ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο ΣΥΝΙΩΝ : ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. Ο ΣΥΝΙΩΝ. - 3 Αυγ 2018 - 21:54
Loading...

Η χαμένη γενιά της μεταπολίτευσης είτε έξ αγνοίας είτε εκ καθαρής εκμεταλλεύσεως της δημοκρατικής ευαισθησίας του λαού μας, προχώρησε στην δημιουργία ενός ασύδοτου και απάνθρωπου συστήματος.

Έχοντας βρει την δυναμική των εύκολων πολιτικών συνθημάτων πήγαινε καβάλα στο κύμα ,ταυτίζοντας την πολιτική τους παρουσία όχι με την αξιοσύνη αλλά με τα συνθήματα με τις απεργίες ,τις κραυγές και την ανάδειξη του τίποτα σε καθοριστικό παράγοντα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής .

Υπάρχει άραγε κάτι , που να διαφοροποιεί το μειράκιον, που σήμερα ασκεί τα καθήκοντα του

πρωθυπουργού και τον πληθωρικό ΥΠΕΘΑ της σημερινής κυβέρνησης απο όλα τα παραπάνω ; Ασφαλώς και όχι.

Στα ίδια πολιτικά θρανία της γενιάς της μεταπολίτευσης έκατσαν και αυτοί .
Δεύτερη γενιά των πολιτικών της μεταπολίτευσης είναι.

Η απόσταση από την διαμαρτυρία ,την προάσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων , μέχρι την δημιουργία ενός κυρίαρχου ισχυρού και κοινωνικά δικαίου κράτους είναι μεγάλη. Ο δρόμος εκτός των θεωρητικών κατασκευών ,περνά αναγκαστικά μέσα απο την καταλληλότητα και την αξιοσύνη του πολιτικού.
Όλα αυτά τα χρόνια η Ελλάδα μας ατύχησε σε αυτή την συγκυρία . Η ιδεολογική συγκρότηση και η πολιτική αξιοσύνη ήταν μόνιμα σε διαζύγιο.
Επειδή δεν είχαμε αυτή την ευτυχή συγκυρία για τον τόπο καταλήγαμε σχεδόν πάντα σε καθεστώτα λαϊκισμού και σε δημαγωγούς ηγέτες .

Σήμερα όμως τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα γιατί ενώ κάποτε η πρώτη γενιά των πολιτικών της μεταπολίτευσης κοίταζε να δικαιολογήσει η να εξωραΐςει τις πολιτικές της πράξεις .
Η σημερινή δεύτερη γενιά πολιτικών και δη του Σύριζα χρησιμοποιεί ως μόνιμη σανίδα σωτηρίας ,όταν τα πράγματα φτάνουν στο απροχώρητο , το ηθικό άλλοθι της αμέμπτου αριστερής θεϊκής καταγωγής.
Αφήνει κατά μέρος το σύνθημα της παλαιάς πολιτικής συνενοχής ( μαζί τα φάγαμε ) και φέρνει στο πολιτικό προσκήνιο τον ρόλο της αριστερής καθηγητικής αυθεντίας , που θα μας απαλλάξει απο τις κακιές συνήθειές μας ( αυθαίρετα ,εξυπηρετήσεις ,διορισμούς και φορολογικές ασυνειδησίες )και θα μας διδάξει, πως να βλέπουμε τον κόσμο του αύριο μέσα απο τις δικές τους πράξεις και την ιδεολογική καθοδήγηση απο το κατεξοχήν όργανο του κόμματος,την Αυγή.

Αν μέσα απο την κυβερνητική τους διαχείρηση ήθελαν να οικοδομήσουν μια άλλη Ελλάδα, τότε θα δικαιολογούσαμε τα λάθη τους και το νεαρόν της ηλικίας του πρωθυπουργικού μειρακίου.
Τι γίνεται όμως όταν το μικροσυμφέρον της Σειρήνας Εξουσίας οδηγεί την πολιτική ελίτ του τόπου στα ίδια λάθη με τους προηγούμενους .
Η παγκόσμια Ιστορία θα γράψει, Ελλάδα η μόνη ιστορική δημοκρατία στον κόσμο ,που ,ενώ δίδαξε τι σημαίνει δημοκρατία και αγώνες κατά της τυραννίας ,είναι πάλι η μόνη χώρα στον κόσμο ,που αυτουποδουλώθηκε στην παγκόσμια οικονομική τυραννία.

