσω ήρεμα,

Με ένα μελτέμι γερό , γεννημένο στην Τήνο, που να ‘ ρθεί με την ευχή της Παναγίας και να καθαρίσει τον τόπο από όλων των λογιώ της Τουρκιάς και της γηραιάς Ευρώπης τ΄ απομεινάρια.

Ο ΣΥΝΙΩΝ

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr