Σε συναγερμό οι ΗΠΑ – Ο χειρότερος τυφώνας των τελευταίων χρόνων έφθασε στο Τέξας – Χιλιάδες Αμερικανοί χωρίς ρεύμα
Αργά το βράδυ της Παρασκευής ο τυφώνας Χάρβεϊ έφθασε στο νότιο Τέξας, το οποίο εδώ και λίγη ώρα βρίσκεται στο έλεος καταρρακτωδών βροχών και θυελλωδών ανέμων, ενώ ήδη χιλιάδες Αμερικανοί βρίσκονται χωρίς ρεύμα.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε ένα έγγραφο με το οποίο η Πολιτεία του Τέξας κηρύσσεται σε κατάσταση φυσικής καταστροφής, καθώς ο τυφώνας Χάρβεϊ είναι πλέον στο έδαφός της, προκειμένου να καταστεί δυνατή η εκταμίευση ομοσπονδιακών κονδυλίων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του ακραίου καιρικού φαινομένου.

«Κατόπιν του αιτήματος του κυβερνήτη του Τέξας (σ.σ. Γκρεγκ Άμποτ), υπέγραψα την κήρυξη φυσικής καταστροφής» ώστε να καταστεί δυνατή η χορήγηση βοήθειας από το ομοσπονδιακό κράτος, έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.
#Harvey made landfall at 10 PM CDT as a category 4 hurricane near Rockport, Texas, with max winds of 130 mph and min pressure of 938 mb. pic.twitter.com/98y5wpKmBw
— NHC Atlantic Ops (@NHC_Atlantic) 26 Αυγούστου 2017
Ο τυφώνας Χάρβεϊ, ο οποίος εκφράζονται φόβοι ότι θα είναι ο πιο καταστροφικός της τελευταίας δεκαετίας, ενισχύθηκε στην Κατηγορία 4 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον λίγο πριν πλησιάσει τις ακτές του Τέξας, ανακοίνωσε το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης τυφώνων (NHC).
Πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας και πρόωρης εκσπερμάτωσης ; Υπάρχει λύση … ΕΔΩ

Ο Χάρβεϊ έφθασε στο Τέξας, με ανέμους μέγιστης ταχύτητας 215 χιλιομέτρων την ώρα, με το χτύπημα του να αναμένεται καταστροφικό.