Τελευταίο κομμάτι αυτής της ιστορίας ,η ταφόπλακα δηλαδή της χώρας αποτελεί και το εν εξουσία ευρισκόμενον αυτή την στιγμή πρωθυπουργικόν μειράκιον.
Επειδή αυτοί οι πολιτικοί ( μειράκια και πληθωρικοί ) αποτελούν τους στρατηγικούς εφαρμοστές των υψηλών παγκόσμιων πολιτικών σχεδιασμών, ας γνωρίζουν καλά ότι δεν πρόκειται ποτέ να αποτρελαθούμε και ούτε να φορέσουμε περιλαίμιο δούλου , κουρασμένοι απο τις δαιμονικές τακτικές τους.
Έχουμε αναλλοίωτες και αιώνιες προτεραιότητες .
Όσοι απο εμάς στηριζόμαστε στη Ιστορία ,τον Ελληνικό Πολιτισμό ,την Φιλοσοφία και την Ορθοδοξία ,ως φίλοκαλία ,ασκητική και λατρευτικό βίωμα ,θα είμαστε πάντα μπροστά τους . Θα επαναφέρουμε τις σωστές προτεραιότητες . Θα αποκαλύπτουμε μύχιους σχεδιασμούς . Θα ζητάμε τον λόγο και όπου υπάρχουν κρυμμένες άνομες και ανθελληνικές επιδιώξεις θα είναι βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης του ΓΕΝΟΥΣ .
Καμμία παραγραφή και καμμία επιλεκτικότητα δεν θα υπάρξει.
Επι μία δεκαετία ο ιστορικός και η δικαιοσύνη καταγράφει καίρια
προδοτικά ερωτήματα.

ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΧΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ ;

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΟ;

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΕΓΙΝΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΙΚΡΟΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ;

ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ 314 ΔΙΣΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΘΗΚΕΥΤΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ,ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΚΑΙ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΑΞΙΑΣ 7 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ;

ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΔΙΣΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΜΕ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ, ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΛΙΓΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ,ΟΙ ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ,ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΕ ΞΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ;

ΠΑΡΑ ΤΑ STRESS TEST ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΠΟ ΞΕΝΟΥΣ ΘΕΣΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΕΓΞΕΙ ,ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ , ΤΟΥΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ,ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ;

ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΗΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΥΜΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ;

ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΣΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΟΧΙ ,ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΨΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ , ΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΔΙΣΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ , ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;

ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΣΚΛΗΡΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ;

ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΡΗΤΡΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ ΜΕΡΩΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ,ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ,ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ.;

Προς στιγμήν το ελληνικό γένος έχει αυτά τα θέματα ως ερωτήματα , σε λίγο , που η καταστροφή θα είναι ολοκληρωτική και δεν θα μπορεί να κρυφτεί ή να εξωραϊστεί με ιδεολογήματα ,
τότε όλα αυτά ,θα μετατραπούν σε επώνυμα κατηγορητήρια .

ΥΓ
Πληροφοριακά στην φωτογραφία είναι ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑΣ ο ηγέτης της επανάστασης του ’21 στην Χαλκιδική . Ήταν τραπεζίτης , μεγάλης ιδιόκτητης Τράπεζας στην Αυστρία .
Έδωσε την ζωή του για την Ελλάδα ,αυτός και τα επτά παιδιά του. Η απλή σύγκριση των τραπεζιτών της Ελλάδος σήμερα, φτάνει να μας δείξει τα αιτία της κρίσης .
Ενώ εκείνος και τα παιδιά του θυσιάστηκαν για την Ελλάδα ,οι σημερινοί τραπεζίτες θυσιάζουν την Ελλάδα και τα παιδιά της για τα ξένα συμφέροντα.

Ο ΣΥΝΙΩΝ

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter