• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 16 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ο Τούρκος ποτέ δεν έρχεται από την κυρία είσοδο αλλά από την κερκόπορτα. ΔΡ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

9 έτη ago
in ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ, ΒΑΡΔΑΚΑΣ
0
Ο Τούρκος ποτέ δεν έρχεται από την κυρία είσοδο αλλά από την κερκόπορτα. ΔΡ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Οι κλέφτες, οι παράνομοι και οι προσωρινοί χρησιμοποιούν πάντα κερκόπορτες για να συλήσουν εκμεταλλευόμενοι συγκυρίες.

Οι τούρκοι ψάχνουν και σήμερα να βρουν κερκόπορτα .

Στο πονηρό μυαλό τους φαντάζουν πολλές και δεν ξέρουν ποια να διαλέξουν.

Η θρασύτητα του ασιάτη γείτονα κορυφώνεται στις ώρες μας.

Τουρισμός φέτος γιοκ , του το λέει ακόμα και αυτό το ΔΝΤ.

ΔΝΤ: Πλήγμα για την Τουρκία η μείωση του τουρισμού. http://www.naftemporiki.gr/ Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΙ ψάχνει βρει ¨κερκόπορτες¨ για να ικανοποιήσει τα προαιώνια θηριώδη του ένστικτα για τους ξυπόλητες Έλληνες του Κολοκοτρώνη που ξεφτίλισαν τον οθωμανικό μεγαλείο του το ηρωικό 21.

Δεδομένης της σημερινής νεοθωμανικής παράνοιας επιστρατεύει ακόμα ιστορικές δικαιολογίες για να μας υπενθυμίσει ότι είναι προσωρινός σε αυτά τα μέρη.

¨Σε ένα κατάμεστο κλειστό αθλητικό χώρο στην Άγκυρα, ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ κήρυξε την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας για το «ναι» στις 18 συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που θα μεταβιβάσουν τις περισσότερες εκτελεστικές εξουσίες στο πρόσωπο του προέδρου. «Ψηφίστε «ναι» για έρθει η άνοιξη», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γιλντιρίμ προς τους επευφημούντες κομματικούς ισλαμιστές οπαδούς, ενώ σε μια άλλη αποστροφή του λόγου του θύμισε

ότι και στον Μωάμεθ τον Πορθητή κάποιοι είχαν πει «όχι» για την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης, αλλά εκείνος δεν τους άκουσε και την κατέκτησε!”…

http://greeknation.blogspot.gr/ .Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

οι Αγαρηνοί δεν εισήλθαν στην ΠΟΛΗ από την κυρία είσοδο αλλά από το παραπόρτι ή από την πόρτα υπηρεσίας της εποχής εκείνης και άλλαξαν την ιστορία της περιοχής και εγκατέστησαν πολιτισμική βαρβαροκρατία.

Ουσιαστικά αυτά μας λέει ο σημερινός τούρκος πρωθυπουργός.

«Κατά τη λαϊκή παράδοση, οι Τούρκοι μπήκαν στην Πόλη από την Κερκόπορτα, μια πύλη του τείχους που είχε μείνει ανοιχτή από αμέλεια ή, ακόμα πιο φορτισμένα, από προδοσία.

Την Κερκόπορτα την αναφέρει ο Δούκας στην Ιστορία του· ήταν ένα παλιό παραπόρτι, το μισό κάτω από τη γη, καλά κλεισμένο, που ο Παλαιολόγος είχε την κακή ιδέα να διατάξει να το ξεφράξουν για να βγαίνουν οι Ρωμιοί από εκεί και να χτυπάνε τους Τούρκους που είχαν ήδη μπει στον περίβολο του τείχους: ἦσάν τινες τῶν γερόντων ἐπιστάμενοι παραπόρτιον ἓν πρὸ πολλῶν χρόνων ἀσφαλῶς πεφραγμένον, ὑπόγαιον, πρὸς τὸ κάτωθεν μέρος τοῦ παλατίου. Καὶ δηλώσαντες τῷ βασιλεῖ, διὰ προστάξεως αὐτοῦ ἠνοίχθη· καὶ ἐξήρχοντο ἐξ αὐτοῦ περισκεπόμενοι τοῖς τείχεσι τοῖς ὑγιαίνουσι καὶ ἀντεμάχοντο τοῖς Τούρκοις ἐν τῷ περιβολαίῳ.Τὸ δὲ ὄνομα τῆς κρυφῆς ἐκείνης πύλης ἐκαλεῖτό ποτε Κερκόπορτα.

Κερκόπορτα, από το κέρκος (η ουρά του ζώου, εξού και κερκίδα), συνεπώς πίσω πόρτα, παραπόρτι, λέει το ετυμολογικό του Μπαμπινιώτη. Μεταφορικά, τη λέξη τη χρησιμοποιούμε πολύ συχνά για να δηλώσουμε το αδύνατο σημείο από το οποίο μπορεί να επωφεληθεί ο εχθρός για να κάμψει μια ισχυρή αντίσταση. Για παράδειγμα, ο Γ. Κάτρης είχε γράψει πως οι συμφωνίες της Ζυρίχης-Λονδίνου ήταν η κερκόπορτα για την κατοπινή τουρκική εισβολή.» https://sarantakos.wordpress.com 29 Μαΐου, 2012

Οι κλέφτες και οι παράνομοι χρησιμοποιούν κερκόπορτες για να συλήσουν εκμεταλλευόμενοι συγκυρίες.

Το 22 χρησιμοποίησαν την κερκόπορτα της Ελληνικής πολιτικής ρευστότητας κατά την Μικρασιατική εκστρατεία για να γίνουν πρόγονοι των σημερινών τζιχαντιστών και να ρεύσει το αίμα στις αλησμόνητες πατρίδες που μας περιμένουν οσονούπω.

Το 74 τα ίδια στην Κυπριακή Τραγωδία. Χρησιμοποιώντας το προδοτικό πραξικόπημα του Σαμψών και την πολιτειακή ανωμαλία στην Ελλάδα εισήλθαν πάλι από κερκόπορτα για να δώσουν δείγματα βαρβαρότητας στην Μεγαλόνησο , τύπου σημερινού τζιχαντ .

Τελικά μια ζωή οι τούρκοι ψάχνουν να βρουν κερκόπορτα αφύλακτη και παραπόρτι γιατί από την φύση τους είναι κλέφτες και ληστές.

Ακόμα και την κυρία είσοδο να τους ανοίξεις για να εισέλθουν , ο λόγος του λέει, αυτοί από συνήθεια θα πάνε από την πόρτα της υπηρεσίας.

Αυτές τις στιγμές στα κόκκινα από την αγωνία μάτια τους φαντάζουν πολλές κερκόπορτες στην Ελλάδα με σκοπό να μας τρώσουν.

Αυτή την φορά όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά .

Πίσω από τις κατά φαντασία κερκόπορτες που βλέπουν από το Αιγαίο μέχρι την Κύπρο οι ισχυροί γεωπολιτικοί παίκτες της εποχής μας τους έχουν ετοιμάσει και αντίστοιχες παγίδες.

Τις επόμενες μέρες το τεκτονικό ρήγμα που λέγεται ¨υπό σύσταση κουρδικό κράτος¨ έχει να δώσει ισχυρούς μετασεισμούς.

Και όπως γνωρίζεται ο τούρκος είναι πολύ ευαίσθητος στο θέμα τράνταγμα του σεισμού. Μάλιστα στην περίπτωση αυτή δεν ψάχνει να βρει έξοδο ή παραπόρτι ή κερκόπορτα αλλά πηδάει από τα παράθυρα .

Με πίστη και ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Tags: slide7
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Δρ. Κ. Βαρδάκας: Το ερώτημα δεν είναι αν υπογραφεί η συμφωνία ΗΠΑ – ΙΡΑΝ την Παρασκευή , αλλά αν παραμείνει μέχρι τότε και τα επόμενα 24ωρα ζωντανή ;
Slider

Δρ. Κ. Βαρδάκας: Το ερώτημα δεν είναι αν υπογραφεί η συμφωνία ΗΠΑ – ΙΡΑΝ την Παρασκευή , αλλά αν παραμείνει μέχρι τότε και τα επόμενα 24ωρα ζωντανή ;

by admin
9 ώρες ago
ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (15/6/2026)
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (15/6/2026)

by admin
18 ώρες ago
Μακρυγιάννης: Η Αϊτή και η Πολωνία: Δύο λαοί που πολέμησαν για την Ελλάδα – Και τους ξεχάσαμε. Η FIFA τους λογοκρίνει.
Slider

Μακρυγιάννης: Η Αϊτή και η Πολωνία: Δύο λαοί που πολέμησαν για την Ελλάδα – Και τους ξεχάσαμε. Η FIFA τους λογοκρίνει.

by admin
19 ώρες ago
Στάλιας: Εκλογές 2027: Η Μεγάλη Ψευδαίσθηση και οι Διαχειριστές της Σιδερένιας Φυλακής
Slider

Στάλιας: Εκλογές 2027: Η Μεγάλη Ψευδαίσθηση και οι Διαχειριστές της Σιδερένιας Φυλακής

by admin
1 ημέρα ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr