ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο ΣΥΝΙΩΝ : ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ – Η ΛΥΔΙΑ ΛΙΘΟΣ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. Ο ΣΥΝΙΩΝ. - 14 Οκτ 2018 - 10:29
Loading...

Η φράση «λυδία λίθος» χρησιμοποιείται μεταφορικά για να δηλώσει τρόπο δοκιμασίας, ελέγχου, εξακρίβωσης. Στην κυριολεξία η πέτρα από την Λυδία, πόλη στα παράλια της Μικράς Ασίας, ήταν ένα εργαλείο με το οποίο εξακρίβωναν τη γνησιότητα των πολύτιμων λίθων. Η λυδία λίθος ή «λυδία πέτρη», όπως αποκαλούταν στην αρχαιότητα, ήταν ένα σκληρό μαύρο πέτρωμα που υπήρχε σε αφθονία στην περιοχή της Λυδίας, απ΄ όπου πήρε και το όνομα της. Επρόκειτο για ένα είδος βασάλτη το οποίο οι αρχαίοι Έλληνες

εισήγαγαν προκειμένου να χρησιμοποιήσουν με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Ήταν αριστοτέχνες στο εμπόριο και έκαναν καινοτομίες και διακρατικές συναλλαγές.

Η λυδία λίθος αποτελούσε ένα από τα βασικότερα εργαλεία τους.Το πέτρωμα αυτό διαθέτει μια πολύ περίεργη ιδιότητα. Όταν τρίβεται πάνω του ένα κομμάτι χρυσού, χαράζεται στο σώμα του ένα ίχνος συγκεκριμένου χρώματος. Αν αντί για καθαρό χρυσό τριφτεί πάνω στην πέτρα κάποιο κράμα που περιέχει χρυσό, τότε το ίχνος έχει διαφορετικό χρώμα. Όσο περισσότερο χρυσό περιέχει το κράμα τόσο πιο έντονο είναι το χρώμα της χαρακιάς.

Οι αρχαίοι Έλληνες λοιπόν, μέσω της λυδίας λίθου, είχαν ανακαλύψει τον τρόπο να μετρούν αυτά που σήμερα ονομάζουμε καράτια, υπολογίζοντας αντίστοιχα και την αξία του κράματος. Η πέτρα αυτή δεν παρείχε μόνο έναν ασφαλή τρόπο εντοπισμού των κάλπικων χρυσών νομισμάτων, βοηθούσε επίσης στον καθορισμό της ισοτιμίας ανάμεσα στα εκατοντάδες νομίσματα που κυκλοφορούσαν στον αρχαίο κόσμο, πράγμα απαραίτητο στο διακρατικό εμπόριο.

Σε μία εποχή, που γενικότερα επικρατούν οι ψευδόχρυσοι, χρειαζόμαστε μια λυδία λίθο για να ξεχωρίζουμε τα πραγματικά καράτια της εθνικής ,κοινωνικής και οικονομικής ζωής μας.

Ποιά λοιπόν θα είναι η λυδία λίθος , που θα έτρεμαν όλες οι κάλπικες λίρες της ζωής μας;

Πιό εύκολη απάντηση για την δοκιμαζόμενη πατρίδα μας εν έτει 2018 δεν υπάρχει.Τα κατευθυνόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης αν έκαναν αληθινή σφυγμομέτρηση της ελληνικής κοινωνίας , η απάντηση θα ήταν καταλυτική . Για όλους τους Έλληνες η υπέρτατη αξία είναι η ΕΛΛΑΔΑ και η ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ
Αυτή θα ήταν η λυδία πέτρα μας και με αυτή θα ζυγίζαμε τα καράτια μας,όσοι βέβαια είχαμε.
Είναι κάλπικες οι λίρες σας και το ξέρουμε . Το ίχνος τους είναι αχνό και αδιόρατο πάνω στην λυδία λίθο της Φιλοπατρίας .

Κάλπικη η λίρα του εκσυγχρονισμού των θρησκευτικών.
Γιατί Χριστό θέλετε να διδάξετε και Χριστό δεν πιστεύετε.

Κάλπικη η λίρα της επαναδιατύπωσης της Ιστορίας μας.
Γιατί ενώ υποτίθετε αποκαθιστάτε την ιστορική αλήθεια , ενεργείτε σύμφωνα τις επιταγές των πνευματικών πατρώνων σας και με μεγάλη ευχαρίστηση τεμαχίζετε την Ελλάδα.

Κάλπικη η λίρα της εξόδου απο τά μνημόνια .
Γιατί δεν πρόλαβαν να στεγνώσουν οι διθύραμβοι των δημοσιογραφικών σας πενών και σεις δώσατε όλες τις αρχαιότητες της Ελλάδος μας σε κατάσχεση.

Κάλπικη λίρα η επιστροφή στην Ιθάκη.
Γιατί εμείς ακόμα ταξιδεύουμε στην Σκύλα και την Χάρυβδη των αυτοκτονιών, των κατασχέσεων ,της ανεργίας και της μετανάστευσης των επιστημόνων μας.

Κάλπικη λίρα η συμφωνία της λίμνης.
Γιατί όλα έγιναν προσχηματικά για να παραδώσετε όχι μόνο γλώσσα και εθνικότητα αλλά με την παγιοποίηση ατυχών δηλώσεων τόσο των Σκοπιανών όσο και των υπολοίπων νατοϊκών συμμάχων μας , όλο το όνομα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Κάλπικη λίρα οι προσπάθειες σας για καλή γειτονία με την Τουρκία και την Αλβανία.
Γιατί πηγαίνετε σε συνεκμετάλλευση των πετρελαίων και του φυσικού αερίου ,του Αιγαίου και της Ηπείρου,που σε αρκετά μέρη είναι επιφανειακό.

Κάλπικη λίρα είναι η πολιτική της κοινωνικής αλληλεγγύης σας.
Γιατί παρουσιάζετε ευαισθησίες μονομερώς για τους ξένους επήλυδες και αγνοείτε παντελώς τους Έλληνες. Η πολιτική του κουράγιου και της τεχνικής ομολογίας για ανθρωπιστική κρίση των Ελλήνων ,δεν σας απαλλάσσει απο τίς ευθύνες

Επειδή η λυδία λίθος της ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑΣ σας έβγαλε παντελώς κάλπικους και το πολιτικό σας ίχνος αχνό ,γνωρίζουμε ότι επόμενη μεθόδευση σας προκειμένου να περάσει το κάλπικο νόμισμά σας ,είναι να αμφισβητήσετε την λυδία λίθο της ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑΣ , ως φασιστική εκδήλωση.
Αυτό όμως θα ήταν και το ολέθριο λάθος σας.
Η αυλαία του έργου δεν πέφτει αλλά τώρα σηκώνεται και ξεκινά το μονόπρακτο της ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑΣ, σε όλη την Ευρώπη.

Η ΛΥΔΙΑ ΛΙΘΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΚΑΖΙΝΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ.

Ο ΣΥΝΙΩΝ

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter